• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Folkomrösta om EU!

Folkomrösta om EU!

Kent Ekeroth höll nyligen ett viktigt riksdagsanförande om EU.

Ekeroth konstaterar att det EU som  svenska folket fick rösta om 1994 var ett annat EU än det som finns idag.  Sverigedemokraterna kräver en ny folkomröstning i frågan:

Två av mina tidigare EU-filmer:

Med folkligt mandat?

Rovdjurspolitiken är ett ovanligt bra exempel på hur EU lägger sig i för mycket. Envar som delar mina åsikter i vargfrågan bör stödja SD:s krav på ny folkomröstning kring EU!

VARGAR och MÄNNISKOR

9 svar

 1. Folkomröstningar är mindre lämpliga för tekniska frågor vars konsekvenser inte förstås av allmänheten. Exempel är höger- eller vänstertrafik, kärnkraft och huruvida Sverige ska ingå handelsavtal med andra länder.

  Folkomröstningar är lämpliga i moralfrågor som t ex ett införande av dödsstraff. Att uppge den nationella suveräniteten och lämna över lagstiftning, försvar och makten över ekonomin till någon annan är i huvudsak en moralisk fråga men även en teknisk då de praktiska följderna för folket inte omedelbart inses. Dock är det inte en fråga som landets befolkning under ett par år äger rätt att besluta om. Sverige tillhör också alla de generationer som har levat och byggt landet och även alla de generationer som kommer efter oss. Att uppge nationen Sverige är en fråga som måste föregås av att alla svenskar inbegrips i diskussion om vad det innebär och detta under många år. Det är ingalunda en fråga som ska smussla igenom av en elit som har fjärmat sig från folket, såsom nu har skett.

  Jag vet inte hur representativ jag är, men det är sällan jag känner att en riksdagsman för min talan. Nu kände jag i alla fall att Kent Ekeroth talade för just mig.

  När han för tredje året i rad talar om hotet från Egypten så blandar han försåtligt ihop två saker. Radikal islam i Egypten och muslimska invandrare i Sverige. Invandrare från Asien och Afrika hotar oss som folk oavsett vilken religion de har, men eftersom de flesta är muslimer så kommer vi i konflikt med den religionen i Sverige. Islam i Egypten kan bli ett hot mot Israel och det är viktigt för Kent Ekeroth men inte för Sverige. Ekeroth kämpar för svenskar i Sverige, men hur ställer sig Ekeroth när Sveriges och Israels intressen står mot varandra?

 2. EU-motståndet bör främst organiseras och ledas av en partipolitiskt obunden folkrörelse. Folkomröstningar i lokala eller nationella frågor kan vara ett bra sätt för att bygga en opinion eller till och med förändra i praktiken.
  En folkomröstning om Sveriges medlemskap i EU måste föregås av en lång tids opinionsarbete. Den folkomröstning som med ca 2% avgjorde att Sverige förlorade sin nationella självständighet avgjordes främst av en vida överlägsen ekonomisk rörelsefrihet för ja-sidan som dessutom hade de huvudsakliga medierna på sin planhalva.

  Så det absolut avgörande är om en svensk frihetsrörelse förmår vinna ett massivt stöd inför ett valförfarande. Hur som helst så bör ett betydande motstånd organiseras mot de yttre krafter som nu förstör Sverige. Det gäller såväl kampen mot EU som mot den globala finansmarknaden.

  • Instämmer, men det räcker inte att en sådan rörelse är partipolitiskt obunden. Den måste agera samlande, hålla sidofrågor utanför.

   Jag var med i ”Nej till EU” under många år men lämnade till sist denna organisation. Jag fick nog av deras envetna kampanjande mot ”Festung Europa” och PK-kör kring invandringen.

   • Javisst Janne, så ska enhetsfronten mot EU samlas kring en plattform som gör Sverige fritt med maximalt stöd. Jag har också varit involverad i sammanhanget. Inte minst inför folkomröstningen.

    Den lilla rest som fortfarande kallar sig folkrörelsen mot EU är helt i händerna på PK-maffian. Vi måste bygga en egen, nationell frihetsrörelse mot EU:s överstatlighet och mot den globala finanshierarkin.

  • Enhetsfront mot EU, en ny organisation över partigränser – ett utmärkt förslag, Jörgen!

   Uppgift: informationsspridning, opinionsbildning och organiserande av manifestationer.

   Krav: en ny EU-omröstning och fungerande gränskontroller. Försvar av nationalstaten.

 3. Här bör art och habitatdirektiv omförhandlas omgående!
  Och här bör jägarorginasitioner,LRF och övriga av glesbygdsbefolkningens folk ha bestämmande rätt.

  Denna fråga är het just nu,lyssna bara på Värmlands toppen så får ni höra….

  MVH Bernt Edvinsson SD Årjäng.

 4. Märkligt att Kent Ekeroth fortfarande kan företräda SD som den främmande fågel han är. Han driver bara sin egen dagordning. Allt som gynnar Israel är bra för SD tycker han. När man dessutom hörde Julia Kronlid i den utrikespolitiska debatten i Riksdagen så kunde man tro att Ekeroth hade haft ett finger med i författandet av hennes manus. Det fanns ingen ände på hur viktigt det var att skydda staten Israel, på bekostnad av palestinierna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: