• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Kasselstrand glänser!

kasselstrand

Invandringsdebatt mellan SDU och Grön Ungdom.

Lyssna t ex på Kasselstrand om arbetskraftsinvandring 00.45 in på denna film:

Annonser

8 svar

 1. Jag har alltid gillat Kasselstrand. Med tanke på vad vi står inför känns det bara så hopplöst att se de som ska föreställa opposition debattera arbetskraftsinvandring, när de egentligen borde ta ett större tag och be deras väljare och presumtiva sådana att lyfta blicken, be dem fundera över anledningen till att dessa folkomflyttningar sker, och omvandlingen av egentligen hela västvärlden, eller den vita världen kanske jag ska säga. Det kan ju ha förekommit utan att jag noterat det, men jag har aldrig hört röster från SDs håll som har försökt ge en sådan överblick, en insikt i vad det är som sker, ungefär hur länge det pågått, vilka det är som driver på detta och varför etc. Kanske är det för att de så långt är med på det, och endast ska verka som en ofarlig, kontrollerad opposition som är nöjda så länge moskéerna är röda med vita knutar.
  Åkesson har beskrivit partiet som en röst åt de missnöjda, ungefär, och det förefaller också stämma till stor del. En del blir nästan stötta när man påpekar att partiet de ger sitt hopp till inte alls driver den politik de önskar, som om de inte vill vakna upp ur drömmen och möta verkligheten.
  Inte ens partiets politiker verkar ha full koll på vad det är som gäller – jag tänker på Pär Norling som plötsligt fick för sig att det i SD är fritt fram att förespråka utvisning av muslimer.
  SD har tjänat bra som en första ögonöppnare för folk, men i någon mening fungerar de nog också som en bromskloss för ytterligare tillfriskning.

  • Kom till samma uppfattning som du i din avslutande mening redan för 6 år sedan, varför jag sade upp mitt medlemskap i SD. Den avgörande orsaken var att en representant för SD inte röstade emot ett moskébygge i Småland där jag numera bor. Läste vid årsskiftet i http://www.exponerat.info, att man i Frankrike fr.om. den 1 mars i år skulle skära ner bidragen med 83 % för de invandrare vilkas främsta mål är att låta de franska skattebetalarna att svara för deras försörjning, vilket ödelägger den franska ekonomin – förutom att de inte vill integreras. Anser att Islam i sina mest extrema varianter är en rent kriminell ideologi i motsats till vad kristen humanism beträffar. – Den enda variant av islam som jag kan acceptera är den fridfulla sufismen vilket inte de hjärntvättade extremisterna inom islam accepterar.
   / Agnostiker

  • Helt klart:
   det behövs något mer än bara SD för att vrida debatten rätt i Sverige!

 2. Björn Lindgren är en drömmare. Han målar upp en drömvärld och hur saker och ting KAN vara eller bli. Vi behöver politiker som talar om hur det SKALL bli och HUR det skall gå till för att uppnå målen. Samt sedan följa upp och justera så man uppnår målen.

  Mål är inte en önskedröm som Björn Lindgren framställer det.

  Mål är:
  – Specifikt – målet ska vara konkret och tydligt
  – Mätbart – det skall uttryckas på ett sätt som medger mätning av målet
  – Accepterat – målen är accepterade och överenskomna innan arbetet påbörjas
  – Realistiskt – målet skall kunna nås
  – Tidsbundet – man skall tala om när målet skall nås

  Kontrollerar Riksrevisionen upp i fall regeringens mål och budget utfaller som planerat? Att bara ösa pengar i bottenlösa hål ger inte resultat.

   • Jag undrar hur mycket uppföljning som regering och riksdag har. De fattar ett beslut och sedan tror de att det kommer att bli så av sig själv utan att kontrollera hur utfallet blir och om det inte infriats, ta reda på var det gick fel. Nu avsätter man pengar till något projekt och om man inte uppnår de önskade effekterna så tillför man mer pengar i hopp om att det nästa gång skall lösa sig.

    Du slår huvudet på spiken när du räknar upp OM. Det är så politikerna resonerar. Hade istället använt sig av HUR de skall gå tillväga samt kvalitetssäkrat processen hade de snabbt fått en återkoppling och kunna justera brister.

  • Dina fem punkter kan användas av en generalstab eller en företagsledning, men knappast av en partiledning. En valvinnare är snarare en illusionist som kan vinna och tjusa en publik genom att trolla bort verkligheten och skapa värden ur tomma intet.

   • Du tar upp att vinna valet som exempel.
    Att vinna valet är enbart ett delmål. Det skall ge en plattform för att bedriva sim politik. Visioner som formas som mål kan uppnås,men visioner som inte målformuleras lär förbli visioner och önskedrömmar.

    För SD:s del och valet blir det följande:
    – Specifikt – målet ska vara konkret och tydligt = SD tredje största parti.
    – Mätbart – det skall uttryckas på ett sätt som medger mätning av målet = Valresultatet
    – Accepterat – målen är accepterade och överenskomna innan arbetet påbörjas = Partiledningen har kommunicerat målet med organisationen.
    – Realistiskt – målet skall kunna nås = Enligt opinionsmätningarna och om de håller i sig är det högst sannolikt att SD blir tredje största parti.
    – Tidsbundet – man skall tala om när målet skall nås = söndagen den 14 september 2014

    Det är VAD som skall uppnås. Vad som är ännu viktigare är HUR skall detta uppnås.

    HUR vänder man en ”tjusad” valmanskår till att se verklighetens problem och de riktiga lösningarna istället för blå dunster och små röda moln? Det är detta som SD har att brottas med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: