• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Med samma mått?

mattstock stor

Mycket uppmärksamhet har det blivit i svenska media kring ilskna och osmakliga mejl till kvinnliga pk-debattörer som Åsa Linderborg och Katarina Mazetti.

Nu har en av redaktörerna för Dispatch InternationalLars Hedergaard – utsatts för ett allvarligt mordförsök. Hur låter det då från företrädarna för tesen om ”Alla människors lika värde”?

Jo, ganska mycket i linje med hur statsminister Reinfeldt låtit efter misshandel av sverigedemokrater: ”inte förvånad”.

• I svensk TV klassas således Dipatch International som en ”islamfientlig” tidning, medan  dansk TV talar om ”islamkritisk”.

Danskhatande DN skriver att Hedegaard är ”rasistdömd”, trots att saken prövats i högsta instans, där han friats.

Så här skriver SnaphanenAvpixlat respektive Fria Tider om mordförsöket.

hedegaard

Några av Lars Hedegaards många bra artiklar:

http://www.d-intl.com/ledare-barnmakt/

http://www.d-intl.com/valkommen-till-malmo-hatets-stad/

http://www.d-intl.com/expo-the-end-of-the-beginning/

STÖD DISPATCH INTERNATIONAL!

http://www.d-intl.com/prenumerera

Dispatch-International-Test
Låt mig avslutningsvis nämna att Lars Hedegaard som ordförande i danska Tryckfrihetssällskapet stod värd för mitt och John Järvenpääs besök i Köpenhamn år 2005, då vi rapporterade om läget i Sverige beträffande yttrandefrihet. John fick nog samma intryck som jag av Lars Hedegaard: en intellektuell person i bästa bemärkelse!

Har läget beträffande yttrandefriheten i Sverige förbättrats sedan 2005? Kanske trots allt, i någon mån – genom dels SD:s riksdagsinträde, dels tillkomsten av alternativa media.

11 svar

 1. Undrar om Åsa Linderborg och Katarina Mazetti inser att de beter sig som sanningsministeriet i Orwells 1984?

 2. Kan du hitta en enda länk till en företrädare för ”PK-media” som försvarar mordförsöket på den där dansken så ska jag personligen skriva ut en check på tusen spänn till dig.

  • Inte ens Reinfeldt har uttryckligen försvarat misshandel av SD:are, han bara riktade sin udd mot offren.

   Utpekande av individer som ”fientliga” kan inbjuda till fientlighet av mer påtaglig karaktär.

 3. Denne exakte kunnige man förvandlas i svenska medier till en clown. Det är skamligt!
  Såg en intervju med Lars Hedegaard där han bl a sa att det aldrig någonsin hänt att muslimer som kommit till ett sekulärt land har integrerats. Är rädd att han har rätt.

 4. Heder till dig, Jan Milld, för att du ger Lars Hedegaard upprättelse.

  Jag våndas dagligen över svensk MSM vidriga beteende.

 5. Nu är måttet rågat – nu får det vara nog. Vår sk statsminister är nog galen – det måste vara ett fel i huvudet på honom.

  Kanske bäst för honom att återvända till Afrika – till sina rötter. Jag finner inga ord längre!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jag har också blivit galen över det som händer i mitt fosterland.

  Elisabeth

  • Du är inte galen Elisabeth! Även en person vid sina sinnens fulla bruk kan känna hat. Statsminister Palme blev skjuten av orsaker som inte helt har blivit klarlagda för svenska folket. Men det kanske krävs att någon ansvarig minister blir skjuten eller skadad, eller att någon i framskjuten ställning i ledningen för någon av de för massinvandringen / invandrarna skapade myndigheterna drabbas, innan en förändring kan komma i gång(?). Risken för att detta skall inträffa finns. Det finns en gräns för vad en människa kan tåla. Vi ser att Sverige fungerar allt sämre, inte bara beträffande tryggheten på allmänna platser, utan också för människor i sina egna hem! – Betänk vad detta kan komma att leda till, då vanliga etniska svenskar, men även många av de numera gamla men välintegrerade invandrarna som arbetat hårt i landets industrier sedan decennier ser sig övergivna & överkörda…
   / Pensionär

 6. Bra skrivet av Oscar Schwarz, om ”ett vrål av maktlöshet”.

  Bra skrivet av Victoria Wärmler, om ”tolerans”:
  ”Annan giftsvampsvarning får vi av den numera dubbade rikshaterskan Åsa Linderborg, försorgligt nog kulturskribent på Aftonbladet, som får anses ha gått över samma gräns som den förstnämnde. ‘Jag är inte rädd för kräken‘ (Om sverigedemokraterna) Vem kommer på tanken att kalla ett riksdagspartis sympatisörer för kräk, om aldrig ett så ogillat parti? Inte ens bloggarna hon kallar hatsajter gör det. Men Linderborgskan använder Aftonbladet, som åtminstone varit Sveriges största nyhetssajt, för ändamålet.”

  Bra skrivet av Lasse Wilhelmsson, om Linderborgskan.

 7. Jag sitter precis och läser Sundsvalls Tidnings hemsida. Noterbart är följande. Chefredaktören klargör helt öppet att han kallar meningsmotståndare för löss. Jag citerar.

  ”När jag i rollen som ledarskribent kallat kriminellt belastade rasister och SD-medlemmar för; ”löss som gömmer sig i vecken på den svenska flaggan”, så står jag för denna uppfattning”.

  Länk.
  http://st.nu/opinion/ledare/1.5562793-ar-egendom-viktigare-an-liv-?articleRenderMode=article_full_discussion#commentForm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: