• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Ett viljelöst parti

”Tydlighet” är alltså ett nyckelbegrepp hos Centern.  Utmaningen ligger i att nå ut med partiets politik. Vad som då blir underligt är att partiet sålde sin dagspress.

Under rubriken ”Centerpartiet säljer familjesilvret” skrev Anders Ljunggren och Kjell Andersson i SvD den 12/10 2007:

”Centerpartiet äger och driver ett av landets mest välskötta medieföretag, Centertidningar AB. Partiets ledning har bestämt sig för att sälja denna verksamhet. Vi ställer oss, som många andra, frågande till motiven och bevekelsegrunderna.Vi är framför allt förvånade över att försäljningen väckt så lite offentlig debatt bland centerpartister. Vi vet att det finns ett betydande motstånd i partiet mot utförsäljningen.

Men ingen träder fram och protesterar. Är tystnaden ett symptom på djupare problem i partiet?”

Exakt vad även jag misstänker: ”symptom på djupare problem”. Mer exakt att Centern inte vill något särskilt, just inte haft någon bestämd politik att föra ut.

Rune Lanestrand konstaterar på sin blogg att en majoritet i partistyrelsen ställer sig bakom det ankarsjöska förslaget till nytt idéprogram och han föreslår ett provboende i Södertälje:

”När jag läser i Aftonbladet att nio och 13 ledamöter i centerns partistyrelse tycker att förslaget till nytt partiprogram är bra undrar jag varifrån dessa ledamöter är rekryterade och hur. För jag har kontakt med många som röstar eller har röstat på centern som tycker att förslaget innehåller rena galenskaper.

Förslaget om t ex fri invandring och månggifte är så verklighetsfrämmande  …I dag när folk flyttar från Södertälje och andra invandrartäta områden framstår fri invandring som ett riktigt dåligt skämt. .. Det finns uppgifter om att den grova kriminaliteten i Södertälje bidrog till att Astra flyttade från stan.
se1

Jag undrar om ens Federley, Ankersjö eller någon av de övriga ledamöterna i centerns partistyrelse vill eller ens vågar flytta till Södertälje.

De vill säkert inte byta sina fina bostadsområden mot att bo i Södertälje och riskera bli beskjutna mitt på ljusa dagen när de går och handlar i Södertälje centrum. Dessa aningslösa damer och herrar borde provbo några månader i de mest kriminellt belastade bostadsområdena.Vill samtidigt understryka att invandring är inget problem om det finns arbete och bostäder.

Det där sista provocerar ju mig, men det får bli en separat bloggtext, kanske i morgon.

se2 Många fler inom Centern är kritiska till idéprogramförslaget, särskilt inom lantbrukarlän i söder.

Den centerpartistiske riksdagsledamoten Staffan Danielsson skriver kritiskt på Newsmill, med fokus på boken ”Migrationens kraft”, som inspirerat programskrivaren:

Författarna till boken menar vidare att den barriär som håller invandrarna borta från arbetsmarknaden är de 4 benen i den svenska modellen; fackets makt att hålla uppe de lägsta lönerna, höga bidrag till de människor som inte är produktiva nog, de höga skatter som välfärdssamhället kräver samt den arbetsrätt som gynnar de som har arbete på andras bekostnad.

Deras förslag är att ändra konfliktreglerna på arbetsmarknaden, sänka bidragen och sänka skatten på arbete. Detta kommer att ge växande inkomstskillnader, men samtidigt bidra till att minska de skriande inkomstskillnader som finns mellan länder. Och, skriver författarna, ‘det är sannolikt att man inte kan ha helt fri invandring samtidigt som man har en välfärdsstat av svenskt snitt.’

se3

Tankarna hos bokens författare, Johan Norberg, får stark kritik också på Robstens blogg:

”Att vi under en period innan första världskriget hade oreglerad invandring är också ett uselt argument. Vi vet inte hur det fungerade och vi hade inget välfärdssystem på den tiden. De som flyttade hit fick välja mellan att svälta ihjäl eller hitta ett arbete. Något Norberg kanske inte har något emot i dag. Vi hade det inte bättre än omvärlden och det fanns ingen dragningskraft för människor att ta sig hit.”

Det snällaste man kan säga om programförslaget är att det skapar större tydlighet om vad Centerpartiet idag representerar politiskt, nämligen ett skrotande av välfärdssamhället, genom överbelastning av sociala trygghetssystem i kombination med ökad arbetslöshet och mer lönepress inom enkla arbeten.

c-kollage

Till sist ett c-inlägg som just inte bidrar till mer tydlighet:

”Öppna för fri invandring – men inte nu”, tycker Aphram Melki  och Tage Gripenstam i SvD. De tror sig där polemisera mot programförslaget, som de därmed missuppfattat – detta är ju bara ”en vision”.

De två ser sig uppenbarligen som nytänkare:

”Det sociala och ekonomiska utanförskapet har kontinuerligt växt vilket bekräftas av allt högre arbetslöshets- och otrygghetssiffror i främst de utsatta områdena i närheten av storstäderna. Samhället har inte lyckats erbjuda de nya svenskarna arbete i takt med ökande flyktingmottagning vilket har medverkat till en växande känsla av utanförskap”

”Ett sätt att lösa problemet är att via ekonomiska incitament styra etableringen mot orter som behöver arbetskraft och har mindre bekymmer med bostadsförsörjningen än i storstäderna. Detta är ett utmärkt sätt att stoppa utarmningen av glesbygden och aktivt arbeta för att hela Sverige ska leva.”

Varför har ingen tidigare kommit på denna lösning? Kan förklaringen ligga i att där bostäder finns beror det på att företag lagts ned, arbetstillfällen försvunnit och arbetslöshet råder?  Och att där arbete finns är det ont om bostäder.

karamell

Den ”goda karamellen” – tillgång till både arbetstillfällen och bostäder på samma plats – existerar bara i  storhjärtade centerpartisters fantasi.

chjarta

Se även:

svenskar utan rätt till Sverige

Annonser

13 svar

 1. Jag upphör aldrig förvånas över de som tar till argumentet att jamen Norrlands inland har avfolkats och där finns ju gott om plats och oj så trevligt om hela Sverige kunde leva. Inte en enda verkar ställa sig frågan om VARFÖR inlandet avfolkades. Det har knappast med det låga kulturella utbudet a la sportarenor och operor att göra. Nej det stavas jobb. Om folk flyttat pga jobbrist, vad får dem att tro att invandrare skulle stanna?

  • Kolla detta mp-förslag:
   http://www.dn.se/debatt/stockholmsdebatt/staten-maste-ta-ansvar-for-arbetslosa-flyktingar

   Går det igenom tar staten på sig försörjningansvaret för utlänningar, oavsett var i Sverige de befinner sig.

   Kanske ett recept för att få glesbygden att blomstra, även utan arbetstillfällen?

   • Har tänkt tanken, men slog bort den som omöjlig … tills jag inser att för invandrare skulle nog staten betala ”medborgarlön”. Inte för en Svensson.

    Nu vet jag inte hur det är söderöver där det finns fler invandare, men här uppe i norr, jag känner ingen som ens sett något uppenbart utländskt i skogarna (utom bärplockande asiater och östeuropeer ska ha lurats hit) eller ens i motionsspår närmare bebyggelse. Friluftsliv verkar vara ett okänt begrepp.

    Jag tror nog att jag litar på att de fortsätter att dra söderut så fort de kan, alternativt till någon av Norrlands större tätorter.

 2. Tänk att den där invandringen är så populär ändå. Många känner sig nog väldigt ”radikala” och avvikande som ser problem med den och kanske t. o. m. uttrycker dem högt, men efter ett tag, när det finns nya bostäder och jobb, då ska den minsann fortsätta. Vi har lång väg kvar att gå när så många tar invandringen för givet, ser den som en självklarhet och någonting oantastligt.

 3. Jag vet varifrån ledamöterna i centerns partistyrelse kommer.

  MARS.

  Och vissa är mer utomjordingar än andra.

  I Centern samlas marsianerna varje vecka till konferans och har telepatisk pling-plingfest.

  Är vi då verkligen verkligt fria människor i det här landet? Nä, det var längesedan det. Även om många tycks tro det. För marsianerna har manipulerat tillvaron, så att många inte förstår vad dom är med om och upplever, utan tror att sanningen är ”pling-pling”.

 4. Sådana här företagsamma personer skall vi enligt vissa ha flera av i Sverige:

  Den man som ligger på sjukhuset med rejäl huvudvärk efter ett skott i pannan är 26-årige Hasan Güven. Han är en kurd som tidigare varit anhållen för förberedelse till grovt rån och är dömd för narkotikabrott flera gånger. Güven gillar att gå i moskén och leka med AK 47 men enligt släkten är han snäll och vill ingen människa ont så det var onödigt av polisen att skjuta honom.

  19-årige Makuena-Kiyika Mambu och hans 21-åriga syster Ntinu Mambu är också gripna misstänkta för grovt rån.

  På sjukhuset vakar c:a 40 personer över Hasan Güven, de behöver tolk för att kommunicera med sjukvårdspersonalen.
  Hämtat ur
  varstundisverige.blogspot.se

 5. ”…gillar att gå i moskén och leka med AK 47”

  Låter som en kontaktannons tycker jag. 🙂
  Blir nog många svenska flickor som nappar. Lägg till: ”gillar att delta i gruppvåldtäktaktiviteter” också, så blir nappet garanterat.

  • Så enligt dig gillade de våldtagna svenska flickorna att bli våldtagna av dessa medeltidsmänniskor???

 6. Gillar bättre 30talets upplaga av bondeförbundet, där det talas om att bevara den svenska folkstammen ren från främmande och utifrån kommande mänskligt material av tvivelaktigt värde. Låt 2013 års upplaga av centern gå hädan i 2014 års val, till glädje för många men saknat av få.

 7. Nej det menade jag absolut inte Elisabeth. Tvärtom.

  Det var sarkastisk ironi om hur illa det är.

 8. Jag tror att Jan Milld som gammal rödgrön göra samma misstag i sin slutsats som andra kritiker av Centerns nya program.

  Faktumet är det att med Centerns nya program skulle vi över en natt bli av med massinvandringen. Jag kan garantera dig Janne att inte en endaste analfabetisk somalier skulle ta sig till det kalla Norden helt frivilligt om han inte fick leva av det socialistiska-NWO-välfärdsstat vi nu är undersåtar till.

  Jag tror faktiskt att C kan gå stärkta ur denna ”kris” trots mediedrev mot dem från både MSM och Alternativa medier. Fler lär söka sig till dem, av helt olika anledningar dessutom. De tar upp ”statens roll i samhället”, vilket är ett mycket intressant ämne som bör diskuteras mer.

  Centerns problem är istället bagaget de haft med sig, som Lena Ek, och andra auktoritära kollektivister inom partiet. Nu föreslår Centern i södra Sverige ett socialliberalt program. Vi har redan socialliberaler, det kryllar med dem i Riksdagen.

  C lär överleva om de kan visa att de är lite annorlunda än övriga Allianspartier. Och det verkar som att de faktiskt är det. Och till och med lite rebelliska mot Reinfeldt, jämfört med KD.

 9. Moderaterna är SD-kopiister, och centerpartisterna är bigamister. Vad säger förresten folkpartiet om slopad skolplikt. Har de i så fall nån roll mer att spela i svensk politik. Och har kd helt tappat moralen, eftersom inte ett ord hörs. Det här vore ju annars deras chans att profilera sig och vinna dom få bottenväljare som finns kvar för dom och centerpartiet att slåss om. Så vad behövs den unkna alliansen för, när friska-fläkt-partiet SD finns.

 10. STENKLAR. Läs min senaste kommentar här:

  http://snaphanen.dk/2013/01/11/voldtaegt-mod-maend-oger-23-procent/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: