• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Vems land?

vagvaleta

Varför blev Jimmie Åkessons disciplinära åtgärder mer nolltoleranta mot Erik Almqvist än mot Kenth Ekeroth?

Båda hade töntat sig i Stockholmsnatten för drygt 2 år sedan. Skillnaden var att inga uttalanden av Ekeroth fastnat på hans film. Där framgick däremot hur Almqvist tjafsat emot en kurd, med uttalanden som ”Jävlas inte med svenskarna” och ”Det här är mitt land, inte ditt land”. Detta innebar, enligt Åkesson, en så skarp ideologisk avvikelse från partilinjen att disciplinära åtgärder blev nödvändiga.

Det ställer ju frågan på sin spets. Kan en sverigedemokrat föra fram en paroll som: ”SVERIGE ÄR SVENSKARNAS LAND!” svenskarnasland

Frågar vi Expo eller journalister i rikstäckande media så är det klart: en sådan paroll är olämplig. Sverige tillhör alla. Eller ingen.

PK-linjen pendlar ju mellan två extremer:

• det finns inga svenskar

• alla är svenskar, så snart de satt sin fot på svensk mark.

svfot

Hade någon för 30-40 år sedan ifrågasatt att vi svenskar existerar, så skulle vederbörande knappast blivit tagen på allvar. Envar skulle ha uppfattat detta som helt orimligt. Idag är denna hållning självklar när svenska journalister intervjuar invandringskritiker.  Vi som tror att vi existerar som svenskar avkrävs invecklade förklaringar.

japs

Finns heller inga andra folk? Finns inte längre japaner och kineser, ryssar och tyskar? Eller är det bara svenskars existens som ifrågasätts? I så fall – varför?

Ytterst handlar det om resurser och materiell trygghet. För vad händer när det inte längre finns till mat åt alla?

(Bilden ovan: soppkö i Stockholm, under lugna förhållanden)

I Grekland händer nu just detta. Köerna till soppköken blir många och långa. Hur känns det för greker att se ”flyktingar” framför sig i kön?

Alexandra Pascalidou i Bang:

”‘Förnedra mig inte mer. Skammen i att stå här i kön, i mitt eget land, efter 40 års arbete som hamnarbetare, bakom blöta irakiska flyktingar som just anlänt, räcker’, säger en gammal man som viftar bort mig när jag besöker ett av många soppkök.”

Logiken i politiskt korrektas linje om svenskheten blir att, vid riktigt kärva tider även i Sverige,  många andra kan gå före i soppkön.  Vi svenskar får kanske svälta.

Långsökt? Tyvärr inte.

rattvisan

Redan idag kan ges många exempel på hur nyinvandrade placeras i gräddfil och hur vi svenskar förvandlats till en andra klassens människor i vårt eget land.

Låt mig citera Stefan Thorsell på Avpixlat, ”Svar på öppet brev till Erik Ullenhag”:

”Under en tid har det cirkulerat uppgifter om hur regeringens faktiska politik är.

Exemplet handlar om en kvinna som kommer med tre barn och får uppehållstillstånd. Hon får detta ekonomiska stöd i månaden:

6.510 kr i etableringsersättning
4.500 kr i etableringstillägg
4.500 kr i bostadsbidrag
3.754 kr i barnbidrag
2.546 kr i underhållsstöd
= 21,810 kr i månaden skattefritt
Därutöver får hon 259.200 kr i retroaktiv föräldrapenning samt 12.000 kr skattefritt för SFI-kurs.
Källa: Statskontoret

pengaregnet

Alltså detta är inkomster för en människa som står utanför arbetsmarknaden. Kvinnan får dessutom ha en inkomst upptill 8000 kronor i månaden (efter skatt 6900 kronor) och ändå behålla ovanstående belopp, exempelvis genom att städa på halvtid.

Det motsvarar en månadslön på 30.000  kronor för en normal svensk kvinna (jämkning för barnbidrag och underhållsstöd). Skillnaden är dock den att där invandrarkvinnan har fått ett engångsbelopp på 270.000 kronor har den svenska kvinnan ett studielån på motsvarande belopp som ska avbetalas med ränta och amorteringar varje månad. Alltså måste hon ha en inkomst på omkring 32.000 kronor i månaden för att nå samma ekonomiska standard som en invandrad kvinna från ett utomeuropeiskt land. Skillnaden i förmögenhet är fortfarande en halvmiljon kronor till den utomeuropeiska kvinnans fördel.

Jag tror att mer än 95 % av svenska ensamstående mödrar får nöja sig med en lägre ekonomisk nivå än den som gäller för ensamstående mödrar som invandrat till Sverige. Frågan är om en kvinna som valt att skaffa sig en postgymnasial utbildning i Sverige någonsin kan komma i kapp. Då får de slita för jämförelsen är gjord med en icke svensk som arbetar halvtid. När jag kontrollräknat alla siffror har jag fått en del krontal till högre belopp, andra lägre. Den sammantagna bilden är dock entydig även om det kanske skulle visa sig att den utomeuropeiska kvinnas situation är ännu förmånligare än vad exemplet ovan visar. Hon har ännu fler oredovisade förmåner.”

hastarhemma
Lägg till detta Centerns vision av fri invandring och ytterligare 30 miljoner ”nyanlända svenskar”…

kh
Åter till kurden i det stockholmsnattska gatugrälet. Till saken hör att han var kändis och heter Soran Ismail. Ett kändisskap som han förvärvat just genom att odla en identitet som invandrare, ständigt hackande på svenskar.

Nu får han regelbundet medverka i SVT-programmet ”Hübinette”. Skulle Soran få göra det, om han bara vore svensk? Vad som mest av allt meriterar honom är hans konstanta klagande över ”rasism”.

si
Soran Ismail är anlitad som komiker:
”…men pensionärer, det är också en grupp som blir större, betyder det att jag ska gå och oroa mig för folk som är nedkissade galningar och glömt bort vad de heter?”

Var det roligt? Vad komikern här bortser från: Svenskar har en självklar hemortsrätt till Sverige.

PS

en tidigare text av mig, om svensk kultur.

20 svar

 1. Jag anser, helt oödmjukt, att min egen definition av svenskar och svenskhet är den bästa och mest kompletta som finns tillgänglig:
  http://swedishdissident.blogspot.se/2012/04/svenskar-svenskhet-och-etnokulturell.html

  Vissa kanske tycker att det är för akademiskt, men jag anser att den rör sig bortom både dagens relativism och en förfelad essentialism.

  I övrigt så var Karlsson jobbigt att lyssna på. Han är duktig och har sina poänger, men det blir alldeles för mycket tal om att man kan och ska bli svensk, på bekostnad av etnicitet.

  • Det var en lång och krånglig förklaring du hade i din länk . Underliga ord såsom ”kognitiv” och liknande. Vem som är svensk kan uttryckas mycket enklare, som i karusellvisan.
   Svenskar är ju naturligtvis: Andersson, Pettersson, Lundström och Jag.

   • Det finns gott om enkla förklaringar men få har på ett seriöst sätt försökt att fånga viktiga nyanserar och problematisera svenskhet utan att det blir renodlad kulturnationalism av det hela. För att förtydliga skrev jag fyra stycken kriterier, men begreppet prototyp är också mycket användbart.

 2. I ett längre tidsperspektiv,säg 100 år,är det mycket troligt att svenskarnas totala försvinnande av dåtida människor kommer att te sig lika mystiskt som neandertalarnas försvinnande.

 3. Du är duktig Jan. Jag önskar du nångång får träffa min vän som också heter Jan. Ni skulle hitta väldigt mycket gemensamt. Och han har väldigt många historier att berätta hur han läxat upp politiker som Palme och Mona Sahlin.Måtte ni korsa varandras vägar någondag.

  Om du absolut vill ha hans nummer kan du skicka ett mail till mig. Både han och jag har läst din bok. Medan jag själv är blyg och tillbakadragen så är det klös i den gubben, det må du tro! Du skulle garva läppen av dig om du hörde hur han skämt ut Palme inför hela Svenska folket i direktsänd television till exempel.

  Ha det bra nu och hoppas att du återställer dig från dina medicinska besvär. stor kram från en ”Sverigevän”.

  Lev väl /SImon

 4. En person som är minst normalbegåvad vet vad en svensk är utan att det behöver förklaras. Men för en person som inte når upp till normalbegåvning går det inte att förklara.

 5. MakinBacon: Att förklara vad svenskar och svenskhet är, är inte svårt, utan det svårare blir i många fall avgränsningen gentemot icke-svenskar och icke-svenskhet, och om den är absolut. När någon befinner sig relativt långt från prototypen av en svensk så är det lätt att dra gränser, men när det gäller t.ex. europeiskättade personer med utomsvensk bakgrund så blir det svårare. Som sagt, min definition är bäst, och det är inget jag säger för att verka besserwisser – jag får ändå ingen cred för min online-aktivitet – utan för att det jag skriver har substans.

 6. Det saknas tre personer i det här inlägget. Det är de tre normalinkomsttagarna vars inkomstskatt betalar somaliskans månatliga bidrag. Man får inte glömma att för varje persons rätt till bidrag finns en annan persons skyldighet att betala detta bidrag.

 7. Varenda PUT som utfärdats måste omprövas och bli utbytt mot TUT. Att undersöka & bevisa ”släktskap” medelst genteknik bevisar ju bara att de s.k. flyktingarna ÄR släkt p.g.a. inavel. Ett flera år gammalt krav från mig och många andra är, att hela apparaten som skapats för folkutbytet och som Jan Milld för många år sedan varnade för avskaffas och ersätts av ett Repatrieringsverk. Innan dess skall alla former av bidrag successivt minskas eller tas bort! Inte ett öre ytterligare till detta dödfödda företag som invandringen i dag utgör! Vad boende beträffar så kan väl de ”nykomna” bo hos sina påstådda släktingar? Många arbetskraftsinvandrare varav de flesta unga män med anställning klar inom den svenska industrin vilka kom på 1950-60 talet från Finland som jag själv, fick bo i baracker eller som inneboende tills de själva lyckades skaffa sig en hyreslägenhet eller en bostadsrätt. Inte släpade de med sig sina ”släktingar” heller.

  SD bör kräva i Riksdagen att man fryser beloppen som belastar alla (ännu) arbetande skattebetalare och låta de pengar som t.ex. somalier och andra ”etniska” grupper f.n. kostar oss fördelas mellan dem själva så får vi se hur många ”anhöriga” de själva vill ta emot och ”försörja” med sina arbetsbefriade bidrag! Man kan dessutom med omedelbar verkan avskaffa alla retroaktiva barnbidrag. Vi har tillräckligt med egna etniska gamla och arbetslösa att ta hand om med en ekonomi som inte mera växer.
  Och till sist: Inför undantagstillstånd ifall det ovanstående leder till oroligheter som polisen inte klarar av. Dessutom räcker det med mord, rån och våldtäkter nu. Ställer gärna upp trots mina 69 år bara jag får kvittera ut ur militärförråden ”det” som jag behöver!

 8. Bengt Lundström är ett bra exempel!

 9. Bengt Lundström, är ett bra exempel på ett engagemang vi borde ha lite mer av lite till mans. Då hade det inte gått så fort utför som idag, när vi ofta bara står och ser allt falla samman runt omkring oss.
  Vi, nåja inte jag riktigt så illa då i alla fall.

  Finns vi som folk så har vi rätt att hävda oss också som så, som en grupp bland alla andra grupper.
  Finns vi inte som folk, så finns det inga folk överhuvudtaget, och all folkhävdelse blir löjligt. Då finns inte palestinierna, kurderna, romerna eller samerna heller.

  Har inte vi rätt att hävda folkaspekten, har inte de det heller.

  Varför ska de ha rätt till ett eget land byggt på folkaspekten och inte vi. Vad är det för likhet inför lagen va.

  Varför kan inte palestinierna leva mångkulturellt i Israel som israeler, och kurderna i Turkiet som turkar, när vi tvingas leva i ett mångkulturellt land utan eget värde som folk, utan bara till den allmänna benämningen som alla som lever i detta land Sverige har. Precis samma som om palestinierna skulle fråntas sin beteckning palestin och tvingas bli israel. Fast hos oss äts köttet upp innifrån och ut. Hos dem blir det yttre angrepp. Lite tvärtom, fast på samma sätt ändå.

  Men vilket är värst i så fall. Att förlora sitt land och folk innifrån, eller att inte ha något eget land men folk. Jag bara frågar.

  • Du har många bra poänger i det du skriver, frågan är bara vad vi ska göra åt det..! Alla vet att det som pågår runt omkring oss i Sverige just nu är ohållbart..! Vad gör vi då åt det..?

   • Alla vet?

    Hur kan då 7-klövern ha denna massiva riksdagsmajoritet, hur kan så många ha förtroende för Fredrik Reinfeldt? Hur kan Erik Ullenhag vara minister?

    Vad göra? Mitt förslag:

    Stöd bra partier, stöd bra tidningar. Gör/sprid bra filmer. Försök medverka till en folk- och opinionsbildning och en organisering.

    Vilka förslag har du själv?

 10. Vi måste medvetandegöra allmänheten om sanningen och dubbelmoralen och dubbelspelet.

 11. […] tänker här närmast på ‪Özz Nûjen‬ och Soran Ismail, båda […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: