• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Judiskt inflytande (6)

kevin-MacDonald
I denna sjätte och avslutande bloggtext utifrån Kevin MacDonalds bok ”Att förstå det judiska inflytandet” ska jag fokusera på dessa två aspekter:

• övermänniskoideal

• extremism

MacDonald:
”Förmågan att se det onda endast hos sina fiender är inte ‘moralisk klarhet’. Den är fanatismens väsen”.

Som framgått av uttalanden både från rabbiner och israeliska politiker gör man i högsta grad  en uppdelning av människor i ”vi och dom”, närmare bestämt av judar och ”gojer”, där de senare har ett lägre människovärde.

beginhotel
I sin praktik har militanta judar också visat, att de finner att gojers liv lätt kan offras för högre politiska mål. Mordet på Folke Bernadotte är bara ett exempel i mängden. Mer än en israelisk premiärminister har blod på sina händer.

mordarna

MacDonald:”Till exempel förklarar lubavitcherrebben, rabbi Menachem Mendel Schneerson, skillnaden mellan judar och icke-judar sålunda:

‘Vi har inte något fall av en djupgående förändring, vari en människa endast står på en högre nivå. I stället har vi ett fall av … en fullständigt annorlunda art….. En judisk människas kropp är av en helt annan kvalitet än kroppen av [medlemmar av] alla folk i världen, … Skillnaden på [kroppens] inre kvalitet,… är så stor att kropparna skulle anses vara av en fullständigt annan art. Det är därför som Talmud uppger att det finns en halakhisk skillnad i inställningen till icke-judars kroppar [i motsats till judars kroppar] ‘deras kroppar är förgäves’… En ännu större skillnad föreligger med avseende på själen. Två motsatta slag av själar finns, en icke-judisk själ kommer från tre sataniska sfärer, medan den judiska själen stammar från heligheten.”

”Detta påstående att judarna skulle vara enastående liknar förintelseaktivisten Elie Wiesels hävdande ‘allt hos oss är annorlunda’. Judarna är ‘ontologiskt’ undantagsmässiga.
 
Gush Emunim och andra judiska fundamentalistiska sekter, som Shahak och Mezvinsky beskriver, ingår således i en lång, konventionell judisk tradition, som anser judar och icke-judar vara fullständigt olika arter, varvid judarna är absolut överlägsna icke-judarna och lyder en i grunden olik moralisk kod. Moralisk universalism är således raka motsatsen till den judiska traditionen, vari det judiska folkets överlevnad och intressen är det viktigaste etiska målet:

moses
Judar är inte och kan inte vara ett normalt folk. Det evigt egenartade hos judarna är resultatet av det förbund som slöts mellan Gud och det judiska folket vid berget Sinai. Innebörden därav är att de transcendenta imperativ, som gäller för judarna, i själva verket upphäver de moraliska lagar som är bindande för normala nationers uppförande. Rabbi Shlomo Aviner, en av Gush Emunims mest produktiva ideologer, hävdar att de gudomliga bud, som det judiska folket fått, ‘övergår de mänskliga begreppen om nationella rättigheter’. Han förklarar att Gud visserligen av andra folk kräver att de lyder abstrakta principer för rätt och rättvisa men att sådana lagar inte gäller för judar.

Såsom hävdas i den andra uppsatsen i denna serie, är det de mest extrema elementen inom den judiska gemenskapen, som ytterst anger riktningen för gemenskapen såsom helhet. Dessa fundamentalistiska och ultranationalistiska grupper är inga små ytterkantsgrupper, inga blotta kvarlevor av den traditionella judiska kulturen. De åtnjuter en stor respekt hos den israeliska allmänheten och hos många judar i förskingringen. De utövar ett stort inflytande på den israeliska regeringen, i synnerhet likudregeringar…”

jmSUMMERANDE KOMMENTAR:

Vad är mitt syfte med dessa texter om judiskt inflytande?

Alltsedan jag aktiverade mig som invandringskritiker i början av 90-talet har jag kunnat märka hur det till stor del är enskilda judar och grupper av judar som varit pådrivande bakom massinvandringen, mångkulturen och kampanjandet mot svenskheten. I likhet med många andra har jag blivit angripen och svartlistad för min invandringskritik. Där har vi Expo 1996 och World Antisemitism Report 1997.

En serie av nedsättande epitet har i sådana sammanhang funnits redo (enklare än att debattera i sak):
– främlingsfientlig
– rasist
– antisemit
– islamofob
– rättshaverist

När jag och andra invandringskritiker noterat hur samma destruktiva samhällsomvandling inträffar samtidigt i så många västländer och intresserar oss för om därbakom kan finnas en gemensam styrande hand, då har ytterligare ett epitet kunnat tillgripas:
– konspirationstänkare

Tj‰rnˆ1659

I själva verket inte bara finns denna centrala styrhytt, med bestämda värderingar och ideologiproduktion, med lojaliteter och styrinstrument, med belönings- och bestraffningsmöjligheter. Dessutom kan sägas att denna styrhytt befolkas av till stor del judiska maktgrupper. Detta står, tycker jag, klart efter läsning av Kevin MacDonalds böcker, ”Kritikkulturen” och ”Att förstå det judiska inflytandet”.

Vart då ta vägen med dessa insikter och denna medvetenhet? Vad ska det leda till?

• Låt mig först säga vad det inte bör leda till,  nämligen en allmän fientlighet mot judar, mot enskilda individer endast utifrån det faktum att de är judar. Det vore ju en verklig antisemitism.

• Däremot bör det leda till en medvetenhet, förhoppningsvis en alltmer utbredd sådan, som gör att fler svenskar blir mer på sin vakt och snabbare genomskådar propaganda för destruktiva projekt:

Att en misstro sprider sig mot figurer som Peter WolodarskiJerzy Sarnecki (”kriminolog”), Leif Silbersky, Marian Radetzky, Göran Rosenberg, Helle Klein, Olle Wästberg (”svensk” generalkonsul), Ingrid Lomfors, Willy Silberstein, m.fl.

• Ett önskeläge vore naturligtvis att även bland judar i Sverige kritiska röster börjar höjas. Varför ska tongivande judar eller judar som kollektiv driva denna antisvenska agenda?

Kan judar i allmänhet verkligen gagnas av detta?

ji-boken

Läs mer:

https://janmilld.wordpress.com/2011/09/20/erkann-palestina/

https://janmilld.wordpress.com/2011/08/24/de-vill-oss-inte-val

https://janmilld.wordpress.com/2011/06/30/vilja-och-makt/

https://janmilld.wordpress.com/2011/08/25/elit-med-tjanstehjon/

https://janmilld.wordpress.com/2012/01/23/eftertanke/

http://www.amnation.com/vfr/archives/002368.html

13 svar

 1. Mycket bra sammanfattningar! Tack Jan Milld för att du tagit dig tid att skriva ned alltsammans. Frågan är nu hur vi på bästa sätt kan bidra till att få ut informationen till allmänheten. Att låta texten gå som följetong i Nya Tider är ett förslag. Sprida vidare till vänner och bekanta är ett annat.

 2. Jag är oerhörd glad och stolt över den analys du har gjort här Jan. Den är nämligen både klargörande och viktigt, så viktigt att den borde spridas till väldigt många. Jag vet inte om du såg Agenda i TV 2 i kväll kl 21.15. Där intervjuades Willy Silberstein som i stort sett bekräftade allt det som du och K MacDonald säger. En sammanfattning av vad WS menade med det han sade ger vid handen att han vill ha mer statliga pengar till judiska organisationer eftersom judar i Malmö ”hotas”. Dessa ”hot” är dock kraftigt överdrivna vilket framgick av det larviga skådespeleri som yttrade sig i programmet där en ”judinna” sade sig ha blivit utsatt för hot. WS vill dessutom försvara både judar och muslimer, men bekämpa SD. Se inslag och gör en egen analys av vad WS säger så kommer du också fram till att tolkningen blir…

  – Israel får inte kritiseras
  – judar i Sverige får inte kritiseras
  – muslimer i Sverige ska försvaras
  – SD ska bekämpas

  Det skulle vara bra om man fortsatte att fördjupa sig i det här ämnet på ett lika sansat sätt som du hittills har gjort. Dessutom kanske gör en längre tråd av det som man vid behov kan skicka till folk som behöver lite mer kunskap. Vi är fienden på spåren nu och det gäller att följa upp så mycket det går.

 3. Det finns ju alltid undantag. Här ett citat från dagens kolumn av Justin Raimondo i Antiwar:

  “Let me clear something up here if there’s any doubt in your mind. I’m a U.S. Senator. I’m not an Israeli senator. I’m a U.S. Senator. I support Israel… But my first interest is, I take an oath to the constitution of the United States. Not to a president, not to a party, not to Israel.”

  Här är det alltså senator Hagel som är ett undantag. Läs hela artikeln av Justin Raimondo och få bekräftat vad Jan Milld just har visat genom MacDonald. Jag tror att för att bryta detta sinistra förtryck måste det först brytas ner i USA….sedan faller resten likt dominobrickor, även i Sverige och övriga länder där alla dessa ilskna och hatfyllda lobbygrupper härjar.

  Antiwar
  http://original.antiwar.com/justin/2012/12/16/chuck-hagel-an-unconventional-realist/
  .

 4. […] Judiskt inflytande (1) Judiskt inflytande (2) Judiskt inflytande (3) Judiskt inflytande (4) Judiskt inflytande (5) Judiskt inflytande (6) […]

 5. Finns det någon bra källa som styrker det här citatets autenticitet:

  ”Vår ras är härskarrasen. Vi judar är gudomliga gudar på denna planet. Vi är så olika från underlägsna raser som de är från insekter.
  …Vårt öde är att härska över de underlägsna raserna.”
  — Menachem Begin

  Jag har för mig att jag sett folk påstå att det citatet är påhittat.

 6. […] Läs även: bokrecension […]

 7. […] Att förstå det judiska inflytandet 4 Att förstå det judiska inflytandet 5 Att förstå det judiska inflytandet 6 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: