• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Radikalare än SD

vittv
Över till en allmän bedömning av Svenskarnas Parti från min sida.

Låt mig  först säga, att jag respekterar envar som arbetar oegennyttigt för Sveriges bästa, ibland med risktaganden för personlig del. Dit hör de aktiva inom SvP.

Låt mig också konstatera, att såväl SvP:s program som dess tidning ”Framåt” visat sig positivt överträffa mina förväntningar.

Och partinamnet – ”Svenskarnas Parti” – klingar mycket bra, tycker jag.

Det vore dock att svika både mig själv och mina bloggläsare, om jag höll inne med de reservationer som jag har mot SvP.

Inför att gå med i Sverigedemokraterna hyste jag en gång betänkligheter utifrån partiets dåliga rykte, även om detta mest var bara mediakonstruerat. Det blev ändå som en uppförsbacke att klara av.

Något motsvarande gäller SvP, även om det där också finns en kärna av substans, genom några toppnamns förflutna i Nationalsocialistisk front. Detta skulle dock med tiden kunna blekna genom dels anslutningen av nya krafter till partiet, dels Sveriges alltmer skärpta läge (vilket kan få en sådan belastning att framstå som av underordnad betydelse).

En fråga som här anmäler sig blir: gör partiet vad det kan för att tona ned nazi-associationer? Det ger åtminstone mig dåliga  vibbar, när tidningen Framåt saluför en bok om fälttåget i öster 1941. Min nationalism är defensiv och fredlig, skiljer sig radikalt från den aggressiva och expansiva variant som Hitler företrädde.

KÄRNFRÅGAN är nog ändå hur hårt den genetiska linjen ska drivas beträffande svenskhet. Som jag skrev inledningsvis bedriver etablissemanget en konsekvent politik för att i möjligaste mån byta hudfärg på befolkningen i Sverige – dels reellt, genom fjärrinvandringen, dels i vårt medvetande, genom propagandan.

nyasjobo
Det blir då en rimlig och försvarbar hållning att resa motstånd mot detta. Men det handlar om mängd. Det är när fjärrinvandringen får sådana proportioner att det bildas utländska enklaver,  som vi får problem. De som migrerar till vårt land måste ha assimilering som mål. Dvs den första generationen må göra sitt yttersta för att integreras och gärna se att deras barn, när det blir dags, bildar familj med en svensk partner. Enstaka personer med svart hudfärg, eller blandningar, ser jag inte som viktigt att göra någon affär av.

RÄTT ÄNDE att börja i är att påtagligt minska fjärrinvandringen och att verka för en omfattande återvandring.

pengaregnet

Pengaregnet över utlänningar måste upphöra.

• Kriminella utlänningar måste konsekvent utvisas.

• Oegentliga naturalisationer måste ogiltigförklaras.

• En fungerande gränskontroll måste införas.

Detta kan nog ske utan att behöva vare sig tumma på internationella konventioner eller luta sig mot genetiska argument.

Beträffande beviljande av nya svenska medborgarskap kan också en restriktiv linje drivas utan att behöva blanda in genetik.

Schweiz

Schweiz kan ses som ett föredöme, med sin restriktiva hantering av naturaliseringar. Sverige bör hålla igen med både PUT och medborgarskap. Grundregeln beträffande uppehållstillstånd ska vara TUT, som får förnyas periodvis tills vi vet hur utlänningen sköter sig.

svp-symbol

Kommer SvP att kunna axla rollen av det tredje parti som Sverige alltmer törstar efter, eller behöver det vid sidan av SD växa fram två radikala alternativ?

Även om grundkonceptet är att få SD att framstå som det mittenparti det är, så blir det önskvärt att inte servera onödiga självmål.

strutsvarning

Än så länge är medias linje gentemot SvP förtigande, det gör att partiet kommer lindrigt undan. Jag förordar inte att SvP någonsin ska stå med mössan i hand och be om ursäkt för sin existens, men det skadar inte att ha beredskap för att klara en mediaoffensiv.

46 svar

 1. Det verkar som om SvP har bättre ledaskap än ND.

 2. En värdering av inkommandes etiksyn borde ske innan de fick uppehållstillstånd.

  Vissa kriterier skull vara uppfyllda på ett sunt förhållningssätt till andra människor, främst tjejer, innan de blev godkända.

 3. Partier, partier, partier, det tar alldeles för lång tid för att åstadkomma något. Allt är snart över och försent.

  Nytt kriterium måste till för förändring.

  Det går inte att leva i det gamla och tro man kan förändra något.

  • Dessvärre ligger det mycket i vad du säger, att det egentligen redan gått för långt. Jag kan dock inte se någon genväg. Det måste handla om att försöka organisera ett motstånd. Partier och tidningar kan då vara instrument.

   Reinfeldts strategi
   är tydlig: vi dissidenter ska känna att inget motstånd lönar sig, och ge upp. Jag tycker inte vi ska unna honom den framgången.

 4. Jan Milld som partiledare för SvP och saken är biff!

 5. Det är bra och vettiga frågor Jan ställer. Givetvis kommer en sådan sak som publicering av böcker samhället inte anser bör få publiceras ligga SvP i fatet. Men ska man anpassa sig efter det? SD har gjort många besvikna då de inte, som man trott, utmanar PK-samhället, utan i stället rättar sig efter det. Och vad gäller folks nationalism har jag inte hört någon ge uttryck för en ”aggressiv/expansiv” sådan, det är nog något som endast Aftonbladet , Expressen eller Expo skulle kunna påstå ligger och gror, för att skrämma folk. Tvärtom ser jag folk med de mest radikala repatrieringsåsikter tala respektfullt om andra folks rättigheter till deras egna landområden, säga nej till deltagande i krig, visa empati för folk av annan etnicitet etc. Detta kan knappast sägas om PK-iterna, som oblygt kan förespråka, eller se genom fingrarna med, våld mot oliktänkande, visa sitt hat och förakt för svenskar och andra vita och deras länder, oavsett om de själva är vita eller av annan härkomst, allt med samhällets godtycke. Vilka som är extremisterna får vi inte glömma.
  SvP:s förflutna kommer förfölja dem, precis som med SD. Men folk måste ju få en chans att mogna och förändra sig.
  Vill man få en chans att komma SvP något närmare än bara i textformat rekommenderar jag Radio Framåt. Det är trevlig och intressant lyssning.

  http://www.radioframat.se/

 6. ”Dvs den första generationen må göra sitt yttersta för att integreras och gärna se att deras barn, när det blir dags, bildar familj med en svensk partner. Enstaka personer med svart hudfärg, eller blandningar, ser jag inte som viktigt att göra någon affär av.”

  Sådana här bitar blir väldigt problematiska, och är en av anledningarna till att jag är för återvandring. Om man märker att man måste börja pussla och klistra för att få ihop det, och till och med försöka få folk att välja partner efter etnicitet, är man inne på fel spår.

 7. Jan. Klart jag inte menade att ge opp, tvärtom. Vi måste organisera ett starkt motstånd. Tänk på vänsterns alla medvetna demonstrationer och manifestationer
  t ex. Så borde ocskå vi arbeta medvetet och ärligt utan att det blir plumpt. Och med ett centralt starkt tema varje gång som engagerar, men som samtigt är nytt och fräscht. Och på vårt sätt. Och våra vinklar.

  Och ständigt och jämt, så att vi mal sönder allt som försöker trycka ner oss, tills vi får genomslag.

  • Manifestationer med bestämda och angelägna teman – rätt tänkt! Med sång och musik (live eller via CD-skivor). Med bokbord, tidningsförsäljningar och flygbladsutdelningar. Folkfest.

   Exempel på bra tema: SVERIGE UT UR NATO! – STOPPA KRIGANDET!

 8. Vi ska vara som ettriga bin men på ett intelligent och rakt sätt, och aldrig gå överstyr.

 9. ”En fråga som här anmäler sig blir: gör partiet vad det kan för att tona ned nazi-associationer? Det ger åtminstone mig dåliga vibbar,”
  ———————————————-
  Människor som tror att man måste vara nazist för att värna Sverige ger mig också dåliga och obehagliga vibbar. Vad är det som har gett vissa en sådan tro? Är det mediernas envetna trummande att det endast är nazister som värnar om nationen?
  Dessa som har denna tro, måste man ju fråga:
  Var de som deltog i motståndsrörelserna i Norge, Danmark, Holland m.fl. länder mot de tyska ockupanterna också nazister?

  • Är det mig du riktar dina frågor till? I så fall känner jag mig missförstådd.

   • Nej! Inte alls!
    Men det tycks finnas en del sådana personer i SVPs utkanter som tror att man måste vara nazist för att värna Sveriges och svenska folkets intressen.
    Detta måste ju betyda att de har gått på mediernas propaganda.
    Att värna om Sverige har ju i själva verket inte det minsta med nazism och sådana läror att göra.

   • OK, det är lugnt.

 10. Analysen som Jan Milld gjorde om SvP var relativt rättvisande, enligt mitt förmenande har SvP den stora fördelen att våga vara mer radikala än SD och de vågar tala klarspråk i vissa viktiga frågor där SD ger efter. Men SvP envisas med att klänga sig fast vid nazi-retorik, värva ex-nazister från rätt otrevliga organisationer, blanda in genetik i politiken och visar öppet förakt mot demokratin. Det tvingar mig att avstå från att bli medlem eller ens stödja partiet. SvP kommer att förbli ett marginaliserat parti och till vissa delar är det självvalt. Jag vill passa på att tacka Jan Milld för den utomordentliga genomgången av partiets program, där det finns många punkter som jag hade kunnat försvara med liv och lust, men i avgörande frågor håller partiet inte måttet.

  • SvP som parti är inte nazistiskt, däremot får medlemmarna kalla sig vad dem vill så länge det ej görs i partiets namn då vi inte valt någon annan etikett att ha förutom att vi är nationalister. Att blanda in genetik är en självklarhet då vi värnar det svenska folkets fortsatta existens till skillnad från SD som babblar om ”öppen svenskhet”.

 11. Staffan. Vad är då alternativet? Knappast SD, eftersom de inte är (etno) nationalister. Knappast enmanspartiet ND (nästintill i alla fall). Inte heller SVP? Håller med din kritik om nazi kopplingarna osv. Men om inte, vad är då alternativet? Ett nytt parti? Mvh Per

  • Exakt. Bra fråga. Vi står utan riktigt bra alternativ. Ett nytt parti skulle egentligen behövas och jag tror att det är en uppfattning som stöds av många som är missnöjda med utvecklingen i SD. Jag känner mig ganska övertygad om att ett nytt parti som startas på rätt sätt och med förtroendeingivande personer i ledningen skulle kunna få tusen medlemmar ganska omgående. Missnöjet med SD är såpass utbrett, men varken ND eller SvP lockar särskilt många. Vi andra, troligen också Jan Milld, kan ju vänta på att något ska hända eller så kan vi slå oss ihop och bilda ett nytt parti. Diskussion lär gå vidare till något händer.

   • Vilket missnöje då? Helt klart drar ett nytt parti (riksdagsinträdet) till sig en massa stollar och kufar, var och en med sin egen politiska agenda. Inget parti är helt perfekt, men i det utsatta läge som Sverige nu befinner sig i så vore det höjden av egoism att starta upp ett tredje alternativ. Det finns/har hela tiden funnits folk som cirkulerar mellan det ena efter det andra ”ytterlighetspartierna” utan att finna sin själ.

 12. ”De som migrerar till vårt land måste ha assimilering som mål. Dvs den första generationen må göra sitt yttersta för att integreras och gärna se att deras barn, när det blir dags, bildar familj med en svensk partner. Enstaka personer med svart hudfärg, eller blandningar, ser jag inte som viktigt att göra någon affär av.”

  Jag håller helt med dig i ovanstående, men hur säkerställer man att det verkligen blir utfallet?

  Du verkar skeptisk till att blanda in genetik. Det är jag också, till viss del, men som du själv konstaterat gör våra motståndare det, om än ofta oavsiktligt och omedvetet.

  Jag tror att det i längden blir svårt att formulera och än mer att hålla fast vid en sund invandringspolitik om denna politik inte grundar sig i intellekuellt hederliga och robusta resonemang. Ett sådant resonemang måste med nödvändighet, tror jag, innefatta diskussioner också om biologi i någon mån. Eftersom individer och organisationer som vill begränsa invandringen, om än aldrig så lite, aldrig kommer att accepteras fullt ut av det mediepolitiska etablissemanget så tror jag att det är lika bra att spela på egen planhalva och att försöka äga begreppen istället för att anpassa sig. För övrigt har nationalsocialismen sina poänger och demokratin definitivt sina brister. Att man konstaterar det innebär ingalunda att man ställer upp på allt som skedde under Hitlers regim i Tyskland.

 13. Bra Jan, det omkring i folkfestens anda, men är inte det här med Nato en gammal vänsterfråga?

  Vi måste hitta våra egna unika frågor.

  Och till förmån för vårt folk och vår rörelse.

  T ex -insamling av pengar kläder och förnödenheter till fattigpensionärer.

  -”Stoppa Våldtäkterna”

  -Likvärdig mat inom skola, äldrevård och kriminalvård och psykvård. Som vi vet lever de kriminella lyxliv på bekostnad av övriga grupper.

  -”Fram för en neutral läroplan utan ideologisk påverkan.”
  Eleverna ska inte indoktrineras till en viss ideologisk syn likaväl som de inte möts av religiöst påverkan i kyrkan vid skolavslutningar. De ska också slippa religiös propaganda från minaret i offentlig miljö på gator och torg.

  Ja några av de kampanjer som skulle kunna genomföras.

  • Jag uppfattade just, på min fråga om västs angreppskrig i Nordafrika och Västasien, att jag fick svaret att SvP motsätter sig dessa. Ett viktigt ställningstagande av två skäl:
   1. människor skadas av allt bombande och andra terrordåd
   2. det ger aylantströmmar till Sverige.

   Det ligger också i linje med nationell självbestämmanderätt och att varje folk ska ha sitt eget land. (Palestina åt palestinierna, Sverige åt svenskarna!)

   Om fred är en ”vänsterfråga” så ser jag det närmast som ett plus om vi kan erövra den. Det är en fördel om vi kan få bort en del skyttegravar och ”röra om i grytan”. Förvirra och isolera motståndare, skapa nya allianser i åtminstone delfrågor.

   Dina förslag i övrigt låter vettiga. Manifestationer mot såväl våldet som mot uppenbara orättvisor bör kunna vinna brett gensvar.

 14. Mitt förslag i all enkelhet:
  Poängtera Svenskarnas Parti som ett intressepari för originalsvenskar. Det kan lanseras precis som Socd. lanserade sitt parti som ett intresseparti för arbetare.
  SD är bra för invandrare som vill ha ett Sverige baserat på svensk kultur och betydligt minskad invandring.

  • Det finns även (åtminstone formellt) ett intresseparti för pensionärer.

   • Ja, och det lockar inte många röster.

    Min tanke var att framhålla att vi ursprungssvenskar också har rätt att hävda just våra rättigheter utan att ducka när utskällningarna kommer från multi-kulti-fascisterna.

    Allt det du skrivit om partiprogrammet är inkluderat i bilden av partiet naturligtvis. Det räcker inte att bara vara intresseparti.

    Frågan är hur man lanserar partiet…….

   • Jag håller med dig.

 15. Jan. Om vi kan erövra en vänsterfråga, kan vi också drunkna i den och förlora oss själva som identitet. Det är risken med att ta andras frågor till våra.

  Sen tycker jag att mänskliga frågor inom vårt land är viktigare än utom.

  • Vi måste agera med politiskt självförtroende. Den eventuella drunkningsrisken ska vägas mot möjligheten att i allmänhet kunna öka förtroendet för oss nationalister och att vinna terräng för våra perspektiv kring invandringspolitik och angränsande frågor.

   Hur ska pk-iter kunna invända mot att vi vill gå till roten av problemet med flyktingströmmar?

 16. ”Det ger åtminstone mig dåliga vibbar, när tidningen Framåt saluför en bok om fälttåget i öster 1941. Min nationalism är defensiv och fredlig, skiljer sig radikalt från den aggressiva och expansiva variant som Hitler företrädde.”

  I författaren Jyri Linas bok, ”Världsbyggarnas Bedrägeri”, Stockholm 2007, står att läsa att det nationalsocialistiska Tysklands anfall den 22 juni 1941 var ett preventivkrig, som förekom Stalins planerade anfall på Tyskland via Rumänien som var bestämt till den 6 juli 1941. Därför förklarade Tyskland Sovetunionen krig den 22 juni 1941.

  Efter att ha krossat Tyskland skulle resten av Europa inklusive Sverige ockuperas av Sovjetunionen. Baserat på ryska källor; Viktor Suvorov ”Isbrytaren”, Moskva 1992. Dessa uppgifter står i estniska historieböcker för årskurs fem (!), författade av Mart Laar, före detta premiärminister i Estland.

  Anfall är ofta bästa försvar och förklarar de enorma tyska framgångarna mot anfallsgrupperade sovjetiska styrkor i början av fälttåget . Tyskarna hade en mycket bra underrättelsetjänst och hann anfalla först. Därmed kom Adolf Hitler, oavsett vad man tycker om detta, att bli den man som räddade Europa och Sverige från en säker undergång.
  I Sverige upprepar man gamla kommunistiska propagandalögner, skriver LIna.

  • Var även ockupationen av Prag våren 1939 resultat av ett tyskt försvarskrig?

   • På sätt och vis, ja!
    Bolsjevikerna planerade redan på 1920-talet ett stort erövringskrig västerut.

   • Menar du att om även om Tyskland inte hade angripit Tjeckien1939, då skulle Tjeckien ha angripit Tyskland?

    Den här diskussionen stärker mina ”dåliga vibbar” om fälttågandet österut!

   • Det var nog ett övergrepp som skedde mot Tjeckoslovakiet. Å andra sidan var detta en konstlad statsbildning konstruerad i Versailles, och ämnad att lätt få igång ett nytt krig. Huvuvdelen hade i mer än tusen år tillhört det tyska riket, från 1866 endast Österrike.Tjeckoslovakiet sköt in som en stor lever i den tyska kroppen mot rikets hjärta och var i militärrallians med Tysklands fiender. Den stora tyska minoriteten, lika gammal där som tjeckerna, led under förtryck. Slovakerna hade gjort revolt och anhållit om tyskt skydd, vilket medgavs av Chamberlain.
    Källa: ”Lögnen som fabriksvara” (1952) av Ragnar Liljeblad, ledamot av Krigsvetenskapsakademin. Det finns nyare litteratur som tar upp ämnet: Udo Walendy ”Truth for Germany – The Guilt Qestion of the Second World War”, men jag har tyvärr inte läst den.

   • Jag håller med Janne om att sådana här inlägg ger en dåliga vibbar. Måste man gilla Nazityskland och i alla lägen försvara Hitlers politik bara för att man är radikal etnonationalist? Jag gör det inte! Det är långtifrån någon vedertagen ”sanning” att Hitler förekom ett sovjetiskt angrepp med Barbarossa. Ett utkast till en möjlig angreppsplan från sovjetisk sida bevisar ingenting. Det finns tvärtom mycket annat som talar emot att Sovjet förberedde ett angrepp 1941 – inte minst den tämligen väldokumenterade sovjetiska taktiken som gick ut på att i det längsta hålla Sovjet utanför kriget till dess att västmakterna och axelmakterna fullständigt kört slut på varandra. I DET LÄGET skulle Sovjet vara berett att rycka in i Europa för att ”stödja” de kommunistiska revolter som man iskallt räknade med skulle bryta ut. Men där var man ännu inte 1941. Stalin var inte som Hitler. Hitler var en ”gambler” och risktagare av stora mått, Stalin betydligt försiktigare och tog hellre det säkra före det osäkra. Därför vann han också i slutändan över Hitler.

    Och att någon ens kan drista sig till att försvara den tyska våldtäkten på Tjeckien 1939 (inte införlivandet av Sudetlandet 1938) är för mig obegripligt. För att kunna det måste man vara en fanatisk nazist. Sådana människor saknar all trovärdighet, och är det sådana som befolkar SvP så är det helt klart en återvändsgränd för oss alla andra.

   • Sudetlandet hade ockuperats av Tyskland hösten 1938. Ockupationen an Böhmen och Mähren – med tjeckisk befolkning – skedde ett halvår senare, våren 1939.

    Låt mig tillägga att jag inte tror på teorin att plan Barbarossa från den 22 juni 1941 var ett försvarskrig. Helt uppenbart fanns ett överraskningsmoment, som förklarar tyskarnas enorma initiala framgångar på slagfältet.

    Det är naturligtvis teoretiskt möjligt att Sovjetunionen i ett senare skede skulle ha kunnat komma att angripa Tyskland, men med det synsättet kan varje krig betraktas som preventivkrig (”angrepp är bästa försvar”). Då bli också krigsutbrott oundvikliga. Inte bra kärnvapenåldern.

  • Angående Linas påståenden om det tyska ”preventivkriget”, läs hela denna tråd, intressant: https://www.flashback.org/t1906139

 17. Nu tycker jag vi tar varandra i hand och sjunger ”We shall overcome”, eller så kan vi lägga det som hände eller inte hände för en mansålder sedan åt sidan och blicka framåt.

 18. Jan Milld.

  Vad tycker du om det faktum att SvP förespråkar meritokrati istället för demokrati. Jag vet att du varit kritisk till det då Nils-Eric Hennix gjort det samma.

  • Jag ställer mig frågande till ”meritokrati”: ATT den som är mest kompetent och lämpad för ett uppdrag ska få det, kan väl alla vara överens om. Problemet blir hur detta ska tillgodoses. Till att börja med handlar det inte bara om formella meriter, utan även värderingar och motivation. Hur någon verkligen passar för ett uppdrag kan vi nog inte få klart för oss förrän efter en provtjänstgöring. Ytterst måste finnas en instans som då bedömer och beslutar. Gärna en demokratiskt vald och avsättbar sådan. Ingen blir med automatik mest meriterad för att han/hon proklamerar sig som sådan. Inte heller hjälper hög meritering om denna saknar relevans för uppdraget.

   Se även min tidigare bloggtext om en svensk diktator.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: