• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Främlingsfientlighet?

Bengt Westerberg har gjort en ny utredning, som uppföljning av Birgitta Löwanders.

Låt mig börja med att citera Merit Wager:

”Apropå Bengt Westerbergs (och regeringens) utredning ‘Främlingsfienden inom oss’ …


•  Varför får man inte hysa fientlighet mot främlingar i Sverige 
(om man nu gör det)?

Att ställa sig avvaktande (rädd, fientlig etc) gentemot just främlingar är ju något som ligger nedärvt hos människan – av naturliga orsaker. Sedan urminnes tider har det varit sunt att hysa viss misstänksamhet mot dem man inte känner och att uppleva en vilja att beskydda och försvara sina närmaste och sitt revir.

Om en människa känner sig fientligt inställd mot främlingar så gör den det. Det måste ju vara tillåtet för människor att känna sig fientligt inställda till både främlingar och bekanta! Svenska staten kan inte tro att den kan ta sig rätten att bestämma och reglera vad människor ska känna och tycka. Staten kan inte ha rätt att ens försöka hjärntvätta människor.”


650 miljoner kronor ska avsättas till den westerbergska åsiktsdressyren av svenskarna, bekostat av svenskarna själva.

Det kan visa sig bli en felsatsning på två sätt:

a) vi svenskar låter oss inte dresseras av Westerberg

b) det vore olyckligt redan om dressyren skulle lyckas, eftersom Westerberg i sak har fel, han är ute och cyklar.

Den westerbergska slagsidan och ensidigheten är ju total. När det talas om ”vardagsrasism” och ”främlingsfientlighet” – vad menas? Syftas det på attityder som tar sig uttryck i negativa handlingar, som misshandelsfall eller våldtäkter? Har Westerbergs utredning ens försökt ta reda på hur vanligt det är att invandrare utsätts för våldsbrott med svenskar som förövare respektive hur vanligt  det omvända gäller, att svenskar är brottsoffer och invandrare förövare?

”Alla människors lika värde” må vara en återkommande pk-paroll, men svenskfientligheten intresserar dem inte!

För egen del är jag selektivt främlingsfientlig, dvs mot främlingar som begår brott i Sverige,  missbrukar våra socialförsäkringar,  missbrukar asylinstitutionen, eller försöker bestämma över oss svenskar. Men har naturligtvis ingenting emot t ex främlingar som kommer till Sverige och turistar.

Antag att en utbredd fientlighet hos svenskar mot invandrare i Sverige ändå föreligger och kan ses som ett problem. Borde man då inte försöka greppa de bakomliggande sociala orsakerna till detta? Så kan det ju resoneras kring brottslighet och brottslingar, att samhället måste förändras, så att unga inte växer upp till att bli brottslingar.

Som åtgärder mot att svenskar riskerar bli  främlingsfientliga vill jag förorda:

1. stopp för vidare arbetslöshetsinvandring.

2. stopp för alla åtgärder som diskriminerar svenskar.

3. stopp för fler utredningar av den westerbergska modellen.


PS
Det finns ett moment i utredandet om ”främlingsfientlighet” som säkert gått både Westerberg och många andra förbi: det är att ett sådant utredande rymmer en form av främlingsfientlighet. En underliggande förutsättning är ju att invandrare är sköra som porslinsdockor, sådana som måste bäddas in mot stötar. Och att inga krav eller förväntningar kan knytas till dem. De är hopplösa fall.

PPS
I sin utredning skriver Westerberg för övrigt:

”En grundläggande princip i internationella mänskliga rättighetskonventioner liksom i svensk lagstiftning är att alla, utan åtskillnad, ska ha lika rättigheter och möjligheter.”

Det är inte sant. Envar har inte rätt att bo i Sverige – för detta krävs uppehållstillstånd.

Inte heller har envar rätt att få svenskt medborgarskap, och bara svenskar har rösträtt i svenska riksdagsval.

Annonser

6 svar

 1. Westerberg har även sagt att svenskar är i särklass det mest toleranta folket. Han menade att i undersökningar visas gång på gång svenskarnas öppna syn på det mesta här i världen. Det talar ju emot det han och andra säger, nämligen att svenskar skulle vara ett sådant fientligt folk. Men när han framhävde denna tolerans, var det för att sätta dit Åkesson och SD. De tu, samt Ian Wechtmeister, var inbjudna till Adaktusson, och det var då Westerberg pekade på detta, för att visa hur osvenska SD var, eftersom de enligt Bengt är ett intolerant parti.

  Som alltid när det gäller multikulti-propagandan säger man en sak i ena stunden, för att i nästa säga något helt annat, beroende på vad som gynnar stunden. Detta propagerande består i stort bara av självmotsägelser. Synd bara att Jimmie inte problematiserade genom att fråga hur Sverige påverkas om vi tar hit folk som, enligt Westerberg själv, alltså är MINDRE toleranta än svenskar.

 2. Främlingsfientlighet, skepsis inför det som inte passar in, osäkerhet inför det man inte kan känna igen sig i, måste ju vara något väldigt naturligt. Rent av en förutsättning för att skapa sig ett hem.

  När man är på resa så kan äventyr, nya möten och det främmande vara positivt, men det måste ju vara den mest naturliga sak i världen att man vill känna sig hemma i sitt eget hem.

  Den enda slutsats vi kan dra är att det uppenbarligen vill beröva oss rätten till ett samhälle där vi känner oss hemma. De vill att vi alla ska leva i diasporan.

 3. Främlingsfientlighetens intensitet kan bero på nivån av ett speciellt hormon. https://www.flashback.org/t1423539

 4. […] Främlingsfientlighet? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: