• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Jävlas inte med svenskarna!

Sverigedemokraterna har gjort bra ifrån sig i riksdagsarbetet, så bra att det väckt respekt även bland meningsmotståndare. Partiets kanske starkaste företrädare vid sidan av Jimmie Åkesson är Erik Almqvist, ekonomisk-politisk talesperson. För många inom 7-klövern har det varit en nästintill traumatisk upplevelse att ställas mot Erik Almqvist i debatter. Lyssna t ex på Lena Ek i denna filmsekvens:

Nu, på ett ögonblick har en radikal scenförändring inträffat. En filmsekvens, tagen av partikollegan Kenth Ekeroth, som visar hur en berusad och frustrerad Erik Almqvist efter en sen krogrunda i Stockholm konfronteras av militanta nysvenskar. Han lät sig därvid provoceras till att använda några olämpliga begrepp. Det inträffade gör att Erik Almqvists politiska ställning nu skakas i grunden.

Hur ställdes denna filmsekvens till medias förfogande? Varför sker det nu, efter 2 1/2 år?

Expressen gör sitt yttersta för att blåsa upp gatuincidenten, med ett uppenbart politiskt syfte: att försöka kompromettera SD och beröva partiet ett av dess största politiska begåvningar.


”Håll inte på och jävlas med svenskarna!” tillhör de yttranden som Erik Almqvist fällde den ödesdigra natten. Hur allvarligt var det? Är det liktydigt med att ”hota” någon?

Och är det inte ett faktum att det under de senaste 10-20 åren alltmer jävlats med oss svenskar? Det är bara att t ex läsa vitboken, Fria Tider,  Axpixlat eller diverse andra webbsidor för att få en bild av den saken!


Det är min förhoppning att Erik Almqvist – för Sveriges skull – kommer att fortsätta vara politiskt aktiv, i eller utanför SD.  Sveriges Riksdag skulle behöva många almqvistar!

Fria Tider

Filmsekvensen

Andra filmer, Thoralf

Annonser

16 svar

 1. En schism inom SD-toppen? Partisekreteraren lyser med sin frånvaro. Jag ställde mig samma frågor som Jan.

  Det som händer i filmen skulle aldrig kunna hända idag för deras skydd skulle inte tillåta att några fick komma fram och provocera. Ser man helheten i händelsen vet vi hur utsatta SD- medlemmar är. Jag tycker Erik Almqvist svarar gatans parlament på deras eget språk. Även om språkbruket idag kan anses som opassligt så får man inse att dessa SD-medlemmar är antastade när de är ute som privatpersoner.

  Jag håller fullt ut på Erik Almqvist

 2. Instämmer.
  Åkesson hade kunnat säga att händelsen skedde innan SD/Almqvist kom in i Riksdagen, och innan SD skärpte sin policy för partiets förtroendevalda. Och att man idag inte tolererar den här typen av uppträdande ens på sin fritid.
  Men han väljer i stället att offra partiets skickligaste politiker.
  Det är obegripligt. Det måste ligga något annat bakom petningen.
  Handlar det om kampen mellan sionisterna och de nationella ?

  Almqvists halvtimmeslånga presskonferens var ett taktiskt felgrepp.
  Journalisterna ställde samma frågor gång på gång. Syftet med frågorna var inte att klargöra.
  Det hade varit bättre med en kort pressrelease med enbart fakta i målet.
  Almqvist ska intervjuas ännu en gång. Nu i Nyhetsmorgon på torsdag. Varför han ställer upp på detta meningslösa självplågeri är obegripligt.

 3. Jag litar inte på Kent Ekeroth, undrar varför han filmade händelsen och behöll filmen.

 4. En kommentar på Snaphanen idag var intressant. Dels påpekade den att det inte var SD som infiltrerat den judiska församligen i Malmö som PK påstått, utan tvärtom. Men också att partiet infiltrerats av Bilderbergare. Med tanke på alla uteslutningar och ändrat partiprogram, annat ön vad dom gick till val på, kan inte få en annat än att undra.

 5. Vi måste ha klart för oss att den etablerade PK-korrekta politiker/mediakåren är väldigt nervösa nu pga SD höga opinionssiffror.
  Min kommentar till detta är, hur kan ett två och ett halvt år gammalt krogköbråk få dessa proportioner i media idag.

  Jo, gammelmedia är allierade med de etablerade politikerna och vill/får inte ha några avvikande åsikter som rör om bland de som nu tar för sig av mina/dina skattepengar!

 6. Alla har sin egen agenda.

  Det är nog inte sionister som uteslutits. Men dessvärre vet man inte vilka som är det eller ej förrän personen är utesluten. Dags för en lite kartläggning kanske?

 7. Det här var nog droppen som fick bägaren att rinna över för mig. Jag har kunnat ha förståelse för Åkessons tidigare uttalande om att inte acceptera ”rasism” och dyligt för att få bort pantade företrädare som inte begriper sig på hur det politiska spelet fungerar. Solguru skrev utmärkt om det: http://solguru.motpol.nu/?p=2649

  Det här visar dock något annat och vad Åkesson kräver är i princip att vi alla ska vara robotar som aldrig brusar upp och säger en del olämpliga men ändå ganska harmlösa saker. Inte heller kommer det att göra behandlingen av SD bättre i media eftersom behandlingen enbart grundar sig på att de har en politik som media och etablissemanget inte gillar och inte huruvida någon under press säger några fula saker på en fylla. Tvärtom vädrar de nog snarare morgonluft av det här och om Åkesson och gänget nu ska vara konsekventa så kan det nog bli en hel del uteslutningar på triviala grunder i framtiden.

  Problemet är att det i valen inte finns så många andra alternativ. ND verkar vara på väg och gå käpprätt åt helvete. Inte heller är jag så sugen på att rösta på de nyss omvändande gamla nynassarna i SVP.

  • Kanske kan aktivdemokrati.se vara ngt för dig?

   • Hade aldrig hört talas om det och kollade igenom det. Kan inte säga att jag alls tror att det har någon politisk potential. Dessutom skiljer sig deras demokratisyn heller inte så mycket från sjupartiets där vissa åsikter (gissa vilka) först måste skrivas in i grundlagen så att de inte får genomslag i partiet. Det verkar mest vara ett parti för sjupartister som tillhör en falang men i vissa frågor skulle vilja rösta för den andra falangen.

  • Det var nog inte det att han brusade upp som var så farligt. Det hade nog gått att ursäkta och släta över? Men att han ljög i efterhand, det är det oursäktliga. Detta i ett parti, där man brukar säga:
   ”Det är inte svårt att vara Sverigedemokrat. Det är bara att hålla sig till sanningen.”

   • Ja, väldigt synd att han inte var helt ärlig och sa att han var full och inte minns vad som sagts.
    Men hur många är egentligen så rättframma?

    Har svårt att förstå hur övriga SD-toppen resonerar som viker sig så för etablissemanget.

   • Jag tycker ändå det är att vara överdrivet hård. Att ljuga tillhör det politiska spelet. ”Demokrati” är inget för snälla pojkar utan ett tjuv och rackarspel. Han är dessutom för duktig för att inte tas till nåder.

 8. SDs Pressekreterare Erik Almqvist attackeras av Soran Ismails vän på stan..

 9. Senaste nytt: Kent Ekeroth tar politisk ”time out” .
  Fortsättning följer….

 10. Kan komplotten vi ser mot Almqvist vara ett resultat av den välkända Jantelagen? D.v.s.,. Kan det vara så, att Almqvist (som har en stil & kompetens som jag gillar), glänser för mycket, jämfört med den timida Åkesson eller Ekeroth som vill komma upp sig?

  • Två kommentarer från FT

   Figgelito
   Det har spekulerats en hel del om Ekeroths filmning. Jag tycker att han gjorde helt rätt i att filma alltihopa för det kan ha hindrat Sorans kompisar från att hitta på något ännu värre än bara ”skitsnack”.

   Mysteriet är hur den ”dåliga” delen hamnade hos Expo-ressen. Teorierna om dataintrång är intressanta, men den enklaste förklaringen är väl att någon ”läckt” filmen i syfte att deskreditera Almqvist eller för att själv kanske ha utsatts för någon form av utpressning.

   Jag antar att bollen ligger hos Ekeroth just nu.

   diskriminerad_svensk fäll ihop

   Du har tydligen inte sett Eriks presskonferens idag. Almqvist har inte sett filmen tidigare och eftersom han var full när det hände hade han inga klara minnesbilder av vad han sade den där kvällen. Han ljög alltså inte. ”Någon” (inte Ekeroth) tog hand om filmen för ca två år sedan, klippte ned en förkortad version av den där inte Eriks grodor fanns med. Versionen utan grodor har Erik sett. Därefter har filmen sannolikt kopierats av denne ”någon” för att slutligen hamna hos Expressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: