• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

SD och partipiskan


Ur mitt bidrag i SD-boken ”20 röster om 20 år”:

”De mekanismer som ledde till Kristdemokraternas politiska självutplåning kommer att finnas närvarande även beträffande Sverigedemokraterna:

• arvoden och andra materiella förmåner

• möjlighet för företrädare att få vara med i det mediala strålkastarljuset

• lockelsen av att känna sig accepterad, att få finnas inne i stugvärmen.”

”Med en bra medlemsskolning och debatt kan man uppnå den nödvändiga propagandaresistensen. Då låter man exempelvis inte de politiskt korrekta definiera vad som är ‘godhet’.

– Vi är inte skyldiga att hålla höga skattenivåer för att kunna finansiera ett u-landsbistånd, vars positiva effekter är på intet sätt klarlagda.

– Inte heller är vi skyldiga att acceptera en innebörd av ‘mänskliga rättigheter’ med omfattande ekonomiska åtaganden utanför folklig kontroll.

Vi svenskar inte bara finns, vi är också i vår fulla rätt att försöka värna våra intressen.”


”…vore en valframgång i sig en viktig händelse. Många röster på SD skulle med automatik betyda en signal inte bara beträffande invandringspolitiken, utan också de vidriga övergrepp som tillåtits ske mot sverigedemokraterna.

En stor framgång för SD skulle kunna göra att fler människor plötsligt vågar prata öppet med varandra om väsentligheter, utbyta åsikter och känslor om sådant som de bär på. Det skulle kunna bryta rädslan, riva muren av tystnad och skingra dimman av okunskap.

Ett friare debattklimat skulle förändra förutsättningarna för även övriga partier, så att de tvingades tackla verkligheten. Dimridåer och tomma floskler skulle inte längre duga.”

Ungefär som på bilden ovan ville jag se SD:s inverkan – en välgörande kulturell sådan, till förmån för mer av fritänkande och frispråkighet.

Tyvärr har nu kommit signaler i motsatt riktning. I samband med uteslutningar och hot om utrensningar har SD-ordförande Jimmie Åkesson uttalat att det ska visas ”nolltolerans” mot diverse -ister.

Och: ”Vi kommer inte att acceptera avvikelse i någon mening egentligen.”


Inom SDU initierade SD-ledningen en ordförandestrid, då man var missnöjd med sittande, Gustav Kasselstrand.

I Almedalen fick SDU-ordföranden inte tala, som annars varit brukligt.

Vidare håller SD-ledningen igen med ekonomiska bidrag till SDU.


Stellan Bojerud är riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och pensionerad arméofficer. Hans blogg, Mopsen, har varit en frisk fläkt i debatten, med skarpsinniga vinklingar och konstateranden. Den har nu plötsligt upphört.  Varför?

Har Bojerud tagit ut svängarna på ett sätt som misshagat partiledningen? Har han av partiledningen uppmanats att radera något inlägg och då bedömt det som meningslöst att fortsätta blogga?
På sin nu borttagna blogg hade han bl.a. skrivit:

”SD-motståndarna tror att alla sverigedemokrater likt tennsoldater är stöpta i samma form:

De inser inte att inom SD finns det liksom inom andra partier en stor spännvidd mellan olika åsikter. Men inom SD finns det människor med en lika förenklad syn på muslimer. De anses alla vara stöpta i samma form. Själv ser jag fyra grupper muslimer.”

Se vidare Petterssons blogg.

Men det gällde nog främst att Bojerud deltagit i en diskussion på webbsidan ”Realisten”.  Expressen den 9/11 -12:

”Partiledningen ska ha ‘en diskussion’ med Bojerud om hans skriverier på nazist-sajten.”

15 svar

 1. Bojeruds intressanta blogg är sedan en tid tillbaka borttagen. När makten hägrar mer än syftet har partiets avveckling påbörjats, även om opinionen för tillfället talar för en ökning av sympatisörerna.

 2. En mycket tragisk händelse inträffade då en thailändska körde en skruvmejsel i ögat på sin sambo. Han blev blind på ögat och hon hamnade i fängelse. Båda sakerna är beklagliga.

  När jag sökte på mannens namn, hamnade jag bl a på ”Realisten” (drivs av SvP ex- Nationalsocialistisk Front). Jag reagerade på den hätska tonen ”rätt åt honom” o s v.

  Jag anser inte att nazisajter skall vara frizoner där felaktiga uppgifter kan publiceras utan att bli motsagda.

  Alltnog skrev jag att exponerade för alkohol blir thailändare snabbt berusade och ofta våldsbenägna. Jag ångrar att jag inte skrev ”i likhet med svenskar ofta våldsbenägna”. Nu är detta med reaktioner på alkohol mycket individuellt. Några blir pladdriga, andra somnar och några visar aggresivitet och slutligen finns det sådana som fortsätter att vara som vanligt.

  Rörande asiater och alkohol förhåller det sig så att de vanligen har mindre kroppsvolym än européer och därtill saknar de ett enzym, som underlättar nedbrytning av alkohol. Därför har de lägre alkoholtolerans än västerlänningar. Detta menar jag inte bara är vetenskapligt belagt, utan även allmänt känt.

  Media tog detta för intäkt att hissa rasistflagg. När jag upplevde att media började lusläsa mina gamla blogginlägg, rycka ut ord och meningar och ge dem en ny, förvanskad innebörd, måste jag tyvärr lägga ner Mopsen´s blogg.

  SD-ledningen har påverkat mig genom att beklaga Mopsens bortgång och jag har startat en ny blogg som helt enkelt heter Stellan Bojerud.

  Hälsar er

  Stellan

  Jag vill även passa på att uttrycka min stora och hjärtevarma glädje över att Jan synes återfå krafter och är i tankeskärpa lika vass som alltid.

 3. En märklig tystnad har skett. ..Varför ställde jag en fråga till SD-particentral om.Svaret blev att det får Stellan Bojerud själv svara på !!
  Har därefter sökt Bojerud,men ännu inte fått något svar från honom.Olyckligt att en sådan händelse skall behöva urarta till en mängd spekulationer.Om det förhåller sig som du skriver ovan Jan,är det en ren katastrof för SD på sikt…Att tysta någon har aldrig skapat framgångar !

 4. Jag lade ner ”Mopsen” p g a medias strävan att förvanska det jag skrivit. Efter förslag från centralt placerade SD-ledamöter har jag startat en ny blogg med det fantasilösa namnet ”Stellan Bojerud”.

  • Blir det mindre förvanskning när du skriver under eget namn?

  • Tack för ditt svar ! För mig en lättnad eftersom jag personligen inte kunde föreställa mig,att någon kan tysta en stämma som din…Men att någon missbrukar den på ett sådant sätt,kan du och SD ju knappast lastas för …Lycka till i ditt riksdagsarbete och utskottet !!

 5. Finns den där boken ”20 röster om 20 år” ännu att få tag på?

 6. Problemet jag haft med Bojerud var hans neo-con drag. Han var den enda som insisterade att SD skulle rösta för att fortsätta delta i NATO:s opiumkrig i Afghanistan.

  Tur att SD inte gick med på den linjen.

  • Nej jag insisterade aldrig på att SD skulle rösta för fortsatt deltagande i Afghanistan. Däremot att tidtabellen för hemtagning av trupperna inte skulle låsas i förväg utan att den svenske styrkechefen på plats först konsulterats.

   • Kan faktiskt inte tolka dig på ett annat sätt. Sverige skulle aldrig ha skickat trupper till Afghanistan. Vad styrkechefen på plats har att komma med är i själva verket irrelevant i frågan. Vi vet ju redan att de flesta inblandade är positiva till deltagandet.

 7. Jag var emot att sända svenska trupper till Afghanistan. När så ändå skedde såg jag det som min skyldighet att ge dem stöd och så ser jag det ännu idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: