• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Hämndlysten minister

Nu har statsminister Fredrik Reinfeldt öppet tillstått syftet bakom uppgörelserna med Miljöpartiet och de nya vågorna av fjärrinvandrade. Det var precis vad jag och många andra anat: en hämndaktion. Det handlade s.a.s. om att ”sätta Sverigedemokraterna på plats”.

Erkännandet gjordes vid en gästföreläsning för studenter i statsvetenskap på Stockholms Universitet.

SvD den 6/11:

”Effekten av SD var att vi fick en politik i motsatt riktning, sade Reinfeldt.”

Fria Tider:

”…avslöjade statsministern… att migrationsuppgörelsen med Miljöpartiet från förra året syftade till att visa för SD-väljare att det blir ännu större invandring med SD i riksdagen.”

”Uppgörelsen med Miljöpartiet, som bland annat innefattar gratis sjukvård till personer som uppehåller sig illegalt i Sverige, var enligt moderatledaren en bestraffning av SD-väljare för att de skulle förstå att flyktingpolitiken kommer att bli ännu liberalare om man röstar på Sverigedemokraterna.”

Innebörden av den reinfeldska linjen blir flerfaldig:

1.
SD-väljarna får ett budskap om att demokrati inte kan fungera – oavsett vilket parti man röstar på blir det fortsatt massinvandring.

2.
Kommuner runtom i Sverige åläggs en tung ekonomisk och social börda – som följd av moderatledarens partitaktiska överväganden eller okontrollerbara aversioner.

3.
Massinvandringen blir både självgående och med automatik accelererande. Då den leder till problem genererar detta motstånd – detta motstånd tas sedan till intäkt för att ytterligare öka invandringen och pengaregnet över ”de nyanlända”.

4.
Stigmatiseringen av Sverigedemokraterna gör att många inte vågat ta steget att öppet stödja partiet, trots att de i invandringspolitiken ser samma problem som SD. Det gör att SD i denna fråga kan förutsättas representera en större opinion än vad både valresultat och opinionsmätningar visat. Reinfeldts SD-hämnd drabbar därmed många svenskar.

Se även:

Ett helt annat Sverige

Wager om sandlådepolitiken

Och denna film, om vår omöjlige statsminister:

PS

Peter Harold om Reinfeldt och FRA

7 svar

  1. …vilket skulle få varje vettig moderat med självaktning att hoppa av och bli politisk vilde.

  2. Först trodde jag att Rheinfeldt insett vansinnet med massinvandringen och försökte göra en omvänd pudel för att rädda ansiktet. Nu tror jag att han är bombad i pallet!
    Fy skäms Fredrik för att underskatta svenska folket så grovt!

  3. Wager bra igen:
    ”Det är märkligt att Moderaterna och de övriga riksdagspartierna inte förmår att acceptera att flera hundratusen svenskar faktiskt i demokratiska val röstade in SD i riksdagen för två år sedan. Och att de alla är så döva och blinda – eller vägrar erkänna – att de inte förmår se på sig själva med klara ögon och ställa sig frågorna: ”Varför kom SD in i riksdagen? Varför ansåg 345.000 svenskar att de behövs där? Kan vi ha gjort något fel när folket – visserligen bra en bråkdel, men i alla fall – röstade som de gjorde?””

  4. […] Långsökt? Nej, kanske inte! […]

  5. […] jag själv nu litet risigt till.  Jag känner ju ett djupt förakt för både vår statsminister Fredrik Reinfeldt, Bengt Westerberg, Erik Ullenhag, Cecilia Malmström och Mona Sahlin, vilket jag givit uttryck för […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: