• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Stopp nu! (1)


I låten ”Que sera sera” sjöng Doris Day ”Whatever will be will be”. Dvs allt är ödesbestämt – vi människor kan inte påverka vad som ska hända. ”Determinism”, som detta kallas med ett finare ord.

Determinism är en farlig hållning, som inbjuder till passivitet och ansvarslöshet.  Vi invandringskritiker kan förvisso notera erfarenheter som talar för att motstånd är lönlöst. Massinvandringen av oassimilerbara bidragstagare från fjärran länder och kulturer ökar ju hela tiden.

Ändå måste vi ta fasta på ett uttalande som tillskrivits John Wayne: ”A man’s gotta do what a man’s gotta do”. Ungefär:  Man måste göra det man är tvungen att göra”.

Med detta har jag halkat in på frågan hur vi ska orka fortsätta kämpa, trots motgångar. En del av svaret tror jag ligger i att ha humorn på sin sida, att mitt i allvaret kunna ta det hela ”med en klackspark”.

På plussidan finns också det faktum att vi nu vuxit till en sverigevänlig rörelse. Om detta vittnar att vi delvis lyckats påverka språkbruket. ”invandringskritisk” har således ersatt ”invandrarfientlig”. Ett annat propagandabegrepp är ”flykting”, att ersätta med det mer saklig korrekta ”asylant” (man ska söka/har sökt asyl, men saknar ofta flyktingskäl).

Åter till vad som skulle vara tråden för denna bloggtext:

PK-iterna förnekar att det är en ”massinvandring” som pågår till Sverige. Jag menar att den beteckningen blir på sin plats när vårt lands mottagningskapacitet överskrids. Om vad vittnar de många kommunernas bekymmer, om inte detta?


Sverige är ett i hög grad exportberoende land. Det var inte länge sedan finansminister Anders Borg kunde undslippa sig uttalanden om att svensk ekonomi gick som tåget.

Sådana uttalanden har nu upphört.
Varför?


Jo, orderingången minskar, varslen duggar tätt och arbetsmarknaden påverkas. Särskilt hög är arbetslösheten för ungdomar.

En motsvarande situation gäller för bostadsmarknaden. Särskilt hög är bostadsbristen för ungdomar.

Unga svenskar tvingas bo kvar hos sina föräldrar långt upp i vuxen ålder eller ge sig in på en mycket farlig skuldsättning för att kunna köpa sig en egen bostad. Istället för att hyra, där de får tävla med Migverket.

Intensiva mediakampanjer pågår för att övertyga unga svenskar om att de överhuvudtaget inte existerar, men i längden kan denna propaganda knappast lyckas.

Någon gång måste bubblorna spricka.

De flesta känner nog till uppgiften om grodor som kan låta sig kokas levande i en kastrull, om värmen bara ökas långsamt. På motsvarande sätt har invandringen till Sverige pågått under många decennier, åtföljt av krav på anpassning – från svenskarnas sida.


Sedan tillträdet av regeringen Reinfeldt år 2006 har takten i denna process skruvats upp påtagligt, med en både kvantitativ och kvalitativ innebörd. Nu köps hela hus i villaområden till stora barnfamiljer av asylanter/anhöriga.


Detta påverkar då även medelklassen, genom sämre närmiljö, skolproblem och sjunkande huspriser. Hur klara betalning av lånen vid en försäljning? Kan man alls flytta därifrån? Här kan en panik komma krypande.

Vad kan då göras?
Det ska jag diskutera i nästa text.

Annonser

9 svar

 1. Då fenomenet med grodan som låter sig kokas tydligen är en myt, videon du länkar till är t ex en förfalskning, så är det enligt min mening ganska onödigt att använda det exemplet. Men visst förstår jag liknelsen. Tack för att du finns och kämpar vidare Jan!

 2. Angående ordet ”massinvandring” har jag deltagigt i många debatter med folk som bestrider att detta är vad som pågår i Sverige. Det argument som i 100% av fallen har varit en vinnare är att jämföra med immigrationen till USA under slutet av 1800 talet och början av 1900 talet, ty i detta fall använder samtliga seriösa historieböcker just termen ”massinvandring” för att beskriva processen och eftersom den svenska immigrationen idag är ungefär lika stor per capita måste man antingen anse att samtliga historieskildringar i västvärlden är ”högerextrema” eller helt enkelt erkänna att massinvandring är rätt term för att beskriva det som nu händer i Sverige.

  Lite siffror från USA:

  During the third wave of immigration, the Industrial Revolution brought an unprecedented number of immigrants to America – over 18 million during the first three decades. Between 1900 and 1910, the largest influx of immigrants arrived in US history ? 8.8 million people

  Years Number of Immigrants
  1891 – 1900 3,687,546
  1901 – 1910 8,795,386
  1911 – 1920 5,735,811
  1921 – 1930 4,107,209

  Total Population USA:

  1890 62,979,766
  1900 76,212,168
  1910 92,228,496
  1920 106,021,537
  1930 123,202,624

  Så om vi räknar på årlig immigration i procent får vi:

  1891-1900: cirka 370.000 per år på en befolkning av cirka 70 miljoner (snitt av 63 och 76), dvs cirka 0.5% per år. Om vi gör samma för resten av siffrorna får vi:

  År______Immigration i procent per år

  1891 – 1900____0.5
  1901 – 1910____1.0
  1911 – 1920____0.6
  1921 – 1930____0,4

  Som vi kan se ligger Sverige i dag högre (mer än 100.000 nya PUT på en befolkning som är under 10 miljoner) än vad som någonsin var fallet i USA.

 3. Mycket bra videokvart som förklarar mycket av roten till det onda,
  fanns bland kommentarerna på Fria Tider.

  • Mycket stark film! Borde få svensk översättning!

   Alltså:
   Senaste gången Iran angrep ett annat land var på 1700-talet.
   När angrep Israel senast ett annat land?
   Vilket av dessa två länder har kärnvapen?

 4. Är det lönlöst att kämpa emot?
  Jag kan visserligen bara svara för mig själv men jag vägrar långsiktigt tro något annat än att SANNINGEN OCH VERKLIGHETEN SEGRAR ALLTID ÖVER LÖGNEN, ÅTMINSTONE I SLUTÄNDEN!!!
  Några exempel: Sovjetunionens och Berlinmurens fall! Vem kunde tro det något år innan det inträffade? (Kan nämna att jag själv har huggt med handslägga och mejsel i muren. Har mellan 1968-2003 kört bil+släp mellan Sverige och framför allt Tyskland.)
  7-Klöver´n borde fallit redan, nu börjar det bli i senaste laget!

  • Stora politiska förändringar kan komma snabbt och delvis oväntat. När rädslan väl har brutits, för att öppet säga hur man känner och vad man tycker, då kan det bli som en lavin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: