• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Lösningen!

Nu kommer rapporter om ytterligare ökningar av invandringen till Sverige. Ovanpå den enorma anhöriginvandringen av somalier kommer en enorm asylinvandring av somalier (eller påstådda sådana) och dessutom en enorm asylinvandring av syrier (eller påstådda sådana).

Samtidigt fortsätter en ström av asylsökande zigenare från Balkan.

Julia Caesar:

”Sedan viseringstvånget avskaffades för Serbien och Makedonien 2009 och Albanien, Bosnien och Montenegro 2010 har sammanlagt 17 691 personer från västra Balkan sökt asyl enbart i Sverige. Serberna utgör 60 procent, och de allra flesta är romer. Inför vintern ökar nu anstormningen kraftigt. Sedan början av oktober kommer ungefär hundra personer i veckan från västra Balkan.

De flyr från kyla, fattigdom och misär, men det utgör inga asylskäl, och nästan ingen får heller asyl. Det som pågår är ett omfattande missbruk av asylrätten, en plundring av de svenska välfärdssystemen.

I Serbien görs informationskampanjer om att alla asylsökande skickas hem igen. Men inga informationskampanjer biter på de chartrade busstransporterna och de ogrundade asylansökningarna. De romer som söker sig till EU vet numera att de inte kommer att få asyl. De reser ändå.

Att söka asyl i Sverige har blivit ett sätt att med EU:s goda minne få betald semester på svenska skattebetalares bekostnad. Människorna från västra Balkan kommer med chartrade bussar som researrangörerna tjänar stora pengar på. Som asylsökande har bussresenärerna från Balkan rätt att bli bjudna på kost, logi och övriga kostnader under den tid det tar att behandla deras ansökan. De kan också passa på att laga tänderna och anlita sjukvården för 50 kronor.

Våldsbrott och egendomsbrott kan också kopplas till den fria rörligheten från västra Balkan.”

Det hela överskrider Sveriges mottagningskapacitet, vilket bekräftas av missnöjet bland nyss anlända syrier, med den boendestandard som Sverige erbjuder.

Om detta rapporterade SVT:s Rapport den 29/10 -12.

Mottagningshaveriet betyder också att kontroll saknas kring både identitet och eventuella skyddsbehov hos dem som får stanna i Sverige.

Merit Wager:

”Sedan maj 2005 har jag skrivit om asylinvandring till Sverige. För fyra, fem år sedan, förändrades den och ökade också ganska kraftigt. Förändringen bestod bland annat i, att allt fler – ända upp till 95 % – av alla som sökte asyl eller skydd inte visade några id-handlingar. Det hela har skenat iväg och – trots massor av varningstecken och trots miggornas hårresande berättelser här på bloggen – har ingen ansvarig velat låtsas om problemen och svårigheterna. Inte ens nu, när Migrationsverket dignar under bördan av alla som i strid ström tar sig hit,”

”Man kan undra om svenska folket är fullt medvetet om att staten, genom landets regering, över dess huvuden har bestämt att de genom sina skyhöga skatter ska bekosta boende, vård, skola, försörjning för tiotusentals och åter tiotusentals människor som ingen ens vet vilka de är eller varför de egentligen är här. Jag är övertygad om att en stor majoritet av svenskarna är beredda och villiga att ta emot, betala för och på olika sätt hjälpa till med integration etc, av asylsökande med asyl- eller skyddsskäl enligt utlänningslagen.

Men då ska man också kunna ställa krav på att betydligt fler än 5-10 procent av dem, som söker rätten att få stanna i Sverige med allt vad det innebär, också identifierar sig och ger en sanningsenlig bild av varför de kommit hit. De, som inte uppfyller utlänningslagens krav och som inte talar sanning om vare sig sitt namn, varifrån de kommer och inte kan ge en sanningsenlig förklaring till varför de söker asyl eller skydd, ska inte ges tillstånd utan utvisas så snabbt som möjligt så att de inte hinner försvinna i den gråsvarta zonen där tiotusentals utländska personer idag befinner sig, utan tillstånd att vistas i landet..”

Dignande under trycket klagar nu svenska politiker över att andra EU-länder tar emot så mycket färre flyktingar jämfört med vad Sverige gör.

Så här skulle det inte behöva vara!

Det finns en lösning, och i princip en enkel sådan.
Vad som behövs är ”bara” litet nytänkande och en dos politisk vilja.

Lösningen heter SAFE HAVEN, med all EU:s  asylmottagning förlagd till den afrikanska sidan av Medelhavet.

Cecilia Malmström är här en nyckelperson. Som EU:s kommissionär är det hon som har ansvar för området migrationsfrågor. Med ett ”Alexanderhugg”skulle hon kunna lösa hela problemet, för både Sverige och andra EU-länder.

Det skulle kunna gå till så att EU skaffar sig  ett långtids leasingavtal för ett stycke ökenmark i t ex Libyen, ett område som sedan omvandlas till ett gemensamt asylområde för alla och envar som i något EU-land söker skydd enligt Genèvekonventionen. Så snart de uttalat ordet ”asyl” sänds de till Safe Haven.

Där ska Kommissionen ha hela ansvaret och tillförsäkra de asylsökande omedelbart skydd och uppehälle.

Verksamheten kan där skötas rationellt och rättssäkert med alla funktioner – utredare, advokater, läkare, tolkar o.a – samlade på en och samma plats.

De personer som visar sig ha asylskäl enligt Genèvekonventionen får sedan på något sätt fördelas mellan medlemsländerna. Övriga – den stora majoriteten av de sökande – de som inte visar sig ha asylskäl, blir kvar i asylområdet tills de återvänder hem eller reser vidare till någon annan världsdel. Likaså borde individer med farliga obotliga smittsamma sjukdomar inte få komma in i EU – här måste visas självbevarelsedrift.

Med asylmottagningen förlagd till norra Afrika skulle inte föreligga samma problem med kyla och uppvärmningsbehov som i norra Europa. Tältläger skulle kunna fungera.

För SAFE HAVEN har jag tidigare redogjort i denna film:

7 svar

 1. Totalhaveri av vårt Svenska samhälle.

  Det behövs nåt helt annat nu, totalt borta från det som är.

 2. Bra lösning. Kan fungera. Men varför inte fördela flyktingarna mellan säkra länder i regionen för dom som fått asyl. Det vore en bättre lösning, tycker jag, än att forsla dom ända hit ändå, eller hur…

 3. Sedan kan man ju också dra tillbaks erbjudandet som ligger ute att i Sverige finns moderna bostäder, fri läkarvård och pengar på fickan utan något tvång att arbeta.
  Tänk om motsvarande skulle erbjudas oss svenskar från t.ex. Kanarieöarna?

 4. Det skulle vara grader och steg som en order, innan de inkommande blev fullvärdiga svenska medborgare med alla förmåner som en svensk. De skulle behöva visa sig vara värdig vid varje steg, låt oss säga tio, för att få gå vidare. De börjar på ett ytterst spartanskt steg, för att sedan kunna klättra och få det allt bättre om de uppfyller vissa krav vid varje steg.

  De kan också sjunka i hiarkin om de missköter sig. Och slutligen åker de ut, när de missköter sig på lägsta nivån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: