• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Motmänsklighet


Min nästa film ska handla om den senaste partiledardebatten i SVT, där den förbjudna frågan ställdes. ”Hur mycket invandring tål Sverige?”

Förbjuden av två skäl:

a) Invandring är bara välgörande, rymmer inga problem.

b) Det finns ingen gräns – Sverige tål varje invandring, sett till såväl kvantitet som kvalitet.

Julia Caesar har hunnit med två krönikor i ämnet: ”De medmänskliga” och ”Vakthundarna”.

Det gav inspiration till denna bloggtext, redan innan  Vad-tål-Sverige-filmen är klar.

Julia Caesar:

”För vakthunden Anna-Lena Lodenius, ‘expert på främlingsfientlighet’, är frågan ‘Hur mycket invandring tål Sverige?’ ‘ofattbar’. Den får inte ens ställas. Lodenius skriver på SVT Debatt:

‘Hur mycket invandring tål Sverige?’ En smått ofattbar fråga att ställa i en partiledardebatt. Frågan, som den formulerades av Agendas Mats Knutson i SVT i söndags (7/10), förutsätter att invandring är en belastning. Den senaste partiledardebatten i Agenda visade en pågående trend. Allt fler journalister verkar oreflekterat tycka att gruppfördomar om invandrare och minoritetsgrupper är en legitim utgångspunkt för offentlig debatt. Åsikterna bemöts förstås – men slutintrycket blir ändå en förskjutning av vad som får sägas i det offentliga samtalet.’

Här avslöjar Anna-Lena Lodenius sin totalitära agenda så det ryker. ‘En förskjutning av vad som får sägas i det offentliga samtalet’? Får sägas? Vem avgör vad vem ‘får säga’ i det offentliga samtalet? Anna-Lena Lodenius?”

Med anspråk av denna karaktär, att få intaga en nästintill gudomlig position som överdomare beträffande yttranderätt, bör inte detta vara förpliktigande? Måste man då inte själv mer än andra sitta inne med förnuft, klokhet och omdöme?

I själva verket förhåller det sig tvärtom. Man intar genomgående positioner, driver resonemang, som inte går ihop.

1.
Vad blir innebörden av allt tal om ”medmänsklighet”, om inte att vi ställer upp av solidaritet – för andras skull, inte vår egen?

Samtidigt drivs tesen att den förda invandringspolitiken är kostnads- och problemfri, om inte rentav välgörande för vårt land.

Vore det senare verkligen sant, då behövs väl ingen särskild medmänsklighet som motiv? Där ryms ju ingen uppoffring från någon individ eller grupp.

2.
PK-iterna gör anspråk på att företräda en särskilt hög moral och en fördomsfrihet.


Samtidigt blundar de för verkligheten, är direkt ointresserade av relevanta fakta. Bortser från uppenbara effekter av den hittills förda politiken.

3.
”Alla människors lika värde!” lyder deras stridsrop, men praktiken är en annan.

Både vad gäller juridik, bostäder, arbete och bidrag behandlas svenskar som en andra klassens människor i Sverige. För nyanlända utlänningar står gräddfiler till förfogande.


Julia Caesar jämför det svenska samhället med DDR. Där  finns tyvärr uppenbara paralleller.

Annonser

18 svar

 1. De 4 bilderna ovan avslöjar mycket!

  Jag får kväljningar när jag ser dem.

  F.ö. briljant artikel!

 2. Den nuvarande terroregimen PK-skjuter sönder alla som som försöker att fly undan från multikultarismens mörka synsättsmur.

  Vi är ett mördat folk i våra själar, på flykt utan land att kunna återvända till. Vårt ockuperade terroriserade land finns i våra hjärtan, fördärvat av en hjärtlös regim.

 3. Det verkar som att 7-klövern vill sänka vårt land till samma nivå som förekommer i de länder som de sk. flyktingarna (ekonomiska bidragstagare) kommer ifrån.

  Dom är på god väg att lyckas, Sverige är på väg att gå under men endast ett fåtal reagerar.

  Kanske hög tid att flytta?

  • Det finns inget paradis att flytta till. Världshärskarna styr över hela klotet.

   Youtube: ”Who controls the world”.
   + en del andra filmer som börjar på ”who controls…”

 4. Det är hög tid att flytta härskarna och PK-etablissemanget och den korrumperade makteliten till Somalia. Och låta vårt inre Paradis leva ut, och tränga bort dagens förstörarvärld till ett mörkt och ensamt hörn.

 5. Ett ytterligare moment slår mig, när Anna-Lena Lodenius skriver: ”en förskjutning av vad som får sägas…”

  Vad innebär detta, om inte att dela utgångspunkt med de politiska huliganer som under så många år saboterat torgmöten genom ljudridåer?

 6. Vilka styr Sverige av idag?

  Jo, 68-vänsterhuliganerna och nyliberalfanatikerna.

  Så inte konstigt att att man delar och symptiserar med dagens kader av ohyra. Och beter sig på samma intolleranta sätt fast i mer inlindad form.

  Så jag säger bara: Deportera dom till Somalia, så blir det bra. Och låt det inre paradiset spira och gro i yttervärld.

 7. Hej Jan,
  Jag har noterat att du gilla strutsar.
  Här är en bra bild!

 8. Väldigt sann bild det där tyvärr, om vi inte vaknar i tid och ser upp.

  Men den struts som ALDRIG kommer att vakna är PK-strutsen. De kommer troligen att obemärkta bli avklippta av dessa irrhjärnor, när den tiden kommer. Men det förstår de inte vilket sänggung de bäddar för sig själva framöver.

 9. Efter att ha kisat på bilden med de fyra ”damerna” ett tag kom jag att tänka på forna tiders häxprocesser. Till skillnad mot då ska ju processerna idag drivas mot de verkligt skyldiga, t.ex. de på bilden och inte mot de som värnar om våra friheter!

 10. vad är det för pekfingervals de de drar. Den värsta häxan är för mig
  Helle Klein.
  Är det i prediksstolen hon står och mässar och domderar med pekfingret? Hon är ju numera präst men fick sparken av Kyrkans tidning – det kan man förstå.

  • Helle Klein hade en inkvisitionsdomstol där hon själv var domaren. Det väckte irritation bland Svenska kyrkans medlemmar.

 11. De skyldiga kommer säkert att ställas till svars vad det lider. Även Helle Klein.

  Tänk bara på gamla Östeuropa och Sovjetunionen.

  För Friheten står högst av allt, och ska segra till slut.

  • Alla är skyldiga! Frihet är tvånget att välja. Valmöjligheterna är ett personligt perspektiv. Vi kan inte ifrågasätta ifrågasättandets ifrågasättning med prat. Tystnadens tecken förstår ingen men alla tolkar den. Vi förstår inte varandra utan tolkar bara våra tolkningar. Pk-iter och icke-PK-iter hänger ihop som ler och långhalm genom tystnadens tecken… ett innan begynnelsen som ett efter slutet varom livet där mellan inget kan veta… tänk efter på vad jag sagt och gjort… i akt och mening…

 12. Filosofisk poesi. Ahh.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: