• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Sann glädje!

Den enda sanna glädjen är skadeglädjen, sägs det.

Sedan jag flyttade till Dalarna för fem år sedan har jag otaliga gånger blivit uppringd av prenumerantvärvare från såväl Falu-Kuriren som Dala-Demokraten. Deras specialerbjudanden om särskilt låg avgift under en provperiod bar dock ingen frukt. 

Mitt besked var nämligen enkelt: Det handlar för mig inte om pengar.  Jag vill inte ha er tidning, även om jag får den gratis. Jag blir kränkt av vad den skriver i invandringsfrågan. Är allergisk mot tidningens politiska korrekthet.”

Nu kommer nyheter om att dagstidningar runtom i Sverige har akuta ekonomiska svårigheter och tvingas avskeda journalister. på DD handlar det tydligen om mer än hälften.

Saknade av vem? Inte av mig!

Denna utveckling kommer förhoppningsvis att fortsätta:

– varför frivilligt varje dag låta sig bli förolämpad, genom förnumstiga pk-ismer?

 – varför betala för nyheter, som man lika gärna kan få gratis på internet?

– varför annonsera i tidningar som når få läsare?

 

Många av dagstidningarna i Sverige hålls nu vid liv genom konstgjord andning, i form av statligt presstöd. Måtte SD i riksdagen driva frågan om avskaffande av detta! Skattemedel kan användas på väsentligt bättre sätt.

Tiden är nu inne för alternativa media. Härmed önskar jag Vavra Suk och hans redaktion lycka till med deras nya veckotidningsprojekt!

19 svar

 1. De gamla PK-medierna backar nu verkligen. Det känns lika osannorlikt som roligt att deras verklighet nu börjat hinna ikapp dem.

  Att bero på glädje är det faktiskt lika roligt med positiva nyheter. Har du sett att ett nytt oberoende mediaalternativ precis verkar ha lanserats?

  Kolla ”Nya Dagbladet” på http://nyadagbladet.se/redaktionellt/darfor-ar-vi-morgondagens-dagstidning/ .

  Det ser ut som lite nytänk med brett innehåll. Ödmjukt men med stora ambitioner. Detta kanske vore något att blogga om? Inte varje dag helt nya medier poppar upp ur myllan även om det blir allt fler positiva nyheter i den riktningen..

  Mvh Jonny

  • ”Nya Dagbladet” är ett intressant initiativ, även det partioberoende. Jag skulle dock gärna se ett tydligare fokus av svenskvänlighet och politisk inkorrekthet.

   Olyckligt att ”Nya Dagbladet” kommer samtidigt med NI-redaktionens nya tidning – det gäller ju att inte splittra krafterna.

   • Jag förstår dig. Jag vet dock inte hur mycket det krockar egentligen. Nationell Idag har ju funnits i flera år, redaktionen har i stort sett varit densamma hela tiden. Antingen gillade man tidningen eller inte. Oberoende har den ju länge kallats utåt. Att den nu ”frikopplats på pappret” känns mer som formalia.

    Dessutom kan jag inte tycka att presstöd är något självändamål. Det väsentliga är en sund inriktning. Jag vill inte verka pessimistiskt, men jag tror inte man skall vänta sig något särskillt annorlunda bara för att någon byter namn. Dessutom är det en lång väg till ett nytt presstöd, alltså tills de är tillbaka på noll igen.

    Kort och gott, gillande man NI förut gillar man säkert den oavsett namnbyte och omvänt. Kanske inte så mycket nytt under ”horisonten” som det kommer att låta.

  • Alla ska väl få sin chans att visa vad de går för, men som jag tidigare argumenterat vore modellen en tre-enighet:
   1. Prenumeranttidning, ej partianknuten
   2. Gratisnummer i masspridning (jfr tabloiderna)
   3. Webbsida med dagliga nyheter (jfr Fria Tider)

 2. Bra skrivet. Håller fullständigt med i allt. PK-tidningarnas upplageminskning Och ekonomiska haveri är verkligen glädjande. Inte minst för att PK-maktens dominansfär minskar, så vi får ett friare och öppnare sammhällsklimat.

  Och nya krafter tar nu över, som drivs av idealism och ett nytt sorts kritiskt granskande, istället för penninghunger och PK-ängslighet, som under allt för lång tid varit det förhärskande i vårt land.

  Apropå lite…

  Göran Greider är en uppkomling från underjorden, som genom sitt biaktiga pladder har nästlat sig in i etablissemanget. Men har han någon journalistutbildning i botten… Skulle inte tro det.

  Och vad han alltid säger är det absolut rödaste.
  Och hävdar det som absolut sanning, fast det haltar på alla sina ben till max.

  Ingen annan kan ha rätt enligt honom. Han har alltid svaren, fast det blir löjligt skrattretande allt som oftast, så man nästan bara viker sig av skratt över denna störda infantilism.

 3. 😀

 4. 😀 😀 😀 😀 😀 😀
  😀 😀 😀 😀 😀 😀

  Läs det här:

  http://avpixlat.info/2012/10/18/tyst-sanna-lundell-bosse-pratar/

  Det är bra, det är roligt och har anknytning till det här.

 5. Det finns dock ljuspunkter i den annars så svarta rapporteringen:
  Jan Guillo – Plötsligt betyder allt som S-männen slogs för ingenting
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article15566148.ab

  …att du godkänner högerextrema kommentarer förstår jag dock inte riktigt eftersom jag uppfattar dig som mer vänster än höger, Jan. Invandringsfrågan handlar ju inte alls om vänster eller höger och sådant dumhets-pladder splittrar mer än det gör nytta för SD.

 6. Nu ringer man även från Naturskyddsföreningen och försöker värva tillbaka medlemmar, efter att de tagit avstånd från SD valet 2010 så finner de inte gehör i vårt hem.

 7. Orsak och verkan sitter ihop.

 8. Sverige ligger tio år efter tidningsdöden i Amerika.

  • Det stämmer Helena Palena. Men som ”mycket annat” kommer det att ta förfärligt lång tid innan den förändring Du tar upp hos oss inträffar? Det finns ju tidningsstöd för PK i Sverige…

   • Bengt: Det var just det. Men det kanske försvinner det med med tanke på att den svenska socialismen snart är ett minne blott. Marknaden ska styra allez! Fast kanske inte indoktrineringsorganet nummer ett: Media.

 9. Synd.

 10. Men vi är på väg i alla fall.

 11. hej jan… välkommen tillbaka! jag själv varit upptagen med sjukvård att min mor vari sjuk en längre tid och så måste man ju arbeta naturligt vis… och jag får säga inte fanns där några nya raket forskare… jag va ju i både Örebro och Uppsala.

  angående tidningar… när min mor kom hem ifrån sjukhuset frågade jag henne om hon ville läsa wermlandstidningen?

  ”Bernt sa hon” Det är inte bara vargar vi har att brottas med!
  Då menade ju hon förstås Glava!

  ”varför finns det inte längre något som hederlighet och intrigetet sa min mor och den här tidningen passar bäst på trisseboa!”

 12. ”kärleken är som våren… vinden i våra björkar susar och blodet i våra ådror rusar…

  ”kärleken till vårt land svagare än någonsin… någon har tappat greppet om vår kärlek till landet”

  ”vi kan ej tappa rodret för foster landet! för jag älskar dig”

  ”kärleken är starkare till landet än annan kraft! Den är så stark att ingen annan kan krossa fosterlands kärleken”

  ”kärleken är som våren men vi sitter bara här och snusar….”

 13. Nu är mediaviruset Täppas igång igen med sina floskelösa dårskaper och infantila kommentarer. Totalt mediahaveri vore därför av godo så man man slapp sån smörja och ny vettighet kunde växa fram istället.

 14. […] etablerade mediebolagen befinner sig i kris. I takt med att konkurrensen med alternativa medier på nätet hårdnat har ett stort antal […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: