• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Kluvna journalister


Nu har det börjat bli för mycket, även för en del redaktioner och journalister.

•  Först den verklighet av fortsatt omfattande bidragsinvandring, som gör att många kommuner går in i väggen ekonomiskt och vad gäller bostäder, skolgång, sfi, mm. 

• I Agenda i SVT den 8/10 2012 kom de vanliga flosklerna från 7-klöverns företrädare, istället för svar på vad som skulle göras åt de stora problemen till följd av massinvandringen:

Annie Lööf, (c) – Det här blir väldigt tydligt, Jimmie Åkesson lägger all skuld på invandrare !

Jan Björklund (fp) – Jag är stolt över att Sverige är ett land med medmänsklighet, Jimmie Åkesson !

Åsa Romson (mp) – Medmänskligheten i Sverige, den bär vi tillsammans !

Stefan Löfven (s) – Vi ska inte ha vi och dom i Sverige, här finns bara vi !

Inledningsvis hade programledarna i Agenda ställt frågan ”HUR MYCKET INVANDRING TÅL SVERIGE ?

Detta var ju som att ”svära i kyrkan”. Enligt det pk-budskap som trummats ut år efter år är invandringen inget problem – bara det svenska samhällets sätt att ta emot invandrarna. Invandringen i sig är på alla sätt berikande, välgörande. ”Nybyggarna” kommer att – utöver den kulturella injektionen – rädda våra pensioner, fixa vården av gamla/sjuka och återbefolka landsbygden.

 Kritiken mot Agendas frågeställning lät således inte vänta på sig.

Ett annat anslag valdes dock i det mediegranskande P1-programmet ”Medierna”.  På sin webbsida skriver man:

”Vi journalister får ofta kritik för att vi är för fokuserade på det negativa i tillvaron. Att det bara är problemen som får uppmärksamhet. Undantaget är invandrings- och integrationspolitiken. Här tycks journalistiken påfallande ofta fastna i moralhörnet. Makthavare tillåts komma undan med klichéer om ett samhälle utan vi och dom. Men inga makthavare naglas fast trots att många misslyckas med att ge svar på hur samhället ska lösa de problem som uppstår när Sverige på ett mindre än ett halvsekel förändrats från vitt och homogent till mångfacetterat. När Agenda startade partiledardebatten och frågade hur mycket invandring Sverige TÅL så drog debatten igång: inte om hur invandringen skulle hanteras, utan om hur frågan ställts.”

I ljudfilen utvecklar forskaren Andreas Johansson-Heinö sin kritik av svenska journalister: de har beröringsskräck, bottnar inte i verkligheten, sticker huvudena i sanden, låter politikerna komma undan utan att ge konkreta svar på frågor. De tillåts uppehålla sig ”i moralhörnet”.

Även radiojournalisten Katarina Gunnarsson får komma till tals i ”Medierna”.  Hon har s.a.s. gjort nedslag i de mångkulturella verkligheten och rapporterat sanningsenligt. T ex från SFI-undervisning i Borlänge, där problemen var stora med somaliska kvinnor, vilka var analfabeter.

 Två gunnarssonska kommentarer ger anledning till reflexioner:

1. ”RASISTER”

Hon hade genom sin ärliga rapportering fått tack-mejl från sverigedemokrater, hennes rapportering kunde mao riskera användas av ”rasisterna”.

Min reflexion: vi ”rasister” såg bara samma slags mångkulturella verklighet som  KG själv nu gör – men tidigare.  Och vi reagerade politiskt på vad vi såg. 

2. ”RESURSER”

Även SFI-lärare tackade KG, och förutsåg mer resurser till sin undervisning.  Vilket blev även den slutsats som KG själv drog: för att kunna ”göra något åt problemen” krävdes att politikerna tillsätter mer resurser”.

Min reflexion: gränsen går vid att förespråka minskad probleminvandring. Det är fortfarande tabu.

Överhuvudtaget har journalisterna en bit kvar. i radioprogrammet medverkade även Marie Demker, ”statsvetare” som fick säga att flyktingpolitiken ”berör demokratins kärna

Så är det förvisso, men knappast på det sätt MD menade. Hon slapp vetgiriga/kritiska frågor kring sitt uttalande.

 Se även: Affes blogg

 

4 svar

 1. ”The business of the journalists is to destroy the truth, to lie outright, to pervert, to vilify, to fawn at the feet of mammon, and to sell his country and his race for his daily bread.
  We are the tools and vassals of rich men behind the scenes.
  We are the jumping jacks, they pull the strings and we dance.
  Our talents, our possibilities and our lives are all the property of other men. We are intellectual prostitutes.”

  – John Swinton, journalist

 2. Gunnarsson har även tidigare rapporterat sanningsenligt och fick Publicistklubbens stora pris i år. Jag trodde att hon var ärlig och trodde inte mina öron när jag hörde henne säga att sanningen måste fram för att ge mer resurser till somaliska låg-IQ. Kulturmarxisterna är verkligen lika rabiat galna som Barrosos gäng i EU.
  I Demkers fall undrar jag om det största felet sitter i huvudet eller i hjärtat.
  Att Medierna som för några år sedan gav luft åt teorin att förorternas bilbränder skulle vara försäkringsbedrägerier, berör frågan om invandringens problem, är ett tecken på att lögnerna inte kan gömmas undan längre. Jag tror att Alliansen kommer att minska invandringen drastiskt inför valet 2014. Reinfeldts flört med MP ger inte en realistisk politik och Borgs makt är stor.

 3. Talande bild JM. 🙂

 4. […] Se även tidigare bloggkommentarer här och här. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: