• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Floskelkrasch förestående?


Texten Högkonjuktur i floskelindustrin men snart kommer kraschen på Fria Tider tangerar min bloggtext ”Boendeproblem” och vad jag tidigare skrivit om utrymmet för ett tredje parti vid sidan av 7-klövern och SD.

Några citat ur FT-artikeln, skriven av Sven R. Larson:

”Hur kommer vanliga, svenska medelklassfamiljer att reagera? Till att börja med blir deras reaktion naturligtvis politiskt korrekt: ‘Ja, jag har ju inget emot invandrare, ju.’ Men svensken är inte den som låter sin ilska komma ut i offentligheten. Han knyter näven i fickan och härdar ut så länge han kan.

Dock inte längre än så.

Det är just detta som är sprängstoffet i Falkenbergs kommuns nya giv. Och det handlar inte bara om Falkenberg. Deras plan för att ge villor till nyanlända somalier är en invandringspolitisk provflygning. Man börjar i en liten kommun, långt från det mediala rampljuset. När man väl ‘etablerat’ programmet kan andra kommuner följa efter.

Så hur blir då den vanlige medelklassvenskens reaktion? Vilken grannsämja skapar det när herr och fru Karlsson måste släpa sig upp i ottan varje morgon och jobba dag ut och dag in för att betala villalånet, medan grannfamiljen, som fick villan gratis, kan sitta på verandan och koppla av?

 Kan folk lita på att deras datorer är kvar hemma när de kommer hem efter en hård arbetsdag för att betala skatt till den svenska invandringsbyråkratin? Står cyklarna kvar i garaget?

 Vad händer med svenska flickor som går hem från kompisar sent om kvällarna? Kommer Sveriges förfärande höga våldtäktsstatistik att äta sig rakt in i villaförorternas tallbarrsdoftande vardagsrum? 

Det här är frågor man inte får ställa i Sverige. Man blir kallad alla sorters groteska tillmälen, man blir politiskt svartlistad och ska enligt statsminister Fredrik Reinfeldt inte bli förvånad om något tråkigt händer en. 

Men det ändrar inte det faktum att Reinfeldts regering leker med elden. Att Sverige fortfarande fungerar som land beror till stor del på att medelklassen kan leva ett ganska gott liv i sina villaförorter. Nu börjar regeringen, med Falkenberg som murbräcka, att slå sönder stabiliteten i medelsvenssons egen trädgård.

Fundera på vad detta leder till.”

”När han så börjar fundera på att sälja huset och flytta från grannskapet får han veta att priserna fallit och att han kommer att få radikalt mycket mindre än vad han lånat på huset.

Vad tror Fredrik Reinfeldt, Erik Ullenhag och andra medlemmar i den svenska makteliten att Svensson gör i det läget? Han har hittills varit en snäll, lydig skattebetalare och en lojal, politisk korrekt undersåte. Han har gjort allt för att anpassa sig till vad statsmakten begärt av honom. Han har stått ut med världens högsta skatter och ett urholkat pensionssparande.”

”…Då får även Svensson nog. Han kommer att tala om för makthavarna vad han tycker i valet 2014. Och det blir inte SD som får hans röst. När Svensson får nog kommer han att rösta på ett parti med mycket hårdare invandringspolitiska ambitioner…”

Det där sista, om att det ”inte blir SD som får hans röst” tror jag dock är en överdrift.

• För det första är det SD som ännu är allmänt känt.

• För det andra är SD – genom den nidbild massmedia förmedlat – känt som ett mycket radikalt alternativ.

Vilket dock inte förtar behovet av att arbeta för ett tredje alternativ.

Annonser

15 svar

 1. Bra! Har redan fått nog av dessa parasiter de drar hit! SD måste skärpa upp sig. Annars kommer våra röster att hamna hos något vettigt parti som är helt emot denna galna massinvandring av analfabeter och annat som vi inte vill ha i Sverige! Bevara Sverige svenskt!!
  Mycket bra blogg denna, läser dagligen med stort intresse. Tack!

  • Jag gick själv över till Svp i går efter nästan femton års kamp i SD.
   Att SD skulle ”skärpa upp sig” tror jag tyvärr inte. Partiet blir allt mer utslätat och Pk-fierat. Utrensningarna i partiet skulle tom Stalin att bli grön av avund. Beklagligt, men SD arbetar inte längre för svenskarna och fosterlandets väl.

   • Kul att höra! Vi är många som tagit det steget nu. SvP börjar bli en kraft att räkna med.

 2. Det är på tiden att mångkulturen och invandringspolitiken får komma in i de lugna villasamhällena så Svensson får klart för sig vad det egentligen handlar om. Först då kan vi få till en förändring

 3. En framtidsforskare som jag inte kommer ihåg namnet på,undrar om jag inte läste det på BlåGula frågor, skrev. Om ett lands regering för en politik stick i stäv med folkviljan tillräckligt länge kommer extremisterna att ta över.

 4. De som idag styr Sverige är extremister. Det har de visat i både ord och handling, som jag ser saken.

  Men visst tror jag att det kommer ett parti som är radikalare än SD, och satsar målmedvetet på en medlemsskolning. Det är vad Sverige nu behöver!

 5. Jag skrev faktiskt för ca ett halvår sedan att det kommer att segla upp riktigt högerextrema partier till valet 2014 om 7-klövern fortsätter nonchalera skattebetalarna. Om två partier inte klarar spärren får de nog böja knä för samarbete med SD. De berikande invandrare vi fått in fullständigt hämningslöst de senaste åren som skulle hoppa in och ersätta 40-talisterna kan vi glömma. Alltså borde skatteunderlaget minska. Vad drar man in på då?

 6. S R Larsons artikel var bra. Men man glömmer bort att svenskar är ett sådant lydigt folk. Jag trodde SD skulle få 12% redan 2010. Men nej, jag underskattade hur duktigt lydiga svenskarna är.

  SD lär göra bra då de kommer få vara med i debatter och få komma till tals år 2014. Sen tycker jag det vore korkat och att motarbeta sig själv genom att splittra rösten. Meningen är att SD:s syn och Sverigevänner får ett verkligt inflytande.

  Sen vill jag bara förtydliga att invandringspolitiken är inte Sveriges ödesfråga år 2014. Inte heller frågan om jobben och ekonomin. Vad kan politiker i Stockholm göra åt invandringen, ekonomin, jobben osv. när all makt år 2014 kommer att koncentreras i Bryssel?

  • Både EU-frågan och omprövning av diverse avtal/konventioner som klavbinder vår nation måste stå högt på dagordningen för Tredje Partiet.

   Ett TP, med en invandringspolitik enligt 33-punktsmanifestet från 2005, skulle göra det svårare att monstrifiera SD, och därigenom kunna öka antalet SD-röster. Det vore ägnat att förskjuta hela den politiska debatten åt rätt håll.

   • Om t ex SvP fortsätter växa och börjar utmana på riktigt och på så sätt får SD att återradikaliseras är det självklart positivt. Om din tanke bara handlar om att få 7-klöverns väljare som är missnöjda med invandringen att närma sig SD genom att ett mer radikalt alternativ presenteras tycker jag inte om den. Sverige behöver inte ett stort och mjäkigt SD utan repatriering på agendan som sparkar ut folk på uppmaning av Expo.

 7. Min tanke är också att ett starkt alternativ till vänster om SD kan inverka ”avmjäkande” på SD. Kritiken mot SD ska komma inte bara från höger (Expo med drabanter).

  Ett verkligt vänsteralternativ, med demokrati och vanliga svenskars intressen i fokus, skulle kunna påverka hela den politiska agendan.

 8. Även jag har tröttnat på SD, de gör allt för fjäska in sig hos media och ska ofta ursäkta sig. Vad är det för fasoner? Ska det vara så svårt att tala klarspråk? Man blir verkligen besviken när man så länge har hoppats på detta parti som förr var lite mer på bettet. Glöden är borta känns det som men vårt land är än mer utsatt för en vansinnespolitik än innan.

  Varför blir det så här? Nu när vi har ett parti som kan vara det räddande parti i Sverige för oss svenskar, ja då ska de hålla tillbaka en massa nödvändiga åtgärder bara för att inte få en massa skit från media som i sin tur kanske skulle avspegla sig i kommande val p.g.a svenskars ovilja att sätta sig in i politik.

  Jag kommer även att tänka på när Jimmie satt i någon Global tv-kanal för något år sen och blev utfrågad om Muslimernas rätt att utöva sin tro i detta sjuka land, så blev ju svaret efter en stunds ovilja att svara att, jo…de har rätt att bygga moskeer i detta land. Vi har ju religionsfrihet här.

  Det är vad jag minns i alla fall…..men vad har islam här att göra? Ut med skiten för h! Jag vill inte vandra omkring bland dessa , de hör inte hit, punkt slut.

  Jag får nog fundera på SvP…..

  Härligt att du är tillbaka Jan, hoppas allt går bra!

 9. Jag ser S R Larsons artikel också som en varning för ”ett parti vars respekt för demokratin är lika liten som som deras respekt för etniskt icke-europeiska invandrare”. Här varnar S R Larson för nazist anstrukna partier som SvP och ND.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: