• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Vad göra?

Fortsättning på texten ”Boendeproblem”:

Vilka politiska åtgärder skulle kunna ändra situationen för de många vuxna svenskar (20-34 år) som nu helt saknar inkomst – genom vare sig arbete eller bidrag  – och som även saknar egen bostad?

1. Diskriminineringen

 • En första åtgärd måste bli att upphöra med diskrimineringen av etniska svenskar på arbetsmarknaden, dvs avskaffa alla särskilda åtgärder för att prioritera invandrare.

• Vidare ska svenskar ha samma rätt till socialbidrag/försörjningsstöd som invandrare, även i praktiken.

• Varje frisk bidragstagare ska vara redo till någon form av  motprestation,  stå till arbetsmarknadens förfogande.

 2. Arbetstillfällen

Det ligger en absurditet i att å ena sidan många människor mot sin vilja går utan arbete, å andra sidan företag ”rationaliserar” så att anställda avskedas. Med alltför få anställda drabbas både arbetsmiljö och kvalitet i tjänsteutbud/produktion. Arbetslösheten betyder också utgifter för samhället i form av bidrag/ersättningar.

Vad förklarar nuvarande system? Det handlar om kostnader och lönsamhet för respektive företag. Med lägre skatter vore det ekonomiskt möjligt för företagen att hålla fler anställda.

Väsentliga skattesänkningar skulle naturligtvis medföra minskade inkomster för stat och/eller kommuner, och kräva nedskärningar i utgifter. 

Inom vilket område skulle stora besparingar kunna göras?

SD:s aktuella beräkningar kring invandringen ger en bild.

Vad som kan sparas in genom en 180-gradig omläggning av Sveriges orättfärdiga och ekonomiskt ansvarslösa invandringspolitik rör sig om över 100 miljarder kronor. 

DESSA MEDEL  ska inte slussas över till andra godhetsprojekt, riktade till utlänningar. Det ska istället gå till att möta angelägna behov inom Sverige, hos svenskar. Sådana saknas alltså inte!

 

Daily Motion finns filmen ”Mörkningar” kvar i sin ursprungliga version:

http://www.dailymotion.com/video/x7z5rl_morkningar_news

Se även:

http://www.bgf.nu/kostnader/

https://janmilld.wordpress.com/2012/03/04/matematik/

 

3 svar

  1. Ullenhag har svaren..

  2. Ullenhag har svaren.

  3. Den senaste tiden har jag vid min busshållplats kunnat betrakta ett bostadsbygge. En vägg draperas av ett stort reklamtäcke för bygget. På bilden syns en vad jag på håll identifierar som någon typ av sydamerikansk man, med en liten flicka vid sin sida. De ler stort båda två. På bilden finns även en text, som välkomnar denne man, med hans namn som jag nu glömt. ”Välkommen, [namn], vi bygger en bostad åt dig”, lyder det ungefärliga meddelandet. Det kan tyckas vara en obetydlig detalj i sammanhanget, men jag reagerade på att de som låter bygga de nya bostäderna i första hand inte riktade sig till mig som svensk. Det kändes lite underligt. Men man är ju van.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: