• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Syriens sak är (s)vår


 Julia Caesar den 12/8 2012:

Syriens sak är inte vår. Vi löser inte ett enda problem i Syrien genom att öppna Sveriges gränser på vid gavel. Däremot bjuder vi in mängder av oöverstigliga problem som drabbar svenska folket i form av ständigt ökande våld, nedskärningar på alla budgetområden, rädsla, otrygghet och främlingskap i vårt eget land.”

”Från juni till juli fördubblades antalet flyktingar som kommer från Syrien till Sverige och är nu mer än 200 i veckan. I år och nästa år väntas 17 000 syrier söka asyl i Sverige. Jag lovar: det kommer att bli betydligt fler. Nu utlovar Migrationsverket nämligen automatiskt tillfälliga uppehållstillstånd i tre år för alla som säger sig komma från Syrien.”

”Merit Wager har länge med hjälp av anonyma anställda på migrationsverket rapporterat på sin blogg om omfattande asylbedrägerier bland människor från bland annat olika afrikanska länder. Genom att duka upp en falsk identitet och säga sig komma från Somalia har tusentals afrikaner av skilda nationaliteter lyckats öppna dörrarna till ett bekymmers- och arbetsfritt liv i försörjningsparadiset Sverige. Nu väntar en repris – med syrier.”

 I migrationsverkets senaste verksamhets- och kostnadsprognos skruvas prognoserna upp till en nivå som Sverige inte har upplevt sedan Balkankrigen i början av 1990-talet. Det är uppenbart att Sverige ska ta hand om halva Syrien och fortsätta släppa in ständigt ökande andelar av Somalias och Afghanistans befolkningar. Prognosen för antalet nya asylsökande höjs från 34 000 till 38 000 i år, och från 33 000 till 41 000 nästa år. Därav cirka hälften syrier. Vansinnet eskalerar.”

Argumenteringen känner vi igen. Senast då Jimmie Åkesoon mötte Erik Ullenhag i SVT:s ”Debatt”: ”När bomberna faller,..” När det skjuts på gatorna, då blir det ofrånkomligen vår moraliska skyldighet att ta emot drabbade människor.

Blir det då inte en legitim undran hur våldsamheterna och krigshandlingarna i Syrien kom igång? Vilka krafter ligger bakom?

Det är mycket, som pekar på amerikansk inblandning:

1.

Som general Wesley Clark vittnat om fanns redan före angreppet på Irak ett PM från makthavarna i USA om att byta ut regimerna i 7 länder på 5 år – däribland Libyen, Libanon,Syrien och Iran.

2.

Efter NATO-segern i Libyen jublade Barak Obama över att denna kunnat nås utan att någon amerikansk soldat stupat. Modellen att kriga genom ombud sågs som lyckad. Se  2 minuter in på denna film:

 

Precis som tidigare i Libyen har det nu i Syrien dykt upp välbeväpnade grupper av ”rebeller”. 

3.

En likhet ligger också i att västmakter krävde/kräver ledarens avgång i Tripolis respektive Damaskus. Det är vad USA:s utrikesminister Hillary Clinton gjort upprepade gånger.

FN-ambassadör Susan Rice har även talat om att ”öka trycket” på Assad-regimen:

 

4.

En likhet ligger vidare i att USA verkat för ett FN-mandat om ”flygförbudszon”. Med den skillnaden att Ryssland och Kina denna gång vägrar gå med på detta, mot bakgrund av hur FN-mandatet i Libyen-fallet missbrukades grovt – blev till en NATO-bombzon och ingripande på ”rebellernas” sida.

4.

Inställningen till Kofi Annans fredsplan var från första början påtagligt sval från ”rebellerna”. Assad godkände Kofi Annnans fredsplanen, medan rebellerna vägrade att lämna ett skriftligt godkännande. Den öppning som Assad lämnade genom att tillåta flerpartisystem och hålla allmänna val avvisades likaså. 

Mönstret i Syrien känns igen från både Kosovo 1999 och Libyen 2011.

Sverigedemokraterna borde fördöma det USA-stödda kriget i Syrien och kräva ett motsvarande ställningstagande från den svenska regeringen. 

Då kunde Åkesson kontra med detta när Ullenhag försöker sig på ett högt moraliserande tonläge. Intill dess att angreppet mot Syrien upphör är det USA, Turkiet och Saudi-Arabien som ska ta emot syriska flyktingar.

Placera ansvaret där det hör hemma!

 

 

 

 

2 svar

  1. Mycket bra skrivet.
    Placera ansvaret där det hör hemma.
    Vad håller Sverige på med?

  2. […] Angår det oss svenskar vad som händer i Syrien? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: