• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Fördumningen av Sverige

Genom Fria Tider hittade jag till en artikel i Dispatch International med rubrik”Västvärlden blir dummare för varje dag”, skriven av Helmuth Nyborg:

 ”De styrande är blinda för konsekvenserna av invandringen från låg-IQ-länder”

”Genom den massiva invandringen av människor med betydligt lägre IQ rasar våra länder i rask takt ner mot den gräns där demokratin inte längre går att upprätthålla – ett genomsnittligt nationellt IQ under 90.

Skillnaderna i fertilitet och den massiva invandringen av lågintelligenta från syd till nord förklarar varför Europa och USA blir dummare för varje dag som går.”

Artikeln talar om genomsnittliga intelligensskillnader på 70 för Afrika mot 105 i nordasiatiska länder.

”Det är inte svårt att förklara hur de moderna demokratiska välfärdsstaterna uppstod eller varför välfärden och invandringen kan förstöra dem genom att göra världen dummare.”

Det handlar enligt artikeln alltså om två faktorer som leder till en genomsnittligt lägre intelligens för befolkningen i länder som Danmark och Sverige:

1. Högre nativitet för personer med  lägre IQ.

2. Invandring från vissa delar av världen. 

Jag skulle vilja tillägga:

3.  Kusinäktenskapen.

”—anmärkningsvärt få – om ens några – länder med en genomsnittlig IQ på under 90 någonsin har kunnat skapa en demokratisk välfärdsstat som den danska. Intelligens är ytterst viktig för personlig framgång, men också för länders utveckling.”

”…en växande välfärd leder till att mödrar med lågt IQ börjar skaffa fler barn och får dem tidigare än mödrar med högt IQ. Enkla uträkningar visar att detta gradvis kommer att leda till lägre genomsnittlig IQ. …dessa faktorer kommer att orsaka ett genomsnittligt intelligensfall på 1,34 poäng per årtionde. Det låter inte så mycket, men kommer med tiden att få dramatiska konsekvenser.

… lågintelligenta invandrare kommer att fortsätta öka sin andel av befolkningen. …Omkring 2050 kan vi förvänta oss att ickevästliga invandrares barn – med intelligenskvoter mellan 75 och 80 – kommer att vara i majoritet i danska grundskolor. ”

”Medan danska skolbarn förr kunde tävla med de bästa i internationella studier, såsom PISA-undersökningen, har de nu fallit ner i listan. … danska värnpliktigas intelligens växte från 1950-talet och framåt, men sedan millennieskiftet har den sjunkit med 1,5 IQ-poäng. Norska och brittiska forskarna har observerat en liknande utveckling. Fler och fler barn lämnar nu skolan utan fullständiga betyg. Många av dem kommer aldrig att få något arbete.

På ett mer generellt plan har Gerhard Meisenberg beräknat att en minskning på 5 IQ-poäng medför ett fall i BNP på 35 procent. Min egen forskning visar att en dramatisk nedgång i dansk ekonomi kommer att inträffa 2070. Det kommer att försätta hela välfärdsstaten i fara.”

”Situationen är inte unik för Danmark. Faktiskt är det värre i Sverige. Sverige har inte bara tagit emot fler immigranter från icke-västliga länder än Danmark, ledande politiker uppmuntrar dessutom ännu mer invandring. De första tecknen på en annalkande katastrof syns redan. I många svenska städer har socialbidragen till icke-västliga immigranter exploderat. I Växjö till exempel utnyttjar icke-västliga invandrare 23,5 gånger så mycket offentliga medel som etniska svenskar och det är sannolikt bara början.” 

Ur papperstidningen ”Framåt”, artikeln ”Utbildning och IQ”:

”Intelligens är … resultatet av kombinationen av en mängd ärftliga faktorer och miljöfaktorer. … afrikaner från subsahariska Afrika som växer upp i vita samhällen, med samma miljöer och förutsättningar som vita, i genomsnitt har en IQ på 80. Det är betydligt högre än genomsnittet i Afrika, men betydligt lägre än genomsnittet i västerländska samhällen.

Lynn har i en annan metastudie även visat att andra generationens invandrare som växer upp i västerländska samhällen klarar sig något bättre på IQ-test.  Andra generationens invandrare från MENA får exempelvis 88 i genomsnittlig IQ, jämfört med drygt 80 hos första generationens invandrare från samma område. Med tillgång till samma miljö, där näringsriktig mat är den faktor som påverkar mest, höjs den genomsnittliga intelligensen en aning, men den är ändå betydligt lägre än hos etniska svenskar.

Metastudien visar även att barn från blandäktenskap tenderar att få en intelligens som ligger mellan genomsnittet för respektive förälders etniska eller rasliga grupp. Adopterade barn tenderar att i vuxen ålder få samma IQ som sina biologiska föräldrar, oavsett adoptivföräldrarnas IQ.”

”Det socioekonomiskt segregerade samhället är det förväntade utfallet av massinvandring av folkgrupper med lägre genomsnittlig intelligens, allt annat lika. Hur mycket av de svenska skattebetalarnas pengar mångkulturalisterna än kommer att satsa och hur mycket de än kommer skylla på svenskarna… kommer problemet att kvarstå.”

Lägre intelligens får, på samhällsnivå, konsekvenser:

– sämre skolresultat

– lägre självförsörjningrad

– högre brottslighet

– sämre trafikvett

– mer ohälsa

Slutsatsen av denna bloggtext blir därför:

A. Invandring från Afrika och Västasien medför problem.

B. Denna probleminvandring måste snarast upphöra.

 

 

 

LÄS MER:

http://www.friatider.se/genetiska-markorer-for-intelligens-hittade

https://janmilld.wordpress.com/2011/11/04/dumhet/

https://janmilld.wordpress.com/2011/03/29/arv-och-miljo/

 

 

15 svar

 1. Det är så roligt att se att du är tillbaka och din egen IQ ser inte ut att ha försämrats av strapatserna.

 2. Civilisation är beroende av folk förmögna att skapa och upprätthålla civilisation. Mycket enkelt.
  De inkräktare som forsar in i Sverige är definitivt inga civilisationsbyggare. En och annan med kapacitet att hjälpligt hålla uppe civilisationen finns möjligen. Så mycket mer är det inte.

  Kul att du citerar ur Framåt. Tidningen är inte längre endast en medlemstidning för SvP utan går bra att prenumerera på även om man ej är medlem.
  Har strul med att klistra länkar via telefonen men sök på tidningen Framåt samt Radio Framåt (ett direktsänt radioprogram som även går att ladda hem i efterhand där Dan Eriksson, Jonas de Geer och Magnus Söderman medverkar).

 3. För den som inte redan har sett den vill jag rekommendera komedin ”Idiocracy” från 2006. Öppningsscenen illustrerar träffsäkert framtiden vi går till mötes.

 4. Välkommen åter.

  Har skrivit ett flertal artiklar om ras och intelligens, intelligens och gener, intelligens och skolresultat, intelligens och kriminalitet, dysgenesis och eugensis, med mera. Det är nyanserade alster med mängder av substantiella länkar och forskningsreferenser (Och detta massiva länkande har ingenting med att vilja göra reklam för sig själv att göra, utan det är viktigt och folkbildande):

  http://swedishdissident.blogspot.se/2011/06/ras-och-iq-ett-forsok-till.html

  http://swedishdissident.blogspot.se/2012/05/byron-roth-perils-of-diversity.html

  http://swedishdissident.blogspot.se/2012/08/avpixlat-den-retuscherade-bilden.html

  http://swedishdissident.blogspot.se/2012/04/helmuth-nyborg-om-lynns-cold-winter.html

  http://swedishdissident.blogspot.se/2012/05/benigna-cirklar-eller-schlaraffenland.html

  http://swedishdissident.blogspot.se/2011/08/mitt-inlagg-i-skoldebatten.html

  http://swedishdissident.blogspot.se/2011/10/richard-lynn-eugenics.html

  http://swedishdissident.blogspot.se/2011/10/richard-lynn-dysgenics.html

  http://swedishdissident.blogspot.se/2012/07/gener-och-intelligens.html

  Dessutom har jag skrivit om det som kallas The Big Five Personality Factors, och framför allt så kallad conscientiousness och hur det påverkar arbetsmoral med mera – det hittar man garanterat ingen annanstans på nätet:

  http://swedishdissident.blogspot.se/2012/05/en-studie-om-neuroticism-och.html

  http://swedishdissident.blogspot.se/2012/03/ocean-och-den-senaste-skoldebatten.html

  http://swedishdissident.blogspot.se/2012/02/reinfeldt-och-conscientiousness.html

 5. Kina har inte demokrati, trots deras höga IQ. Är inte det anmärkningsvärt?

  För övrigt kan man fråga sig om demokrati egentligen är helt eftersträvansvärt. Genomsnittet av den stora massan är inte tillräckligt intelligent för att göra de bästa bedömningarna, och fatta de bästa besluten, för ett samhälles färdriktning och strukturer. Deras röster luras lätt med och fångas upp av av inkompetenta ”charlataner”.

  Jag skulle föredra en ”selektiv” demokrati, med en högintelligent elit som styr. Det säger sig självt att man bör förstå saker och ting, innan man kan vara med och bestämma över viktiga samhällsfunktioner. Alla skall ges möjlighet att rösta, men röstens tyngd skall stå i proportion till individens sammanlagda erfarenhet och kunskap från samhällsrelaterade områden (t.ex. ekonomi, infrastruktur, fysik och naturvetenskap, biologi, geologi, hälsokunskap, psykologi, socialantropologi, etc…).

 6. […] intelligens mm har jag tidigare skrivit här, här, här och […]

 7. Ytterligare en faktor som förmodligen orsakar lägre IQ: den ständigt malande PK-propagandan

 8. […] så vis har man (möjligen hjälpt på traven av låg IQ) lyckats vrida innebörden 180 grader från den […]

 9. […] • kunskaper om svensk historia och kultur,  eventuellt kompletterad med IQ-test. […]

 10. […] ”Kanske borde någon grävande journalist snoka lite i Sverigedemokraternas stamtavlor, de har ju själva begärt en sorts etnisk rensning i riksdagen. (Allra renast är förstås de folkslag som isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70).” […]

 11. Ja, det stämmer ju! Finns ju inga Nobelpristagare från Afrika t ex… Inget från arabländerna..
  Klart att ras och intelligens hör ihop.
  Tack för en mycket bra blogg.

 12. […] oss för den nu pågående invandringen, dvs från  Afrika och arabvärlden – områden med låg IQ. Där är det bara en liten andel som går till jobbet varje […]

 13. […] en förklaring till vad som sker i låg intelligens hos många av dem som invandrat till Sverige under de senaste […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: