• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Sköna juveler

Kungens syster Christina Magnusson blev ordförande i svenska Röda Korset 1993. Som sådan visade hon sig mycket politiskt korrekt – arbetade för att Sverige skulle ta emot 40.000 bosnier och avskedade RK-medarbetare som tyckte annorlunda.

Nu figurerar prinsessan Christina åter i nyheterna. Av Metro framgår att hon blivit bestulen, av en ”19-åring”.

Aftonbladet ger dock en tydligare bild. 19-åringen visar sig där vara ett ”ensamkommande flyktingbarn”:

”Tjuven hittade prinsessans lönnfack   …Kungliga smycken för 800 000 kronor har stulits från prinsessan Christina och hennes makes lägenhet vid Kungliga Slottet.”

”19-åringen anlände till Sverige som ensamkommande flyktingbarn 2010 och Tord Magnuson fungerade då som hans mentor. I polisförhör berättar Tord att de blivit mycket nära vänner och Christina säger att 19-åringen är att betrakta ‘som barn i huset’.”

”Av en slump upptäckte han då lönnfacket – en hemlig förvaringsbox – där nycklarna till kassaskåpet låg gömda. I förhör berättar 19-åringen hur han då bestämde sig för att stjäla smyckena ur skåpet och sedan skylla på städerskan…”

”Flera smycken som Christina ärvt från sin mor, prinsessan Sibylla, och den gamle kungen, Gustav VI Adolf, saknades…. Bara diademet värderas till 350 000 kronor.”
 
”I förhör berättar han hur han stannar till på Riksbron, efter Riksdagshuset, och kastar påsen med diademet i Stockholms ström. Sedan fortsatte han till Stureplan och festade.
 
Både Nationella insatsstyrkans dykare och Aftonbladet har förgäves sökt genom ett stort område i vattnet utanför Riksdagshuset.”

Efteråt var mannen ångerfull och bad Tord Magnusson om ursäkt.

I polisförhör framgick att han stulit tidigare.

Christina Magnusson fann det inträffade ”tråkigt”.

För egen del finner jag det inträffade glädjande. I likhet med många andra sverigevänner blir jag upprymd över att en sådan pk-it får känna konsekvenserna av den förljugna politik som hon själv bär ansvar för!


Om dessa unga män med förväntningar om generösa bidrag och service har jag tidigare skrivit här, här och här.

Kostnaderna för en enda sådan figur kan uppgå till mer än 10.000 kr – per dygn!

Petterssons blogg:”Ett lyxhotell i en av världens dyraste städer, Stockholm, kostar 2000 kr/dygn. En flykting kostar motsvarande 8 rum på Grand Hotel, varje dygn.”

Vad de här unga männen – av varierande, men ej fastställd ålder –  kan, det framgår också av en helt aktuell text på SwedenConfidential:  övergrepp och illdåd av grövsta slag.

Dagarna innan de här nyheterna kom hade Sverigedemokraterna åter hamnat i ”blåsväder”.

Massmedia hade upptäckt att en SD-blogg i Skåne kallade dessa figurer för ”skäggbarn”. Förvisso ett nedlåtande begrepp, men på förekommen anledning!

SD-ledningen levererade dock begärda ursäkter:

”- Det finns betydligt bättre sätt att beskriva den här problematiken på än att generalisera över en hel grupp, säger Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen till DN.se.

Sverigedemokraternas pressansvarige förstår att ordet ‘skäggbarn’ kan uppfattas som kränkande.”


Vad Kinnunen istället borde ha sagt? Jo:

• att ordval i detta sammanhang är helt sekundärt, jämfört den kränkning som denna vidriga politik utgör mot svenska folket

• att något extra kan krävas, för att få media att förmedla en mindre förljugen bild. Det handlar mindre om barn än om vuxna män!

PS

Även Avpixlat har  nu skrivit om fallet med den kungliga juveltjuven. Där framgår att det rör sig om en somalier.

12 svar

 1. Karma kallas det och jag kan bara instämma med Jan Milld i förhoppningen att många, många fler PK-iter drabbas av denna kulturberikning. Dom har i sanningförtjänat det, alla dessa vurmare av mångkultur och skäggbarn. Fru Magnusson får väl ändå vara glad för att det var ett ensamkommande och inte en zigenare hon råkade vurmat för. Ty då hade det garanterat saknats mer än några sköna juveler. Allt som inte hade varit fastskruvat hade då råkat få ben i princip.

 2. Javisst! Berikning åt de som berikning vill ha. Borlänge nästa, för Maria Ferm.

  Sen är det trist att återigen se SD be om ursäkt för ingenting.

 3. Men hon har ju ändå varit ett föredöme och tagit emot denne ”ensamkommande” i sitt eget hem.
  Tänk om fler i etablissemanget kunde göra detsamma?

 4. Att PK slöddret får skörda frukten av sin sådd är underbart och mycket glädjande, må det hända igen, och igen och igen…

  • Jag kan bara instämma.

   ”Slödder” ingår normalt inte i min vokabulär, men med tanke på vilken enorm och till stor del irreparabel skada som dessa kretsar nu tillfogar vårt land och folk – finns det några ord eller omdömen som kan bli för starka?

   • Att PK överhuvudtaget tar upp det här med skäggbarn är förmodligen syftet att göra det till ännu ett icke-ord som bara rasister och nazister använder. Ungefär vad som tidigare hänt med ord som neger och blatte. Bara dom icke-rumsrena använder ett ord som skäggbarn. Tyvärr tyder SD’s undfallenhet på att dom håller på att transformeras till ytterligare ett PK-parti.

 5. ”Både Nationella insatsstyrkans dykare och Aftonbladet har förgäves sökt genom ett stort område i vattnet utanför Riksdagshuset.”
  Vem har beslutat om det ?

 6. Nationella insatsstyrkan – är det inte vi skattebetalare som bekostar den? Aftonbladet kan gott stå och skämmas för sin godtroddhet och betala kalaset med dykningen.

 7. För att travestera en av Johan Ludvig Runebergs dikter, den om Sven Dufva i Fänrik Ståls Sägner: Den tjuven visste vad han tog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: