• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Punkt.slut.


Vår demokrati har s.a.s. utvecklats.

Anledningen till att vi inte har ett system av direkt demokrati är uppenbar: ett antal miljoner människor kan inte samlas för att gemensamt diskutera igenom alla frågor och sedan fatta beslut.

Av praktiska skäl blir vi tvungna att hålla oss till en representativ demokrati, där vi väljer företrädare. Förutsättningen är då att dessa politiker ska ta tillvara våra intressen och föra vår talan. Representera oss.

Nu har en scenförändring inträffat, som för mig kan personifieras av Erik Ullenhag, integrationsminister och en del andra stolta ministrar i den reinfeldska regeringen.

Som när minister Ullenhag inbjuder till ett ”kunskapsseminarium om betydelsen av mångfald”, bra kommenterat av Merit Wager.

Med det nya synsättet vet politikerna bäst.

De sitter inne med en högre moral och en odiskutabel sanning, vilket gör att de inte behöver lyssna på folket. I stället är det folket som ska lyssna på dem, eller bara låta sig köras över.

Bäst vet också mediafolket.

Konkret tycker jag det illustreras av alla de ledarartiklar som avslutas ”punkt.slut.”.  Särskilt gärna används det begreppet när ämnet är utlänningar som fått svenska medborgarskap. Tesen är då att en sådan utlänning därmed är lika mycket svensk som en etnisk svensk. Där finns inte längre några skillnader – ”punkt.slut.”.

Jag hävdar dock, och fakta hävdar, att just så är fallet. Både beträffande brottsdeltagande och bidragsberoende finns en överrepresentation för utlandsfödda. Skillnaden mellan utlandsfödda utan svenska medborgarskap och utlandsfödda med svenskt medborgarskap är bara marginell, som framgår av detta diagram ur SvD för 1993.


Vad pk-iterna begär att vi alla ska acceptera är det uppenbart absurda. Om du eller jag flyttar till Kina så kan vi självfallet aldrig – vad vi än företar oss – bli uppfattade som kines av kineserna.

Ulrica Messing var ju integrationsminister i slutet av 90-talet. När hon talat om ”svenskar med afrikanskt ursprung” skrev jag:

”Antag att Ulrica Messing själv reste till Somalia. Efter fem år i landet får hon somaliskt medborgarskap. Hon kan dock ingen somali, utan behöver tolk för att kunna göra sig förstådd. Dessutom har hon kvar sitt svenska medborgarskap. Sin kontakt med Sverige behåller hon både genom täta resor hem, genom att titta på svenska TV-program och genom att umgås med andra svenskar i Somalia. Någon kontakt med det somaliska samhället har hon just inte.Är hon då att betrakta som en ‘afrikan med svenskt ursprung’?”


Till punkt-slutarna hör även den senaste s-ordföranden, Stefan Löfvén. Närmare bestämt är han en punkt-slut-feminist.

Framför den samlade s-gräddan deklarerade han som nyvald, likt en skolgosse inför en examination: ”Jag är en övertygad feminist, punkt slut.”

Lyssna 0-30 in på denna film.

På kommando är han redo att avge begärda deklarationer, förete de beställda känslorna.

Mer Stefan Löfvén på nästa film.

Rätt man för den aktuella agendan – inga invändningar mot svensk medverkan i NATO:s bombningar av Libyen och grönt ljus för svenska skattemiljarder till IMF och misskötta banker i EU.

Här har vi också kommunernas mottagning av ”flyktingar”.  Otillräckligt många kommuner vill fortsättningsvis ställa upp, så från pk-håll reses krav på tvångslagstiftning.

Vad blir logiken i detta, vad ska bli nästa steg? Ska vi svenskar även tvingas flytta från våra bostäder för att ge plats åt människor som politikerna finner bättre behövande (”flyktingar”, ”utsatta grupper”)?

Inte alls så långsökt, som man skulle vilja tro:

(Hela Grumstalet 2002 finns här)


Vilket leder tillbaka till Stefan Löfvén, som i senaste partiledardebatten i TV målade upp en idyllisk bild av den skola han gått i. Budskapet var uppenbarligen att invandrarbarn och svenska barn bör gå i samma klasser. Hur uppnå detta, om inte genom bussning och tvång, när vi redan har segregerade bostadsområden?

Alltfler exempel kommer på hur svenskar kommer i andra hand i Sverige, diskrimineras till förmån för utlänningar.

Hur kan våra politiker tycka att detta är rätt?

Jag tror mig ha kommit på förklaringen. Det handlar om attityder eller tankegångar i två led:

A. Människor ska inte ses som individer utan som delar av en grupp.

B.Svenskar har det i genomsnitt bättre ställt än människor från Afrika och Asien.

Undantagna från detta resonemang är dock medlemmarna av ”politiker-skrået”.

PS

Tilläggas kan ju att Stefan Löfvén reagerade skarpt mot Fredrik Reinfeldt, efter att denne nyligen använt begreppet ”etniska svenskar”. ”Det finns inte ‘vi och dom’, påminde Löfvén.

Än skarpare hade tidigare journalisten Paul Ronge  reagerat mot att Ulf Nilson använt begreppet ”pursvenskar”. I SJF:s tidskrift  Journalisten ställde Ronge ett åtal i utsikt för denna förbrytelse.

11 svar

 1. Det handlar om människor… Ibland.

 2. ”Folk – demo” är konsumenter?
  ”Media-demo” är producenter?
  ”Politiker-demo” är regenter…..?….

  Kanske att ”folk”, (konsument- ”demo-”), egentligen inte har någon annan slags ”makt att styra” än just enbart som ”konsumenter”? Genom sina konsument-val?

  ”Konsument-demo” utövar sin –”krati”, (styre), främst genom just sina konsumtionsval?..

  ”Producent-demo” utövar sin –”krati”, (styre),främst genom sina produktionsval?…

  ”Regerings-demo” utövar sin –”krati” främst genom att – ”styra”? Dvs. ”regera”?…

 3. ”Anledningen till att vi inte har ett system av direkt demokrati är uppenbar: ett antal miljoner människor kan inte samlas för att gemensamt diskutera igenom alla frågor och sedan fatta beslut.”

  Det där är endast tramsig propaganda. Jag bor sedan många år i Schweiz och kan intyga att direktdemokrati fungerar alldeles utmärkt.

  • Det var naturligtvis inte min mening att leverera en tramsig propaganda, ”Utlandssvensk”.

   Schweiz är förvisso ett intressant och efterföljansvärt exempel, som bevisar att ett mått av direktdemokrati är möjligt. Det kan dock inte ersätta ett system med valda representanter – vilket man ju har även i Schweiz.

   Poängen i mitt resonemang var att vår valda representanter ska ha åtminstone som en ambition att representera dem som valt dem, känna ett ansvar för väljarnas intressen.

   En situation som vi idag är alarmerande långt ifrån i Sverige.

   • Sorry, det blev nog ett lite otrevligt tonläge från min sida. Det jag vill få fram är att jag är väldigt trött på de slentranmässiga argumenten som ofta framförs mot direkdemokrati. Det är ett mycket framgångsrikt system som har visat sig vara väldigt stabilt under många århundranden.

    Visst finns det valda representanter i Schweiz, men det finns nästan inga som lever av politik. Dvs. politiska uppdrag är normalt på deltid och vanligen utgår endast kostnadsersättning. Inte svårt att gissa varför svenska politiker ogillar detta system….

 4. Stefan Löfvén – ännu en flummig sossefeminist. Blir så trött på dessa sk feministpolitiker sk HEN-människor.. Att de aldrig lär sig eller förstår någonting utan svamlar på i bara farten.
  Hade varit bättre om han knipit käften så kanske man kunde fått hoppas.
  Hörde av en bekant som bor i Frankrike att fransmännen haft mycket roligt åt ”Die dummen Schweden” efter det de diskuterat i ett
  pratprogram om det nya svenska påhittet att införa ordet hen.

  Mycket roligt också att en av de ensamkommande småttingarna fått flytta in på slottet. Det kallas demokrati – kanske kungafamiljen börjar förstå folkets oro över dessa småttingars tilltag utan att bli kallade rasister och Fru Magnusson tyckte åtminstone att det var tråkigt.

  Kanske är det här en fråga om att återupprätta seden från 1700-talet då man hade en neger anställd på slottet för att roa hovfolket.Kommer inte ihåg hans namn men har för mig att han hade en del hyss för sig till allmän förnöjelse.

  • Att jag skrev neger är pga att man år 1906 fick titulera en person som neger. Läs detta:

   – Project Runeberg – Svenskt biografiskt handlexikon /
   Badin (Couschi), Adolf Ludvig Gustaf Fr
   (1906) Author: Herman Hofberg, Frithiof Heurlin, Viktor Millqvist, Olof Rubenson – Tema: Reference, Biography and Genealogy
   Table of Contents / Innehåll | <>
   Project Runeberg | Catalog | Recent Changes | Donate | Comments? |
   Badin (Couschi), Adolf Ludvig Gustaf Fredrik Albert,

   neger. Född på danska ön S:t Croix omkring 1747 (enligt andra i Afrika), öfverfördes han till Europa af en kapten Ekeberg och skänktes af danska etatsrådet Reiser till drottning Lovisa Ulrika. Drottningen, som lät undervisa honom i kristendomen och högtidligen döpa honom i slottskapellet vid Drottningholm, därvid hela den kungliga familjen stod fadder, beslöt att göra ett experiment i uppfostringsväg med det svarta naturbarnet. Han skulle nämligen helt och hållet lämnas åt sin egen »goda natur», utan att denna i sin utveckling finge hämmas af någon aga eller tillrättavisning. Verkan häraf dröjde ej länge att visa sig. Den obegränsade friheten slog naturligtvis öfver i själfsvåld och till och med de kungliga prinsarna finge emellanåt höra sig tituleras med tillmälen sådana som »in skurk», munsjör snus», o. dyl. B. blef emellertid med åren en from, pålitlig och god man, hvars trohet och tillgifvenhet för drottningen bestod hvarje prof. På sin dödssäng befallde Lovisa Ulrika honom att rida till Fredrikshof och ur hennes byrå uttaga samt olästa uppbränna en mängd papper, hvilken befallning B. till alla delar verkställde. När Gustaf III, som gärna skulle velat kasta en blick i sin mors hemligheter, fick veta detta, sade han i vredgad ton till B.: Vet du, svarta människa, att detta kan kosta ditt hufvud.»

   »Det är i ers majestäts våld,» svarade B. oförskräckt, »men jag har ej kunnat handla annorlunda.» Genom Lovisa Ulrika erhöll han förläning på tvenne hemman på Svartsjölandet och Gustaf III tillade honom titel af assessor hvilken B. likväl icke ville bära, utan svarade han alla som tilltalade honom därmed: »Har du någonsin sett någon svart assessor?»

   Till sitt yttre var han liten och hjulbent. Ordensvurm i hög grad, innehade han värdigheter i en mängd mer eller mindre mystiska samfund, och han gick gärna klädd i frimurareuniform. Död d. 16 mars 1822.

   Gift två gånger, men barnlös.

 5. Nej, inte ”afrikan med svenskt ursprung”, utan ”somalier med svenskt ursprung” för att vara mer exakt. Men det förändrar knappast grundidén ändå.

 6. […] Vi svenskar existerar inte. Eller så är alla svenskar. Med ett medborgarskap är man svensk ”punkt slut” har under decennier myndigt deklarerats från tidningarnas ledarsidor. Såvida vederbörande inte […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: