• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Svenskhet


Varför försvara det svenska?

Egentligen räcker som skäl att man är född och uppväxt i Sverige, har en identitet som svensk. Man är själv svensk – detta ger en både rätt och plikt att stå upp för svenskheten och svenskars intressen.

För min del ser jag dock ytterligare ett skäl.

Arbetarrörelsen hade från början en målsättning utöver att kämpa för arbetarklassens ekonomiska och sociala intressen. Där fanns också universella ideal och värderingar, om frihet och rättvisa.

På motsvarande sätt finns bakom min vilja att försvara det svenska en övertygelse om att svenskheten rymmer kvalitéer.

Tillspetsat uttryckt: alla kulturer är inte lika mycket värda. Svensk kultur är i viktiga avseenden bättre – överlägsen – en del andra kulturer.

Det saknas ju inte exempel på dåliga kulturer:

– perverterade hedersföreställningar och en sjuk kvinnosyn

– traditioner av könsstympning

– lemlästningar som led i rättsskipningen

– machoattityder, våldsbenägenhet och översittarmentalitet.

Omvänt finns positiva egenskaper som jag vill förknippa med svenskhet:

• lågmäldhet och kompromissvilja

• ärlighet och pålitlighet

• uthållighet och bra arbetsmoral

• solidarisk hållning till andra människor, även i andra länder.

Samtidigt finns uppenbara och allvarliga brister i svenskheten. Sådant vi behöver arbeta på, för att ändra!

Värst tycker jag är denna benägenhet att förringa och förakta det egna. Något som gör det fint att vara ”osvensk”.

• Här finns en auktoritetstro och naivitet som leder till likriktning.

• Här finns en konflikträdsla som blir till feghet och undfallenhet.

• Här finns en godhetsambition som slagit över i moraliserande och förmynderi, intolerans och måttlöshet.  Titeln på Julia Caesars bok ”Världsmästarna” fångar detta.

Dessa överdrifter leder i praktiken till förtryck, vilket nu frammanar en reaktion hos många svenskar. Detta kan då gå ut över något av det som är värdefullt i svenskheten: att kunna bry sig även om andra, att reagera mot övergrepp och orättvisor i världen.

För att citera Ingrid Lomfors: ”Varje människa har ett ansvar och ett val!”  (6 min. in i denna film)

Parollen ”SVERIGE ÄR SVENSKARNAS LAND!” behöver  inte stå i motsättning till andra folks intressen.  Vi ska inte göra anspråk på något mer än vad varje folk har rätten till: ett eget land.

Sverige ska självfallet inte ägna sig åt någon aggressiv och expansionistisk utrikespolitik. Tvärtom!  Vi ska reagera på sådant, där det sker.

Men vi har rätt att värna vårt eget territorium, försöka skydda våra gränser och vår befolkning.

De goda sidorna i svenskheten rymmer svagheter, som kan missbrukas och utnyttjas. Det är just vad som nu sker, från i princip två håll.


1. Proffs-godisterna

Inom politik och media har utvecklats en kader av professionella godister. De områden det här kan handla om är invandring och u-landsbistånd.

Godisternas affärsidé är att vara goda och där komma med ständigt nya överbud.  Vinsten – för dem själva  – ligger på flera plan:

– en känsla av välbefinnande infinner sig (förmodar jag)

– applåder och ryggdunkningar kan inhöstas från likasinnade

– karriärmöjligheter, med inkomster och materiella förmåner, öppnar sig.

Betala kalaset får vanliga skattebetalare. Någon verklig godhet är det alltså inte fråga om, eftersom notan skickas vidare – till personer som inte varit med om besluten.


2. Bidrags-exploatörerna

Den andra gruppen utgörs av fjärrinvandrade. Läraktigheten, fräckheten och uppfinningsrikedomen har där visat sig stor, vad gäller att utnyttja det svenska bidragssystemet och sociala trygghetsnätet.

Siffrorna, t ex i vitboken och på Affes statistikblogg, talar sitt tydliga språk.

Svensk blåögdhet och flathet har underlättat missbruket. Framförallt har det möjliggjorts genom det ensidiga mediakampanjandet och bristen på kanaler för medborgerlig påverkan. (”Inga rasister på våra gator!”)

För att citera ur slutordet i vitboken:

”Det rör sig … om två parallellt pågående processer:

1. Nedmonteringen av välfärdssamhället, med dess demokrati, fysiska trygghet och ekonomiska standard.

2. Utbytet av det svenska folket.”

Ansvarslösheten hos våra mediala och politiska makthavare gör att utförsrutschen för Sverige fortsätter.  Vi närmar oss skarpt läge, det blir hög tid att ta spjärn, sätta klackarna i marken. Det handlar nu om elementär självbevarelsedrift.

Vad Sverige därför behöver är ett parti som tveklöst och konsekvent vill värna svenska intressen.

10 svar

 1. Undrar varifrån detta parti ska komma. SD vill som bekant fortsätta invandringen och menar att vem som helst kan ”bli” svensk. Om de verkligen tycker att detta låter bra och vettigt är det illa. Om de snarast är räddhågsna och skulle vilja genomföra en mer radikal ändring, men låter sig hållas tillbaka av etablissemanget är det också illa. Kommer då ett nytt parti in i riksdagen som inte ber om ursäkt för sig själva, och med nödvändiga krafttag, ska det bli intressant att se om SD ställer sig på mobbarnas sida eller om de vågar samarbeta med nykomlingarna.

  • Skulle detta kunna bli verklighet, då tror jag att partiet till stor del skulle komma att bygga på f.d. SD:are och f.d. ND:are. Plus individer som mer nyligen kommit till insikter.

   • Jan, det låter inte som att du ser SvP som ett realistiskt eller tänkbart alternativ, utan att det snarare handlar om ett helt nytt parti. Rätt eller fel?

  • Åtminstone tills vidare blir detta min bedömning.

   Jag ska återkomma till SvP senare, i en särskild bloggtext.

   Men det blir först efter midsommar – i dessa dagar är det ju mycket att göra i trädgården.

 2. Willy Silbersteins 20-årige son är ledarskribent på SVD och NordKorea expert …
  https://www.flashback.org/t1889266p2

  Intressant att se att SVD manipulerar bort det krulliga kazarjudiska håret http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/garna-fn-post-till-mugabe_7243169.svd
  Men ännu mera oroväckande att denne judiske yngling har tillsatts för att hjärntvätta svenskar. Jag undrar jag vad sionisterna har för planer med NordKorea – bra då att Silberstein JR finns så vi kan ”tycka rätt”.

 3. Hur kan man skada sitt lands nationella intressen och bli landsförrädare? Socialismen och kommunismen skapades av frimurarna som många gånger är internationalister och förrädare mot sin egen nation. Svenskar värvades för sovjetiska NKVD under spanienkriget, dessa skulle förbereda Sovjets övertagande av Sverige, listor upprättades över vilka som skulle arkebuseras. Olof Palme var en sovjetisk inflytelseagent som företrädde Sovjet och skadade Sverige genom nedmontering av svensk kultur, förstörde svenska skolan och motarbetade allt nationellt. Under Palme tog Sverige emot en kontinent kriminella från Hong Kong. Kodordet RASIST användes mot dem som motsatte sig import av utländska terrorister. Ju mer man avslöjar frimurare, bilderbergare, expo och andra som arbetar för fulhet och ondska, desto svagare blir de vilket ger färre landsförrädare.
  Fråga. Varför blir människor förrädare? Svar: 1. De är psykopater och saknar medkänsla. 2. De tror ej på livet efter detta.

  • Illuminaterna tror visst på ett liv efter detta. Säkert är merparten av dom nyttiga idioterna ateister men inte dom i toppen. Dom är öppet satanister. Dels kan ordet illuminati härledas till Lucifer som ju bekant betyder ljusbringare. I Bohemian Grove så dyrkar dom Molok, en demon som också är omnämnd i Bibeln.

 4. I serien Malmöpolisen på SVT, beskrivs ett Sverige där mord, organiserad kriminalitet och allmän urartning är vardag.
  Problemen man försöker att lösa utgår från givna premisser och ingen ifrågsätter själva premisserna. Premissen i det här fallet är att invandring är självklart. Men om inte invandringen hade funnits hade vi inte haft dessa problem. Ingen invandring. Inga problem. Inga människor Inga problem.
  http://www.svtplay.se/malmopolisen

 5. När jag ser på bilden högst upp känner jag igen flickan med kransen.
  Det är Elin Krantz som sexmördades på det mest vidriga sätt i Göteborg. De hemska bilderna från brottsplatsen har etsat sig fast på näthinnan. Det gör mig sorgsen. Jag tänker ofta på detta och hur brant nerförsbacken har blivit för vårt land.
  Går det att ens hitta bromspedalen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: