• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Fredsparti


Världsfreden är en nationell fråga.

Blir det ett nytt världskrig, då kommer även Sverige att drabbas. Hårt.

Vad som idag framförallt äventyrar världsfreden är den aggressiva politik som bedrivas av USA, NATO och Israel.


Det fanns en tid, då europeiska stormakter koloniserade andra världsdelar. I mitten av 1900-talet skedde en avkolonisering – Storbritannien och Frankrike lämnade sina kolonier i Afrika och Asien.

Vad är det som sker idag, om inte en nykolonisering – men i omvänd riktning?  Europa koloniseras av afrikaner och asiater.

När jag gick i skolan fick jag lära mig att de brittiska kolonierna färgades med ljusröd färg, de franska med blå färg.


Efter andra världskriget har dessa europeiska imperier avlösts av ett amerikanskt imperium, även om USA:s lydstater aldrig fått någon särskild färg på världskartan.

John Perkins har i sin bok ”Confessions of an economic hitman” beskrivit hur detta fungerar.  USA har diverse instrument att få sin vilja igenom, dvs tillgång till andra länders naturresurser.

Ytterst handlar det om vapenmakt. USA inte bara satsar enorma summor på sina rustningar och förfogar över en motsvarande kapacitet att utöva våld och förtrycka, skada och  förinta. USA har under ”efterkrigstiden” varit nästan oavbrutet i krig någonstans i världen.

Avgående president Eisenhower varnade 1960 för ett militär-industriellt komplex i USA, med både egna särintressen en växande makt att befrämja dessa.

Sedan 1960 har kärnvapenarsenalerna ökat dramatiskt i världen. De handlar då inte bara om fler och kraftigare bomber, lika mycket gäller det vapenbärare som kan träffa  sina mål med precision på långa avstånd.

Efter WTC-dådet 2001 har en överväxel lagts in. Som den pensionerade USA-generalen Wesley Clark vittnat om, hade hökarna i USA-administrationen satt upp ett mål att genomdriva regimförändringar i 7 länder:

Irak

Libyen

Syrien

Libanon

Somalia

Sudan

Iran.


Efter att den menyn är ”avbetad” – vad blir nästa steg?

Säkert är att både Ryssland och Kina känner sig hotade. Ryssland kan notera att NATO placerat missiler i Polen och andra östeuropeiska grannländer. Moskva har sökt säkerhetsgarantier från NATO, men utan framgång.

Var kommer svensk utrikes- och säkerhetspolitik in i detta sammanhang?

Om ett syfte bakom mordet på Olof Palme var att få tyst på en fri röst och en aktör mot kärnvapenupprustningen, så kan väl mordet betraktas som framgångsrikt.

Nu deltar Sverige i USA:s angreppskrig mot Afghanistan, svenskt stridsflyg deltog även i Libyen, medverkade till att landets ledare Al-Gathafi kunde gripas och lynchas.

Statsminister Reinfeldt konstaterar att man inom NATO är mycket nöjda med Sveriges insatser. Häromdagen fick han vara med på NATO-mötet i USA, som tredje talare efter NATO-chefen och USA-presidenten. Nya svenska miljarder ställs i utsikt beträffande Afghanistan.

Fredrik Reinfeldt hymlar inte med att Sverige nu har en ny försvarsdoktrin, där vår säkerhet ska uppnås  tillsammans med NATO.

Någon opposition möter han därvid inte. Till och med Vänsterpartiet accepterade det svenska deltagandet i angreppet på Libyen.

Lika unisont medverkar svenska massmedia. De aktuella reportagen från Syrien vittnar om en propagandainsats där västjournalister ingår i krigsmaskineriet, verkar som en form av soldater.

Svensk vänster har alltså abdikerat. Då blir det särskilt angeläget att Tredje Partiet blir ett fredsparti, som reagerar mot nykolonialism, imperialism och stormaktsövergrepp.

15 svar

 1. Om ett syfte bakom mordet på Olof Palme var att få tyst på en fri röst och en aktör mot kärnvapenupprustningen, så kan väl mordet betraktas som framgångsrikt.
  Enligt DAVID ICKE var orsaken bakom Palme mordet just vapenaffärer
  och Sveriges kändaste finansfamilj.

 2. Ja man kan uppenbarligen ha olika syn på Nato och USA:s roll här i världen. För mej utgör de demokratins och det kapitalistiska systemets största försvarare. Ett faktum som gör att jag sover lugnt om nätterna. Utan denna maktfaktor skulle nog min sömn och vår tillvaro vara ganska skakig. Usch hemska tanke!

  • Det är många som har tvingats betala ett högt pris för din nattsömn.

   Är det demokrati vi nu har i Libyen?

  • Jag har en viss svårighet att se kopplingen mellan alla krigen som har startats av USA/NATO och vår demokrati i Sverige. Inget av krigen har ju varit mot länder som har hotat Europa ! eller?

   • Fyra moment:

    1. Enligt den moral som jag vill hålla mig med är orättvisor och övergrepp av ondo – önskvärda att undvika/nedbringa – varhelst i världen de pågår.

    2. Serbien ligger i Europa. Jag syftar här på NATO:s bombkrig 1999. http://www.janmilld.se/fred/mak.html

    3. Det ligger en logik av upptappning i Washingtons/Telavivs nuvarande aggressionspolitik. Den hotar i förlängningen hela världen, inklusive Europa och Sverige.

    4. Vårt samhällssystem i Sverige levererar inte längre på ett sådant sätt, att det kan betecknas som en demokrati.

    Framförallt massmedias ensidighet och intensiva indoktrinering ligger bakom denna process. Samma typ av styrning, av samma krafter, kan noteras i USA och hela västvärlden.

  • Snälla Jan Örberg, vakna upp ur din törnrosasömn, kanske detta klipp kan få dig att förstå:

  • Saker förändras och slår över i sin motsats. Några exempel.
   Arbetarrörelser blir ofta arbetarnas värsta förtryckare när de kommer till makten.
   Feminismen som ville ge kvinnor rättigheter och frihet infiltrerar nu hela statsapparaten och dess funktion är att ge medlemmarna välbetalda poster.
   Otaliga frihetsrörelser blir folkens förtryckare när de vunnit sin kamp.
   Decennierna efter kriget innebar USA:s militära styrka att Västeuropa inte slukades av Stalins arméer. Nu är USA ett makthungrigt imperium som hotar freden över hela planeten.
   Världen förändras och vi måste förändra vår utrikespolitik efter den nya verkligheten. Att gå i allians med USA idag, är att gå i krig. Istället behöver vi vara alliansfria, ha fredliga relationer och handla med så många länder som anständigheten tillåter.

 3. Tack för ett mycket bra inlägg som bör uppmärksammas !

  Helt klart sker det något på vår himmel som är onaturligt och knutet till NATO/USA, vårt väder förändras, nya märkliga moln.

  Många nya sjukdomar har gjort sin entré bla mykoplasma, folket är sjuka allt oftare, deta är min övertygelse att här finns en koppling till utsläppen på himlen, det man kallar chemtrail eller kemikalispår som breder ut sig.

  En sak jag noterat i år är att det inte syns mycket av varken humlor eller bin, även att andra insekter verkat minska i antal, hur går det då för fåglar som är beroende av insekter för att föda upp nya kullar ?

  Om bi och humlor utrotas hur ska vi kunna trygga pollinering av viktiga grödor ? vi kommer ju att drabbas oerhört.

  En vännina till mig i Skåne berättar att sparvar försvunnit nästan helt i Skåne, själv har jag märkt att fågelborden dom 2 sista vintrarna gapat allt mer tomma ! Vad är det som händer ?

  Det finns ett samband som jag förstått mellan kemikalieutsläppen på himlen och NATO´s stolleprojekt man kallar ”robotsköld”
  vad ska vi med den till ? Det finns väl inga hot som nödvändiggör detta ? Eller är det en dold agenda av USA för att ta kontroll över vårt väder ? isf på bekostnad av en stor förstörelse och förgiftning av Moder Jord.

  Vi måste gemensamt agera och det nu ! Politiker och ansvariga för förstörelsen bör skyndsamt avsättas och ersättas.

  Vad jag förstått efter att ha sett en svensk film om ödeläggelsen av himmel och jord (ditt livs viktigaste information del 1 och 2) har förre statsministern och Socialdemokraten Göran Persson ett stort ansvar för det som nu sker, att han i tysthet givit sitt medgivande till denna miljöförstörelse i vårt land.

  • Det har inte funnits sparvar här nere på många, många herrans år. När jag växte upp så var dom nog den vanligaste fågelarten. Har noterat att fåglar har minskat i största allmänhet. Man hör inte fågelkvitter längre lika ofta som förr. Förr var det ju ett tecken på vårens ankomst att fåglarna började kvittra men ej så längre. Min personliga tanke är att NWO försöker driva fram en artificiell svältkatastrof. Ser ett scenario som det i dystopin The Road med Viggo Mortensen.

 4. SD motsatte sig angreppet på Libyen så nog finns det en opposition. Tyvärr är den i hopplös minoritet!

 5. Några planer på att skriva ett tal till Svenskarnas Parti? Skulle kunna bli mycket intressant.

  • Kanske det!

   Men delar av det talet skulle komma att avvika från partiets faktiska linje, föreställer jag mig.

   Får se framöver, vad jag hinner och orkar.

 6. […] Kriget i Syrien har nu pågått i över två år och de s.k. rebellerna har stöd från både Saudiarabien, Quatar, Turkiet och olika västländer. Ändå lyckas man inte knäcka regimen i Damaskus. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: