• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Ingen TV-strejk – tyvärr!

Ett tag såg det ut att kunna bli en TV-strejk, så att rutan skulle bli ”svart”.  Nu avvärjdes denna strejk – tyvärr!

Ett uppehåll i SVT:s sändningar kunde ju ha varit mentalt välgörande, ett slag för bättre folkhälsa.

Jag syftar då inte bara på TV-mediet i sig, som kan verka försoffande, att fysisk aktivitet och egna initiativ kan vara nyttigare.

Jag syftar framförallt på det faktum att SVT:s sändningar är så inriktade på propaganda och hjärntvätt. Allt ska följa en i förväg uppgjord och uppifrån bestämd mall, från vilken inga avsteg kan tolereras.

Ett kvitto på hur det där förhåller sig är krismötet hos Aktuelltredaktionen i augusti 2009, efter att en medverkande i direktsändning sagt något spontant och utanför ramarna.

Påfallande är också likriktningen, enhetligheten. Samma nyheter i SVT som i TV4, som i samtliga västmedia.

Jag har sagt det förut, och det tål att upprepas: vilken kontrast, när man ser på exempelvis RT (Russia Today)!

RT – som noga hålls borta från utbudet hos samtliga företag för betal-TV i Sverige.

En gång i tiden förknippade jag parabolantenner med något negativt, som porrfilmer eller invandrares isolering från det svenska samhället, nu ser jag det framförallt som en FRIHETSSYMBOL. Envar kan i princip skaffa en egen parabolantenn och sedan få tillgång till verklig och allsidig information om världen, genom RT, Press-TV, NHK, CCTV,  Telesur, mm mm. Efter installationen helt gratis!


Ovanpå detta har vi denna uppumpade självbild, denna totala naivitet och självgodhet, hos svenska journalister. De ser sig själva som världsmästare i opartiskhet och objektivitet. Ett tydligt exempel på den saken ger denna korta (5 min.) film, ”Utrikesrapport”.

Först hade vi Libyenkriget, där en flygförbudszon förvandlades till ett halvår av intensivt NATO-bombande. Lika viktiga som sprängladdningarna var då massmedias propaganda, vilken förmådde allmänheten i Sverige och andra västländer att acceptera övergreppen.

Nu har vi facit. Massor av dödade och total laglöshet, systematisk tortyr av tillfångatagna motståndare, kaos och misär – så långt ifrån demokrati, frihet och andra höga ideal man bara kan komma.

Ändå verkar det som att ingen någonting har lärt. Ändå kan man nu köra i stort sett samma upplägg igen, beträffande Syrien. Enigt våra massmedia förekommer våld bara från ena sidan i denna konflikt…

En förklaring till att denna galenskap är möjlig ligger i att alla media, redaktioner och journalister går i takt, basunerar ut samma budskap. Och att inget ifrågasättande når den stora allmänheten.

• Paradoxalt blir detta redan i kontrast till den journalistetik av sanningssökande som officiellt råder.

• Särskilt märkligt blir att just SVT – som vi alla tvingas vara med om att finansiera via licensavgifter, genom att äga en TV-apparat – medverkar i lögnproduktionen.

PS – tillägg – ny film (2 minuter):

9 svar

 1. Reblogged this on skvitts and commented:
  Toppeninlägg om TV-propaganda!

 2. Mycket bra sagt. Rebloggat och delat på FB
  /Skvitt

 3. Jag fann en spricka i den statligacensuren i morse. I P1-morgon beskrev Per Jönsson från Utrikespolitiska institutet hur Al Qaida attackerar Syrien. Han börjar vid 1.20 min.
  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1650

 4. Gällande Lybien såg jag på Russia Today att det har förekommit entisk rensning i någon by eller stad ( kom inte ihåg vilken ) efter NATO slutförde sitt uppdrag . Men det är nu ointressant för SVT och andra västmedia

 5. Ett bidrag för din blogg är att vänta för ditt flit och hederligt kämpande för både stora och små människor och se människors behov och förstå splittringen i samhället. mvh Bernt Edvinsson.

 6. Jag har tänkt på detta en stund… Balans det är bra ord när det gäller politik. vad man nu gjort är att man har fört in O-balans i TV-rapportering och det smittat av sig som den värsta vargrabiesen.

  Om man inte har ont i sina leder så får man ont i den propaganda i tv med hur ont man kan ha.

  Jag har jobbat med mycket tekniska maskiner i sågverksindustrin men jag kommer å tänka på när jag jobbade i skogen med motorsågen.

  Man hade inget val det va bara sätta igång. Man tänkte inte på å ha ont! Folk fattar inte idag vad våra förfäder skapade åt oss…

  En sak måste jag bara säga…Vi vinner! men hur det ska vara osagt…

  Mvh Bernt Edvinsson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: