• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Feta ”lån” – mager budget


Det finns samband inom politiken. Mycket utgifter på ett håll påverkar möjligheterna till satsningar på andra håll.

Det har socialdemokraterna i Katrineholm nu fått erfara, och de gör sina prioriteringar.

Exakt som SD förutsåg i sin valfilm.

Det blev en tunn budget från regeringen i år.

Desto fetare blir Sveriges ”lån” till IMF.  100 miljarder kronor har ställts i utsikt.

Fyra minuter in på denna film svarar statsminister Reinfeldt klart, att det inte finns någon bortre gräns för hur mycket ytterligare pengar Sverige kan komma att föra över till IMF, för att bidraga till skuldsanering i krisdrabbade Euro-länder. Se ca 4 minuter in på denna film:

Först gällde det Grekland, nu Spanien.

Ur bloggen Nemokrati:

”Anledningen till att vårbudgeten är så ”tunn”, dvs att inte ett öre avsätts till att bekämpa arbetslösheten är, att Borg nu skickar 68 miljarder till euron istället, dvs hela 2011 års överskott i den svenska statsbudgeten som var just – 68 miljarder (vilket sammanträffande):”Sverige kommer att bidra med 10 miljarder dollar, cirka 68 miljarder kronor, till IMF, och i ett senare skede bidra med ytterligare 5 miljarder dollar.”

Med på tåget är – efter avsättningen av Håkan Juholt – även socialdemokraterna. Med Stefan Löfven som s-ordförande blir samarbetet mellan (m) och (s) lättare.

Svenska folket har sagt nej till Euron i en folkomröstning, konstaterar Nemokrati vidare – ändå agerar Sverige som om vi ingick i Eurozonen:

”ÄNDÅ vältrar Borg in våra skattepengar till ‘räddning’ av den räddningslöst förlorade euron… Sammanlagt bidrar Sverige (=Anders Borg?) med 145,2 miljarder svenska skattekronor till euron via IMF, …

Här sitter alltså Borgs petade f d finansiella rådgivare Calmfors och erkänner, i en intervju med Europaportalen, att vi löper hög risk att förlora de pengarna. Spanien (Deutsche Bank) och Italien (franska banker), ligger snart i samma ekonomiska ruiner som Grekland. Det är VÅRA skattepengar som Anders Borg skickar till Deutsche Bank och franska banker, …”

Ur Fria Tider:

”Sverige tillhör några av de största bidragsgivarna när IMF ser till att utöka sin kriskassa med 430 miljarder dollar.”
 
”Sverige bidrar med 10 miljarder dollar, nästan dubbelt så mycket som euroländerna per capita som tillsammans står för 200 miljarder. USA och Kanada väljer den här gången att stå utanför helt…”

Sverige återigen ”bäst i klassen”.  Vi har ju en så välskött ekonomi.

Detta ändrar man nu på. Något slut på ”lånen” finns inte och vår statskassa blir grundligt dränerad.

Hur kan så många länder hamna i sådana skuldkriser?

Här ligger ett systemfel.  Det är resultatet av att bankerna kan låna ut pengar mot ränta och sedan ränta på ränta.

Detta ekonomiska system måste ersättas med ett system utan ränta och inflation.

Till det ska jag snart återkomma.

3 svar

  1. Skatteslavar! Uppmanar er att kolla den svenska statsskulden. Fattar inte hur man kan påstå som den självgode Borg ofta gör, att Sverige d.v.s. Svenska staten har en välskött ekonomi? Men han nämner naturligtvis inte som ansvarig (M)inister att det är till priset av Europas högsta skatter samt ”kreativ” statistik! De 100 miljarder i ”lån” till IMF han varit med om att godkänna kan vi lugnt betrakta som kastade i sjön.

    Vi har tillräckligt med problem i Sverige som jag inte behöver räkna upp här och värre blir det framöver. Hade samma statliga utsugning som skett & sker av folket i Sverige pågått i de korrumperade länder hjälpen gäller, så hade kanske mindre hjälp behövts? / Utsugen av stat & myndigheter.

  2. Uppmanar alla att besöka och stötta http://www.greenewave.com
    Härlig amris som belyser eländet med ständigt penningprintande, etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: