• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

TV4:s gränser


TV4 har – genom flera Kalla-Fakta-program – deltagit i dreven mot drottning Silvia, tillsammans med Aftonbladet och  Dagens Nyheter.

I min film ”Drottningjakten” granskade jag det senaste Kalla-Fakta-programmet i denna serie. Det togs inte väl upp.  TV4 lyckades få bort min film från Youtube – med hänvisning till upphovsrätt.


Rätten att kritisera ska tydligen gälla bara i en riktning. TV4 skulle knappast ha reagerat, om jag inte i filmen hade kritiserat Kalla-Fakta-programmet.

Detta framgår även av min brevväxling med TV4. Så här uttryckte sig TV4-juristen Feiroz Hadish:

”TV4 vill även poängtera att klippet togs bort med hänvisning till respekten för andra människor som medverkar i bild- och filmsekvenserna.”

Den person som det i praktiken främst handlar om blir Ingrid Lomfors, som förekommer tre gånger i min film, citerad i sammanlagt drygt en minut.

Ingrid Lomfors framträdde i Kalla-Fakta-programmet som historiker och förespråkade mer utredande om drottningens far,  Walther Sommerlath – av en OBEROENDE utredning. Hon framtonade på så vis som en opartisk expert.

I själva verkat är Ingrid Lomfors utbildad i Jerusalem och djupt engagerad, på ett närmast militant sätt. I en bok har hon framfört kritik av Folke Bernadotte, som enligt henne (och Wikipedia?) har fått en ”konstruerad hjältegloria”.


Ur Wikipedia:

”Lomfors mest uppmärksammade bok, ‘Röda Korsets hjälpinsats i Nazityskland 1945’, är kritik mot den konstruerade hjälteglorian kring Folke Benadotte.”

Folke Bernadotte är ju känd från Sveriges konvojer av vita bussar från Tyskland i slutet av kriget, som räddade många människoliv, inte minst räddades många judar.


Tre år senare – 1948 – blev Bernadotte mördad i Jerusalem, av judiska extremister.

Det här utvecklar jag i min nya film ”TV4 sätter gränser”:

I fokus för TV4-programmet stod alltså drottningens far, Walther Sommerlath, som under kriget var medlem i nazi-partiet i Tyskland. Hur många andra tyskar var inte det? Han flöt med, var en man av sin tid.

Hur många motsvarigheter har han inte i dagens Sverige – personer som bara flyter med och uppvisar politiskt korrekta åsikter?

Lennart Ekdals naivitet och självgodhet var total i hans intervju med drottningens utredare, Erik Norberg. Ekdal menade Norbergs utredning kunde ses som ett ”beställningsjobb”.  Vad är då dreven mot drottningen Silvia, vad är det inte som Ekdal själv sysslar med?!

Vi skulle behöva vara många fler som vill gå mot strömmen, som höjer sina röster mot galenskaper, som vågar riskera något för egen del.

I efterhand kan det  vara lätt att se klart och tycka rätt, men det är idag som den förmågan behövs, åtföljt av handling.

För att citera Ingrid Lomfors i TV4-programmet:


Varje människa har ett eget ansvar, ett personligt ansvar. Den som tiger inför orättvisor och övergrepp gör sig medskyldig.

Men lika litet som en ny diktator i något västland kommer att bära samma attribut som Adolf Hitler, lika litet är det just judar som löper störst risk av förföljelse och förtryck.

Det är till och med så, att förtryck och förföljelse är inte bara en risk, inte bara en hypotetisk framtida situation.  Våld och förtryck förekommer idag, och har så gjort under flera decennier.

Platsen är Västbanken.

Ska Ingrid Lomfors utsaga kunna bära någon tyngd och trovärdighet, då bör hon reagera mot det israeliska förtrycket av palestinierna.

Varför inte härnäst skriva en bok om de extremister som mördade Folke Bernadotte?


Se även:

TV4-journalistik

TV4-propaganda

Korrekt på TV4

Nollrasism och rasism i TV4

Och:

– 6 år efter mordet på Folke Bernadotte: Lavonaffären 1954

– 19 år efter mordet på Folke Bernadotte: USS Liberty 1967

– 53 år efter mordet på Folke Bernadotte: WTC-dådet 2001

10 svar

 1. Det blir bara värre och värre i media-Sverige, allt handlar om att tillrätta-lägga allting så att vi Svenskar skall känna oss som andra klassens medborgare i vårt eget land.
  Har vi en avvikande uppfattning i förhållande till den PK-korrekta uppfattningen skall vi straffas/munkavle på, rasiststämpeln kommer snabbt.

  Sanningsministeriet styr idag, tyvärr! (Jag tror att många förstår.)

  • Så sant, så sant! Ingrid Lomfors är en sionistisk agent, som utbildat sig i den sionistiska rasiststaten Israel. Det enda hon bryr sig om är sin egen etniska grupp och dess intressen. Alla andra är ‘goyim’, hur mycket hon än rabblar tesen ‘alla människors lika värde’.

 2. Miljöpartisterna har som har makten att redigera svenska Wikipedia har strukit uppgifterna om vargens blodtörst och farlighet. De har även framställt vargen som utrotningshotad genom att stryka uppgiften om deras verkliga antal.

  Sionisterna som har makten att redigera engelska Wikipedia stryker uppgifterna om sina egna illgärningar och sprider lögner om sina motståndare.

  Om svenska Wikipedia talar om Bernadottes ”konstruerade hjältegloria” betyder det att vi har sionisterna där också.

  • Mycket intressant!

   Noterade just vilken version som Wikipedia förmedlar kring USS LIberty 1967: bara ett misstag.

   Storsint nog medger man ett det även finns personer som gör en annan tolkning av det inträffade.

 3. Teve 4 och Aftonhoran och Expressen skulle bojkottas
  Deras gemensamma nämnare är att alla 3 är lögnare av värsta sort

 4. […] Se även Ingrid Lomfors […]

 5. […] Radetzky, Göran Rosenberg, Helle Klein, Olle Wästberg (”svensk” generalkonsul), Ingrid Lomfors, […]

 6. […] Marian Radetzky, Göran Rosenberg, Helle Klein, Olle Wästberg (”svensk” generalkonsul), Ingrid Lomfors, Willy Silberstein, […]

 7. […] kungahuset har judar både på TV4 (Ingrid Lomfors) och i Dagens Nyheter (Peter Wolodarski) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: