• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

PK-legitimerat våld


En 61-årig man i Kortedala slogs nyligen mer eller mindre ihjäl, då han försökt freda sin hund. Mitt på dagen, mitt bland folk. Några ”ungdomar” fick tid att bearbeta honom med slag och sparkar.

Efter dådet hölls en stor demonstration på platsen, med många och upprörda deltagare.  Den riktade sig inte mot våldsdådet, utan mot en liten grupp ND:are, som kommit för att manifestera mot våldsdådet.

Galenskapen i Sverige fortsätter att växa exponentiellt.

”Att tacka ja till deras inbjudan vore detsamma som att legitimera dem”. Så svarade Jannis Konstantis från ”Samling mot rasism och diskriminering” på en debattinbjudan från Blågula frågor 1999.

Samma linje har intagits av Expo och hela pk-etablissemanget. De som (på lösa grunder) utpekats som ”rasister”, ”rättshaverister” eller annat icke-rumsrent ska bojkottas, med dem ska ingen tala.

De ska även så långt möjligt  hindras från att själva komma till tals, inte få tillgång till möteslokaler.

Så här skrev jag 1999 i artikeln ”Bojkottad dialog”:

”Sverige skakas nu av nazi-våld. Blågula Frågor tar självklart, reservationslöst, avstånd från detta.  Vi instämmer såtillvida med officiella fördömanden.

Från vår sida kan det göras med viss tyngd, eftersom vi själva håller fast vid demokratiska principer. Mindre tyngd får sådana fördömanden, när de kommer från personer som förkastat det demokratiska samtalet.

Men också för oss blir det problematiskt. Våra fördömanden skulle få större tyngd, om vi kunde hänvisa till att det finns en väg för demokratiskt arbete som ligger öppen, för den som själv ansluter sig till demokratiska spelregler.”

Redan tre år tidigare hade jag andats frustration över läget i artikeln  ”Expressens sjuka värld”.

Efter illdådet av Anders Breivik i Norge framhärdar de politiskt korrekta i Sverige, närmast med förnyad kraft och beslutsamhet, i att ingen kritik av den svenska invandringspolitiken ska släppas fram.

Exempelvis Göran Greider uttrycker en förhoppning  att dådet ska:

”…riva sönder den lilla legitimitet som olika högerpopulistiska och högerextrema rörelser tyvärr skaffat sig runtom i västvärlden.”

Här görs alltså ingen skillnad mellan att arbeta demokratiskt och att arbeta med våldet som metod. Alla buntas ihop under samma rubrik ”extremhöger”. Varje möjlighet till demokratiskt och fredligt arbete för samhällsförändring ska täppas till.

Vad blir logiken i en sådan hållning?

Antag att någon i Sverige skulle göra en ”breivikare”, med liknande motiv som den norske sionisten.  Vem blir det då som bär ansvaret?

Affes blogg – den kanske bästa på webben – är lysande i sin sammanfattning av situationen.

2 svar

 1. Som i HC Andersens träffsäkra beskrivning av människan och hennes flockbeteende kan det vara svårt att tro på det uppenbara när alla runtom en entydigt påstår att man ser fel.
  Vissa händelser borde dock få de flesta att vakna. Kan man tycka, men så fungerar det ju inte, hade det gjort det hade vi inte varit människor.

  I fallet Kortedala får vi än en gång se ”antirasismens” rätta ansikte. Det var de 20-30 st Nationaldemokrater som var problemet, det var de som stod för ”hatet” och ”otryggheten” i Kortedala. I Debatt och på andra håll frågade man sig hur det hela kunde ske, varför barnen misshandlade och nästan slog ihjäl mannen. Bristande resurser och avsaknad av fritidsgårdar blev, det sedvanliga, svaret.
  Men var man istället borde ha letat var hos barnens familjer och anhöriga. Dem hade man faktiskt gjort intervjuer med och publicerat i tidningen.
  Där gav de prov på en oerhört snedvriden, för att inte säga sjuk, syn på det hela. Det berättades att gossarna skrytit om dådet efteråt. Ändå intygade några av de anhöriga att de här barnen var snällast i området och att mannen måste ha provocerat dem. Och varför ska samhället nu förstöra pojkarnas liv?
  Dessa uttalanden publicerades också utan fördömanden från pressen.
  Orden väckte ingen uppmärksamhet och förundran, det föranledde inga misstankar om varifrån pojkarnas brist på empati kan ha kommit.
  För att inte bli en paria i dagens samhälle finns det som bekant en viss värdegrund man måste stå på. Anser samhället att de här föräldrarna vilar på den?
  Eller kan den förlåtande hållningen bero på de inblandades etnicitet?

 2. Svenska lagar är vansinniga, och ”straffen” / chokladdomarna (om de ö.h.t. döms ut) skrattretande! Därmed uppmuntras och skyddas i praktiken brottslingen av lagen och inte offret. För blir man angripen och värjer sig framgångsrikt med följd att angriparen / angriparna blir grovt missjhandlade eller t.om. mister livet, så kallas det att ha utfört mera våld än nöden kräver! Hur F-N kan polis eller någon annan som inte ens var närvarande vid överfallet ha någon åsikt om det? Handikappade gamla Pensionärer rånas på gator och t.om. i sina egna hem numera och t.om. mördas!
  För alla er som aldrig angripit eller ens tänkt att angripa någon: Bry er inte om imbecilla lagar om förbud mot att vara beväpnad. Beväpna er! Era liv skyddas inte av gratis livvakter. Ni har bara er själva att ty till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: