• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Mer manus och regi

Ja, vem är det som skriver manus och som ger regin?

Här tänker jag även på invandreriet i Sverige, som i denna film. Lyssna på bandytränaren Peter Öjdahl från Katrineholm, 40 sek in i filmen.

Det sägs att det mesta av kommunikationen mellan människor inte gäller vad vi säger, utan hur vi säger det: kroppsspråk, minspel, tonfall, pausering, blickar, osv.

Hur påtagligt måste Öjdahl inte bemöda sig om att ”hålla tungan rätt i mun”, så att han inte råkar säga något som inte är politiskt korrekt.  Ramen är given: kommunen har visserligen ekonomiska problem, men ingen koppling får därvid göras till den allt kostsammare invandringen av somalier.

Rimligen har Öjdahl egna åsikter kring detta, men han har fått lära sig förstå att bara ”rumsrena” synpunkter ska få komma ut i massmedia.  Det är inte rumsrent att koppla invandring till kostnader eller problem. Rumsrent är däremot att göra detta med äldre svenskar.

Bakgrunden till nyhetsinslaget var tydligen ett tidigare nyhetsinslag, där den kommunala s-politikern Göran Dahlström gick utanför pk-ramarna genom att se den somaliska anhöriginvandringen som ett ekonomiskt problem för Katrineholm. I det nya TV-inslaget har detta rättats till. Inför detta har Dahlström uppenbarligen drillats i att anlägga ”rätt perspektiv”: kommunen har ekonomiska problem, men det är pga alla äldre.

Vad som tidigare inskärpts om att ”inte ställa grupp mot grupp” är plötsligt glömt. I TV-reportaget betonas att den förväntade ökningen i kommunens kostnader för äldre motsvarar 1.400 dagisplatser.

Om vi lämnar just Katrineholm och håller fast vid frågan kring manusskrivandet, så är DET GENOMGÅENDE GREPPET  lika enkelt som effektivt.

Vilka effekter som en viss invandring kan få för det svenska samhället är sekundärt.  Vad det kostar ekonomiskt, hur det inverkar på fysisk trygghet och hur det drabbar utsatta grupper av svenskar är inte relevant.

Det helt avgörande och överordnat viktiga är istället en annan frågeställning:

• Kan kritik av den förda invandrings- och kriminalpolitiken påverka Sverigedemokraterna?  Kan den tänkas gynna SD?

• Hur undvika att underblåsa ”obehagliga” stämningar, uppmuntra ”främlingsfientliga” åsikter eller ”spela rasisterna i händerna”?

Som 8 minuter in på denna film.

Här gäller för alla ”anständiga” krafter att hålla en gemensam front, inte frestas att ”fiska i grumligt vatten” för att ”utnyttja” en situation. Inte ”göra politik” av olyckliga händelser och tragiska tillfälligheter.

Efter regeringen Reinfeldts uppgörelse med Miljöpartiet kan en ström av somalisk anhöriginvandring snart väntas till Sverige. Det kan bli fråga om 2.000 somalier i veckan, uppåt 100.000 på ett år.

•  Vilka effekter får detta för olika kommuners ekonomi?

  Hur kommer det att inverka på möjligheterna att satsa på vård, skola och omsorg?

•  Hur kan det  drabba både unga och gamla i Sverige?

•  Vilka tvingas betala?

Det är frågor som inte får ställas.

Under tiden skapas en ny verklighet.

Påfallande är två moment:

1. Hur samma utveckling sker samtidigt i de flesta västländer.

2. Hur det är en utveckling rakt på tvärs mot medborgarnas intressen.

Illmar Reepalu på TV-promenad i Malmö blev nyligen hejdad av en figur som ansåg att gatan var hans. Samma attityder visar ”nybyggare” i England, Frankrike och andra länder prov på.

Trots mässandet om ”alla människors lika värde” är det tydligen skillnad på ”folk och folk”: vissa människor anser sig  ha rätten att sätta sig på andra människor. Hela stadsdelar har på så vis tagits över av fjärrinvandrade.  Vardagen för urbefolkningen har påtagligt förändrats, till det sämre.

Man måste vara mer än lovligt naiv för att här inte kunna se mönster och en styrande hand bakom utvecklingen!

Vi behöver inte ana eller gissa, det har bjudits på klarspråk som med all önskvärd tydlighet ger besked – se 7 minuter in på denna film:

Se även: Agendajudar.

15 svar

 1. Grattis Jan – Vågar du hänga ut? Är jag nära?

  Regeringen + MP exporterar vapen mot förtryckar länder för att förtrycka mot lönedumpngarna 2020?

  Arbetsutskottet har ljugit mot Sven-Olof Sellfström och går Svensk Närings liv intressen!
  ———————————–

  CASE 2020 – Vapenexport utnyttja billig arbetskraft mot lönedumpning?

  http://11misslyckande.wordpress.com/2011/11/04/202/

  EU hotar Sverige med domstol

  EU-kommissionen hotade på måndagen att dra Sverige inför EU-domstolen för att inte ha infört sanktioner mot arbetsgivare som utnyttjar tillfällig utländsk arbetskraft.

  En viktig del av grunden för välstånd, välfärd och jobb i Sverige kommer från vår handel med andra länder. För ett litet exportberoende land är det centralt med ett omfattande handelsutbyte. Det förutsätter goda villkor för företagande och en handelspolitik som präglas av öppenhet och frihandel.

  – Jag har gjort det vägvalet efter valresultatet 2010 att Sverige ska hedra internationella konventioner och fortsätta stå öppet för människor som flyr förtryck och har valt bort dem som ropar på stängda gränser.

  Kenneth Persson beräknar 100 muslimers värde

  100 nya instegsjobb. Det är kommunens målsättning för att öka sysselsättning bland nyanlända invandrare/flyktingar. Pengar till det finns inte avsatta i årets budget.
  – Men pengarna ska fram, säger Kenneth Persson, S.

  Han uppskattar kostnaden till cirka 10 miljoner.
  Avslutat instegsjobb berättigar till A-kassa och det är statliga pengar.

 2. Visst är det så! Man hittar alltid gott om ”utvalda” när man letar efter de som varit mest drivande i att förstöra de vita nationerna.
  Samtidigt i Sverige ser fortfarande allt för många nationalister ett hopp i SD. Ett SD som tydligare och tydligare visar att de inte är intresserade av de etniska svenskarnas väl överhuvudtaget med sitt tal om ”öppen svenskhet” och skrotande av nationalismen. Däremot tar de tydligt parti för ett visst ”utvalt” folkslag. Bröderna Ekeroth och deras ”shabbez gojer” i partiledningen söndrar och härskar i SD genom att försöka sålla ut nationalister och ersätta Kasselstrand i SDU.
  Med det nuvarande SDs tandlösa politik skulle bara folkmordet på svenskarna gå lite långsammare.
  Det finns dock hopp. I Sverige finns ett regimkritiskt politiskt alternativ som tar svenskarnas parti. Det heter sålunda också; Svenskarnas Parti.

  • Ett reformerat nazistparti, det är Sveriges hopp? Men du ser kanske inga problem i det… är du nazist själv, Henrik Hanell? Blir aldrig riktigt klar över var du egentligen står.

   • Nej jag är inte ”nazist”. Inte heller nationalsocialist, vilket är en nödvändig distinktion att göra, då ”nazist” idag betyder en bisarr nidbild à la Hollywood och Expo av en nationalsocialist. SvP är inte ett nationalsocialistiskt parti.
    Jag står på svenskarnas sida och för det som är bra för vårt folk. Det är inte svårare än så. Därför står jag med SvP.
    Vart finns annars alternativen? SD är helt uteslutet (se ovan) och ND finns knappt mer. Två av de jag personligen fann vettigast i ND, Spansk och Kromann, är båda nu med i SvP. Hoppas även Åke Blomdahl ”byter sida” då han verkar skärpt. Gärna Vavra Suk och Sanna Hill (som väl har lämnat ND?) med.

 3. Jag reagerar över en sak , det kanske är en slump. Men samma manus enligt min mening används i Sverige som i Palestina, gemensamt är att i båda fallen förnekas folkens existens. Därav blir konsekvensen att människorna som redan bor i området inte har någon rätt till det.

  Det andra är att kritiserar man resonemanget så vill man per automatik öppna koncentrationslägerna igen.

 4. Det går nu raskt åt H-E med vårt(?) Sverige. Saneringen av landet måste snarast börja uppifrån.
  / Pensionär utan gevär

 5. Jag tycker du ska ta det lite lugnt i att skylla allt på alla ”andra”, agendajudar, bilderbergare eller vad du vill. Den här politiken som förs är trots allt folkligt sanktionerad, svenskarna fortsätter ju att rösta på gammelpartierna år efter år.

  Vi kan inte bara skylla ifrån oss. Vi kommer aldrig ifrån vårt eget ansvar för den här soppan. Svenskarna VILL ju detta, ta mej fan!

  • De som röstar för mångkulturen och folkmordet är ju faktiskt övertygade om att de gör det rätta och står på den goda sidan. Detta har de knappast med sig från modersmjölken utan det är åsikter som skapas av massmedia och skolan. Du har såklart ändå en poäng men det är inte endast slavens fel att han blir förslavad och vi nationalister har ett ansvar. Vi vet vad som är rätt och måste kämpa för att sprida det. Vi måste också våga vara offentliga för att bryta stigmatiseringen av våra åsikter.
   Att som Milld peka på att det finns en gemensam nämnare i varje västland som har drabbats hårt av mångkultur och anti-vitt självhat är inte att ”skylla ifrån sig”.

  • Absolut att varje individ har ett ansvar för sina ställningstaganden och sitt agerande! Eller brist på agerande och duckande för uppenbara fakta.

   Vissa individer har mer makt än andra, vissa agerar mer bestämt och konsekvent än andra för en destruktiv agenda.

   De som styr media har naturligtvis ett särskilt ansvar, genom sitt inflytande över svenskarnas tankar. Ingenting visar tydligare än Libyenkriget och nu Syrienkriget hur förljugna och samtidigt likriktade våra massmedia är.

   Som Stephane Bruchfeld var inne på redan 1997 kan mediadiktaturen i Sverige kopplas till ett judiskt inflytande. Jag blir benägen tro att han har rätt, när jag tar del av Peter Wolodarskis krav kring monarkin och TV4:s kampanjer mot drottningen.

 6. ”Antisemitismen är den värsta form av rasism som mänskligheten någonsin har upplevt.” – säger Ilmar Reepalu idag efter att Löfven i ett möte med Judiska Centralrådet klargjort ”allas lika värde”. Lena Posner-Körösi är självklart nöjd. Alla är jämlika men vissa är mer jämlika än andra…
  http://www.dn.se/nyheter/politik/lofven-reepalus-uttalande-felaktigt

 7. Du syftar på svinen som är mer jämlika än de andra djuren.
  Orwell skrev inte bara 1984, han stred även mot Franco samt skrev boken Djurfarmen:
  http://www.youtube.com/results?search_query=the+animal+farm&oq=the+animal+farm&aq=f&aqi=p-p1g4&aql=&gs_l=youtube-psuggest.3..35i39j0l4.997l7417l0l9416l15l15l0l2l2l0l80l917l13l13l0.

  • Precis! Den där boken har jag läst många gånger. Den bästa uppgörelsen med kommunismen jag har läst.

   • Filmen som är tecknad på gammalt vis, som de klassiska Disney-filmerna, lär ha bekostats av den brittiska säkerhetstjänsten. Mycket effektiv propaganda och en korrekt historisk beskrivning. Men visa den inte för barnen, de kan ta illa vid sig.
    Eller har jag fel? Bröderna Grimms sagor gick ju hem förr.

   • Jag visar gärna den för mina pojkar!
    Visste inte ens att den fanns som tecknad film. Tack för den!

 8. Bra skrivet Jan. Ibland kan det vara lugnande för sig själv att resonera kring hur media personligheter får ihop sin story kring exempelvis sitt ”uppdrag”.

  Problematisering av vissa ämnesområden är helt fel tydligen åtminstone om man med det menar att kika på en företeelse eller fakta utifrån 360graders perspektiv, väldigt ofta är det endast 180 graders perspektiv.

  Tack för att du finns och att du orkar kämpa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: