• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Tokeri i kvadrat

Nu har jag fått klar även den fjärde filmen i serien genustokerier. Den fråga som där ställs är: för vem eller vilka är feminismen bra?

Svar: ingen!
– inte bra för barnen
– inte bra för männen
– inte ens bra för kvinnorna.

Bakom kvinnorörelsen har från början stått mäktiga ekonomiska intressen, med två mål:
– vidgad skattebas
– kontroll över barnuppfostran.

Filmen kommer här:

Allt jag hittills skrivit här på bloggen kring feminism och alla de fyra filmerna finns nu samlat på ett ställe:
http://www.janmilld.se/genus

Avsikten var att stanna med del 4, men jag märker att mycket viktigt inte kunde rymmas där – nämligen en blick framåt, resonemang kring sunda könsroller, skiss på alternativ.  Så småningom får nog komma även en femte film i serien.  Arbetsnamnet på den blir ”Nyfeminism”.

9 svar

 1. STATSFEMINISTISKA GODBITAR

  Inte sällan är det svenska genusvansinnets yttringar så till den grad verklighetsfrämmande, att det är svårt att avgöra, om budskapet är allvarligt menat eller avsett som en parodi, avsedd för Blandaren.

  Här kan ni testa er egen skarpsinnighet:

  Vilka av följande utsagor tror ni är seriöst menade och vilka är en medveten drift med aktuell, svensk ”genusvetenskap”:

  • ”Javisst, det finns biologiska skillnader mellan människor, men att detta kategoriserar in oss i olika grupper är något som sker socialt. Vad som är en fitta eller en kuk är också socialt bestämt (läkaren bestämmer vad du ser mest ut som vid födseln).”

  • ”Könen är fullkomligt överflödiga och upprätthållandet av dem utsätter bara människor för onödigt lidande.”

  • ”Alltså, bryt normerna. Krossa könen.”

  • Rekommenderade böcker: ”GENUS TRUBBEL skriven av Judith Butler, är hyfsat lättläst och mycket bra kring kön. – DRÖMFAKULTETEN Sara Stridsbergs dialoger med SCUMs författare Valerie Solanas. Aktuellt och välskrivet som ger lite insyn och nya perspektiv för den mindre inskränkte läsaren. – SCUM MANIFEST Valeries Solanas omdebatterade mästerverk.”

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  Rätt svar: Alla dessa påståenden är allvarligt menade. Ni hittade dem nyligen i ett och samma inlägg i bloggen ”Sexistnytt”:

  http://sexistnytt.wordpress.com/

  Som alla förstår har den aktuella bloggerskan goda utsikter till befordran som professor i genusvetenskap eller generaldirektör för något nyinrättat jämställdhetsverk.

 2. Intressant video! Nu har man ngt att köra upp i ansiktet på feministerna.

 3. […] Jag vill dessutom klargöra att jag absolut ser att Sverigdemokraterna kan bli ett viktigt inslag i svensk politik och att det finns en del intelligenta människor även inom detta parti som skulle kunna hjälpa partiet och Sverige till stordåd, ex. Jan Milld som är f.d. Socialdemokrat som åtmistone försöker vara intelligent och har ett brett register och gräver relativt djupt i olika fr[gor, ex. om feminism. […]

 4. Ett ankarbarn bekräftat jan!

  Undrar när familjen får PUT med?

  http://www.dt.se/nyheter/dalarna/1.4454011-muhammad-fick-fristad-i-rattvik

  – Här såg jag snö för första gången. Sverige är så vackert och rent. Jag saknas mamma, familjen och Somalia så jättemycket. Men nu är jag här och måste bygga ett liv är i Sverige, säger han.

  Planen är att lära sig svenska riktigt bra.

  – Sedan ska jag klara av gymnasiet – och söka vidare till universitet. Mitt mål är att bli pilot. Jag älskar att flyga, säger han.

  Tiden vid gruppboendet i Rättvik har varit ljus.

  – Allt är verkligen perfekt här, från personalen till de andra som bor här. Vi har det jättebra. Det känns verkligen att man fått en stor chans att bygga ett bra liv. Sedan jag kom hit har jag inte lyckats tala med mamma, men med min farbror. Jag tror ändå att de vet i Somalia att jag nu har det bra och är trygg, säger Muhammad.

 5. EN TSUNAMI AV HJERNEVASK I SVERIGE

  Inte bara RFSL:s helt könlösa genusförskola Egalia på Söder i Stockholm: en tsunami av barn-hjernevask drar fram över Sverige:

  http://www.unt.se/barnochforaldrar/forskolan-som-utmanar-konsroller-1686999.aspx

  Förskolorna börjar äntligen fylla sina egentliga uppgifter: att UTMANA. Föräldrar och andra släktingar. Gamla unkna, biologiska mönster. Börjar utmana den förlegade föreställningen, att barn inte är Statens egen deg, som Staten kan knåda efter behag.

  ”– En kille och en kille kan faktiskt gifta sig, säger Noa Brikell, 4 år.”

  (Nästa lärdom? ”Det är fel att rösta på något annat parti än det som Staten bestämmer, säger Eva-Urban Inseminasdotter, 3 år.”)

 6. Jan

  Min kartläggning om ”barnen” är i princip klar – Jag behöver i alla fall inte gissa mig mer. Förutom logiken, varför och för vem/vilka och vilka tjänar?

  http://23misslyckande.wordpress.com/

  # Ensamkommande barn 2004 – 2011
  # Ensamkommande räddning?
  # Malmö: 1000 ensamkommande årligen
  # Solna: 1300 ensamkommande 2006-2011
  # Ett ankarbarn – hur många ankarbarn?
  # 1000 ensamkommande – en miljard?
  # 3000 ensamkommande – 137.000 unga arbetslösa – 250.000 unga bostadslösa
  # 3000 ensamkommande – 140.000 saknar ersättning
  # 236 av 290 kommuner tar emot ensamkommande
  # En god mans uppgift

 7. Den svenska modellens samhälle är väl ingen höjdare precis – för oss av vanligt folk = merparten av medborgarna, tyvärr tyvärr… 😥

 8. Tack till Jan Millds inlägg om extremism-feminismen i det svenska samhället.

  Det är samtidigt lite märkligt, och också intessant att en viss påtaglig ”man-lig-fiering” också pågår i det samhälleliga rummet på olika sätt.

  Man kan se och iaktta fenomenet i flera olika sammanhang. T.ex. män som går i grupp i modereklamfilmer från ”Dressman”, vilket är någonting som tillkommit i reklamen. Man kan också lägga märka till att alltfler manliga röster hörs t ex i olika bankinformationsupplysningstjänster och andra telefonupplysningstjänster.

  Andra fenomen är att många europeiska män, (som förekommer i det offentliga massmediala rummet på olika sätt), plötsligt börjat odla skägg i allt större grad.

  Dessutom börjar det i västvärlden, och kanske särskilt i olika religiösa sammanhang, även i kristna sammanhang, att framkomma insikter och debatter om och kring feminismens extremistiska sidor.

  Alltså en extremfeminism som alltså inte enbart handlar om kvinnors möjligheter att platsa i det samhälleliga och offentliga rummet, samt i arbetslivet, utan som utvecklat allt grövre ilska, och också hat och anklagelser mot män i största allmänhet.

  Det framkommer också samtidigt alltfler rapporter om hur stressade många kvinnor kan känna sig i arbetslivet. Att de kan sova dåligt och ha dåligt samvete för att inte hinna med sina barn eller sina äldre anhöriga osv.

  Att män och kvinnor, flickor och pojkar, generellt sett har inneboende olika behov som leder till att de överlag gör fullkomligt olika val för att kunna känna inspiration, harmoni och glädje i tillvaron, är någonting de flesta kan se och registrera.

  De olika fokuseringarna på olika intresseområden finns inneboende hos de olika könen, och beror alltså inte på yttre påverkan eller styrning.
  Det är istället inre drivkrafter som framskapar de överlag olika valen för välmående, inspiration, stimulans, harmoni och glädje hos de olika könen.

  Detta vill inte extremfeminismen med ”könsmaktsordningsteorier” eller genus- ”vetenskaps”- teorier kännas vid.

  De fortsätter att rabbla sina mantran som blinda, hjärntvättade och döva.

  Hjärntvättade människor är ofta oemottagliga för argument som går emot deras egen fanatism vilket är ett återkommande fenomen i flera olika sammanhang och situationer i det mänskliga livet.

  Både i religiösa, politiska, veteskapliga och också i arbetslivssammanhang

  Där kan t ex finnas människor som utsätts för påverkan att följa en viss lära som inte får ifrågasättas. Det kan också finnas också andra sociala fenomen där människor utövar makt över andra människor, som befinner sig i olika grader av beroendeställning på olika sätt till dessa makthavare.

  T ex genom sitt arbete eller liknande, och som därför kanske mer eller mindre tvingas anpassa sig till en konformitet med en allmänt vedertagen ”sanning” eller ”konsensus”, som inte får avvikas från eller ifrågasättas. Avvikelse eller ifrågasättande skulle då medföra att vederbörande på ett eller annat sätt lätt skulle kunna betraktas höra till ”motståndarsidan” från den ”korrekta tolkningen”, ”ordningen”, ”ideologin” eller ”teorin”, et cetera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: