• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Sverige världsledande


Sverige håller ju på att skaffa sig ett allt gedignare internationellt rykte – som en hela världens fåntratt.

Jag tänker närmast på:

• invandringspolitiken och företrädare som Cecilia Malmström

• kriminalpolitiken och häktningsordern mot Assange

• skolan och flummet

• genusvansinnet.

Det senaste inom det sistnämnda  – ”hen”-reformen – uppmärksammades nyligen i australisk TV, där alla fick sig ett gott skratt.


Detta har jag fått med i min nya film i serien ”Genustokerier”.

Del 3, ”Forskning och dressyr”.

Kan ses här:

Se även norska ”Hjernevask”!

http://www.friatider.se/kontroversiell-dokumentarserie-nu-pa-natet

Och

filmen om Genusdagis

19 svar

 1. NÅGRA ORD (”SJÄLVKLARHET AVSLÖJAD”) OM ANNICA DAHLSTRÖM,

  som förekommer på ett par ställen i filmen:

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/12/20/paolo-roberto-chockerar-reporter-i-p3/#comment-10997

  Jämställd biblioteksförening konferensar om genusperspektiv i barnlitteraturen:

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/03/12/fordumningskulmen-mangkulturell-utbildning-i-tidspassning/#comment-12260

 2. HÄR SÅGAS ANNICA DAHLSTRÖM JÄMS MED FOTKNÖLARNA

  Ingemar Gens: ”Hon borde stämmas.”

  http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article11038187.ab

  • Argumentationslinjen att någon ”känner sig kränkt” av att ta del av något som vederbörande finner obehagligt att höra har jag svårt för.

   Frågan gäller:
   – är ett påstående sant eller inte?
   – är anförda fakta relevanta i sammanhanget eller inte?

   Jag kan tänka mig att små barn bättre behöver mammor än pappor,
   men att tonårspojkar utan pappor i sin närhet blir lidande av detta.

 3. Åker man utomland får man säga att man är från Norge danmark eller Finland. Annars börjar folk skratta.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 4. Utomlands ( fick rätta till det )

 5. Alla siffror för ensamkommande

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/22/534/

  Socialtjänstens (endast anvisningskommuner) utredningskostnader under asyltiden ersätts med schablon, antingen 31 000 kr per barn eller 39 000 kr per barn. Den högre schablonen avser barn som är placerade hos närstående i ett familjehem (s.k. ebo).

 6. 75 PERSONER SÄTTER AGENDAN FÖR SVERIGES RIKSDAG

  Har det varit folkomröstning i frågan? Naturligtvis inte.

  Riksdagen kommer nu att besluta om införandet av dubbelkönade varelsers legitimitet och särskilda rättigheter. Samt moraliska överlägsenhet.

  Nej, det rör sig inte om hermafroditer eller pseudohermafroditer. Det rör sig om en handfull personer, som nu ska få laglig rätt att vara ett kön den ena dagen, ett annat kön den andra dagen. Och så tillbaka igen.

  Vara mamma den ena dagen, pappa den andra dagen, bådadera den tredje dagen. Samtidigt skall tiotusentals genuspedagoger och genusförskolor till oöverskådliga kostnader lära andras barn att förstå, att det egentligen inte finns pojkar och flickor, män och kvinnor. Bara mellanting. Göteborgs universitet engagerar sig i Heterohatets dag.

  De två gamla könen finns inte. De är bara sociala konstruktioner. Det är bara de tredje och fjärde könen som får godkänt.

  Jag citerar en ledare av ”Widar”:

  ”Sverigedemokraterna är nu ensamma om att vilja sterilisera könsbytarna. En och annan KD riksdagsledamot kanske gör gemensam sak med SD i omröstningen.

  Ibland kan en handfull personer skaka en hel regering. För att detta ska inträffa krävs oftast att regeringen i fråga är en koalition mellan disparata partier. – – – Det är ytterst få människor – cirka 75 per år – som inleder de avancerade och komplicerade utredningar som kan leda fram till könsbyte; eller könskorrigering som den korrekta medicinska termen lyder. En lagstiftning från 1972 ställer upp särskilda villkor för den som kan få tillstånd att göra ett könsbyte. Personen ska vara svensk medborgare, ogift och steril. Den som inte är steril måste genomgå en sterilisering.”

  http://www.folkbladet.se/opinion/ledare/default.aspx?articleid=5939507

  Men den största frågan återstår att lösa: VILKET KÖN TILLHÖR KASTRATERNA?

  Jag känner en man, som länge känt, att han fötts i en okönad kropp. Han ämnar nu låta kastrera sig. Men hen vill fördenskull varken vara en ”man” eller en ”kvinna” eller bådadera samtidigt. Vilka rättigheter skall hen få? Vad skall det stå i hens pass?

 7. Jovisst är Sverige starkt präglat av vansinne numera! Snart fungerar ingenting som förut. Behöver knappast räkna upp alla områden. Men tänk om förstörelsen av landet har ett syfte, då många länder numera håller på att krascha, och lösningar förefaller att saknas. För genom att skapa kaos i olika länder så hoppas man väl att de fattiga och hungriga bland de olika folkslagen / etniciteterna kommer att angripa och döda varandra i stället för dem som är besuttna och privilegierade? Förr i världen användes religionen i Europa för ändamålet. I dag används t.ex islam för samma sak.

  • NY FÖRSKOLELITTERATUR: ”EN ROSA PEDAGOGIK”

   Liber AB marknadsför:

   ”Boken En rosa pedagogik vill visa vad ett jämställdhetsarbete i den svenska förskolan handlar om och hur det växt fram i mötet mellan teori och praktik. På vilket sätt skulle förskolan kunna bli en avgörande jämställdhetspolitisk arena i det svenska samhället?

   [Kommentar: Förskola = politisk arena för tidig hjärntvätt och statlig beteendedressyr.]

   Boken är skriven inom ramen för forskningsprojektet Förskolan som jämställdhetspolitisk arena med stöd från Vetenskapsrådet. I tretton kapitel presenterar forskare, förskollärare och studerande på master- och forskarutbildningar sina studier och tankar om vad som nu görs i termer av jämställdhet i svenska förskolor (och i viss mån skolor) och hur man vidare kan utmana detta arbete i förskole- och skolpraktiker.

   [Kommentar: Stöd från Vetenskapsrådet = stöd från svenska skattebetalare som inte har blivit rådfrågade.]

   – – – Ett omkodande av färgen rosa i det pedagogiska arbetet innebär en utmaning av alla typer av maktrelationer, även av pedagogiska praktiker som stelnar och blir ny norm.

   En rosa pedagogik innebär ett arbete som på allvar vill utmana föreställningen om två stabila och oföränderliga kön och i stället se kön/genus som en pågående föränderlig multiplicitet.”

   [Kommentar: alla typer av maktrelationer = alla maktrelationer som går den statsfeministiska, lysenkoitiska, socialkonstruktivistiska maktrelationen emot.]

   http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/liber_ab/news/view/en-rosa-pedagogik-36377

   Bland författarna återfinns 10 kvinnonamn och 1 mansnamn, Christian Eidevald.

   EXEMPEL PÅ KAPITEL: Linnea Bodén: Könsneutralitet och kompensatorisk pedagogik. – Anna Palmer: Kropp, knopp och matematik.

   LINNEA BODÉN är doktorand i genusvetenskap vid Linköpings universitet. – ANNA PALMER är fil.dr vid Stockholms universitet med avhandlingen ”Att bli matematisk. Matematisk subjektivitet och genus i lärarutbildningen för de yngre åldrarna”. – CHRISTIAN EIDEVALD blev 2009 fil.dr vid högskolan i Jönköping med sin s.k. vetenskapliga avhandling ”Det finns inga tjejbestämmare – att förstå kön som position i förskolans vardagsrutiner och lek”. – P4 Jönköping lät 2009-02-26 Eidevald framträda i ett eget program: ”Långt kvar till en jämställd förskola.”

   Följande fördjupningsläsning rekommenderas av Info (om ”kompensatorisk pedagogik” m.m.):

   http://tanjabergkvist.wordpress.com/tag/kompensatorisk-pedagogik/

 8. I norska Hjernevask visar sig feminismen stå svarslös när den konfronteras med riktig vetenskap. Samma öde rönte två svenska feminister när de ställdes mot svensk vetenskap i form av Tanja Bergkvist och Svante Nordin.

  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=793&grupp=11235&artikel=3482012

 9. Det slår mig just att ”hen” – som tydligen nu håller på att ”mogna” (http://www.etc.se/nyhet/”lysande-framtid-hen”) – har en dubbel funktion:
  1. Det avkönar
  2. Det omöjliggör objektifiering – saknar objektform.

  • 1 Är inte syftet att avköna?
   2 Du menar detta – Ge hen bilen/dockan.
   Hennom eller henne? Nej ”henne” går inte för då blir det en docka. Problemen tornar upp sig men den mäktiga härskaran av genusforskare kan nog finna på råd. En statlig utredning och ett större antal konferenser. Nystartsjobb för feminister.

 10. […] https://janmilld.wordpress.com/2012/02/21/sverige-varldsledande-2/ Tidigare:  http://corneliadahlberg.wordpress.com/2012/02/18/hen/ Like this:GillaBli först att gilla denna post. […]

 11. Schablonersättning ensamkommande 2012

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/23/540/

  1) God man

  För barn som togs emot i en kommun efter den 30 november 2010 ges en schablonersättning om 30 000 kr per barn för bl.a. god man och särskilda kostnader inom socialtjänsten. Ersättning kan också lämnas för försörjningsstöd till ensamkommande barn som fyllt 18 år men inte 21 år som går i gymnasieskola och som inte är föremål för annan vård.

  2) Anvisningskommun

  Socialtjänstens (endast anvisningskommuner) utredningskostnader under asyltiden ersätts med schablon, antingen 31 000 kr per barn

  3) Familjehem

  39 000 kr per barn. Den högre schablonen avser barn som är placerade hos närstående i ett familjehem (s.k. ebo).

  ett lägre belopp (550 kr per dygn och plats) när placering sker i ett familjehem.

  4) HVB hem

  Ersättning för boende och vård föreslås ske enligt två olika schablonbelopp; o ett högre belopp (1 900 kr per dygn och plats) om barnet placeras i ett anvisningsboende (HVB-hem)

  5) Kommuners dygnsersättning

  Om kommunen har överenskommelse med staten om ett antal platser för asylsökande barn i ett anvisningsboende ersätts platserna enligt schablon om 1 600 kr per plats och dygn samt ytterligare 300 kr per plats och dygn om platsen är belagd.

 12. Det går 7 studenter på ett ”ensamkommande” som kostar 733.000 per år där studenten måste låna 8.920 kr per månad som blir ca 100.000 per år * 7 blir ca 740.000 per år jämfört med ”barnets” 733.000 per år

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/23/543/

 13. Tack vare globaliseringen blir Sverige till åtlöje över hela världen – globalt.

 14. Jan

  Du måste ta upp detta! Bankerna ljuger något otroligt!

  En arbetare försörjer 2 arbetslösa

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/02/24/554/

  Då ursäktar sig bankerna kommuners ”välfärdsbörda” är ”vi lever längre och fler blir äldre” Inte ett ord om dagens arbetslöshet!

  Men tvinga kommuner ta emot 300-500 flyktingar det inte finns bostad och
  jobb går bra? Skyll på vi lever längre och blir äldre i stället?

  Misslyckandet är nu total! Dom erkänner det bara inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: