• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Väntat


Håkan Juholt ville att folkomröstingsresultatet från år 2003 skulle respekteras, dvs nej till att Sverige skulle anslutas till EMU och Eurosamarbetet. I konsekvens med detta var han också motståndare till att Sverige nio år senare skulle anslutas bakvägen, eller förbinda sig att slussa över miljarder av svenska skattemedel in i ett stort svart hål.

Som socialdemokratisk partiledare sade Juholt nej till Europakten. Han blev den s-ledare som suttit kortast tid på sin post.

Vem skulle komma att efterträda Juholt? Det gick som väntat – precis som jag och många med mig befarat blev det en anhängare till Europakten.

Stefan Löfven var ett i sammanhanget ”säkert kort”.

Inför folkomröstningen om EMU 2003 tillhörde han den förlorande ja-sidan. På en intervjufråga blev Löfvens svar att Sverige redan ”väntat” länge med att ansluta sig:

Fråga:  Varför är det så bråttom att rösta och ta ställning för EMU nu? Är loppet verkligen kört för att vi inte går med?

Svar:  Vi har väntat i flera år nu och vet att euron fungerar samtidigt som vår ekonomi och lönebildning fungerar. Det är rätt tid, vi förlorar på att stå utanför och kommer att få vänta upp till tio år om vi säger nej nu.

Jag satte ihop en kortfilm:

Det sägs om Stefan Löfven, att han inte är någon retoriker. Frågan är hur mycket han är av tänkare.

För nio år sedan såg han det alltså som att Euron fungerade bra. Ser han det fortfarande som att Euron fungerar bra?

• Om han gör det, varför behövs då denna Euro-pakt?

• Om han inte gör det – finns då några lärdomar att dra, av Löfvens tidigare missbedömning?

Är Löfven överhuvudtaget den typ av person, som vill lära av misstag? Anser han rentav fortfarande att Sverige ska helt ansluta sig till Euron?

Det där med retorik och tänkande har kanske inte så stor betydelse.  Viktigare är lojalitet gentemot uppdragsgivarna.

Något säger mig att Stefan Löfven kommer att slippa besvärande drev i svenska massmedia.


Stefan Löfven hävdar att Sverige nu behöver en ”socialdemokratisk” politik, men vad skiljer en sådan från moderat politik?

I allt väsentligt har ju de två partierna samma agenda: ekonomisk ”tillväxt” och resursslöseri, massinvandring och orättvisor, svällande byråkrati och skenande skatter.

Med ”change”-kandidaten Barak Obamas tillträde som USA-president tydliggjordes som aldrig förr att det i USA inte spelar någon roll vilket parti som vinner val eller vilken person som besätter presidentposten. Bakom alltihop finns hela tiden en skuggregering med den egentliga makten.

En motsvarande situation är nu på väg i Sverige, med expressfart. Ett ersättande av en Reinfeldt med en Löfven på statsministerposten i Sverige skulle sakna praktisk betydelse. Politiken blir i allt väsentligt densamma.

PS

Påminner även om denna video!

19 svar

 1. Varför är det så bråttom? Vampyren kräver mera blod och AB Sveriges ägare ger order.

 2. Daniel Estulin förklarar i detalj allt som vi behöver veta om Den Stora Kuppen; http://www.youtube.com/watch?v=iF6UHq0UYr4&feature=related

 3. STEFAN LÖFVÉN OCH SVERIGEDEMOKRATERNA

  Stefan Löfvéns Sd-hat:

  ”KLARTEXT OM SVERIGEDEMOKRATERNA I FÖRSTAMAJTAL

  IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven gick i sina förstamajtal [2010] i Vårgårda, Trollhättan och Vänersborg till hårt angrepp på de rasistiska tendenserna i samhället.

  – Att dela in människor efter hudfärg, religion eller något annat är så lågt man kan sjunka. Vi måste prata klartext: Sverigedemokraterna härstammar i rakt nedstigande led från nazistiska och rasistiska organisationer och partier, sa Stefan Löfven och citerade Olof Palme: ”Det finns inte vi och dom – det finns bara vi!”

  – Sverigedemokraterna är inte vilket parti som helst, utan ett parti som står för något vi aldrig kan acceptera, sa Stefan Löfven.”

  http://www.ifmetall.se/ifmetall/home/home.nsf/LUUnique/E9EC9A1A41237506C125771600236A46?OpenDocument

  • När ska PK-iterna inse att det är de själva de talar om och föraktar?
   Att så tydligt dela in folk i grupper (svenskar (onda) och invandrare (goda)), tala om hur viktigt det är med de olika etniciteterna/kulturerna och att de är representerade i hela vårt samhälle (i somras var det svenska damlandslaget i fotboll som saknade ”mångfald”) och samtidigt påstå att allt detta saknar betydelse – och majoriteten ser inte igenom denna uppenbara paradox.

 4. Att socialdemokraterna stödjer regeringens beslut att ansluta Sverige till Euro-pakten är dersamma som att göra alla svenskar till låglöntagare på ett snabbare sätt.

 5. I grunden till detta ligger Bilderberggruppen och deras intressen.

 6. Det var frejdigt sosse-snack från Löfven. Han till och med ser ut som Anders Lago.

 7. Angående ESM, se gärna denna Pdf också – ”ESM-fördraget en statskupp i 17 länder”:

  Klicka för att komma åt ESM_en%20statskupp.pdf

  Fyndiga bildmontage f ö 🙂

 8. Jag hittade förresten ett intressant gammalt videoklipp på Carl Bildt häromdagen. Den som inte tror att ”New World Order” är en agenda som pågår i verkligheten utan bara är ”foliehattstrams” bör se detta. Carl Bildt håller här ett anförande vid ”National Press Club” om NWO-arbetet. Anförandet gjordes för 20 år sedan…..

  Men framför allt, se EU-president Herman van Rompuy deklarera att en global ledning etablerats genom G20.

  ”2009 is also THE FIRST YEAR OF GLOBAL GOVERNANCE with the establishment of the G20 in the middle of the financial crisis. The Climate Conference in Copenhagen is another step towards THE GLOBAL MANAGEMENT OF OUR PLANET.”

 9. Lånar marionetterna. Länkar hit. Mycket bra skrivet och jag håller med till 99%

 10. ”AVSKAFFA SVERIGE!”

  Det kan vara värt att då och då erinra sig vår EU-ministers, Birgitta Ohlssons, olika uttalanden. T.ex. i den debattartikel, som hon publicerade i Expressen på Sveriges nationaldag 2001, ”Avskaffa Sverige!”

  ”Det är dags för oss som kallar oss för världsmedborgare att damma av världsfederalismen som vision för en mer rättfärdig värld genom att sträva efter en global union med federalistiskt statsskick. Varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet.

  En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis. – – – Albert Einsteins liknelse mellan nationalism och barnsjukdomar är träffande.”

  Om icke-nationalistiska byggnader:

  ”Tack vare moskébyggen i Malmö, Uppsala och Stockholm och andra städer, har vackra moskéer blivit synliga i det offentliga rummet. De utgör en omistlig del av Sveriges religiösa, kulturella och arkitektoniska mångfald.”


  Om att avskaffa husmödrar:

  ”BNP kan öka 27 procent. Om kvinnorna fick möjlighet att yrkesarbeta mer. ´Hemmafrun är ett hot mot EU:s tillväxt´. Det säger EU- och demokrati-minister BIRGITTA OHLSSON i sitt föredrag på Veckans Affärers seminarium om ledarskap och jämställdhet.” (Veckans Affärer 2011-03-07.)

 11. EU bedriver en politik som omfattar ett ihållande hot om att lägga ett interemistiskt vargjaktförbud i Sverige. Det största problemet med varg i Sverige är acceptansen och de ”psykosociala” problemen. Om man´- som EU – inte fattar att dessa problem blir värre om man förbjuder den teoretiska möjligheten att skjuta en varg lagligt. Genom att mera vargar används som ett hot så styrker det intrycket att vargen är farlig. EU har nyligen använt sitt inflytande på svensk rovdjurspolitik på ett negativt sätt och detta är ett bidragande argument till att Sverige inte bör öka beroendet av EU
  http://vargdag.wordpress.com/2011/12/31/verlater-kontrollen-till-eu/

 12. Off topic och visar skillnaden mellan jude och sionist

 13. Han anpassar sig till Svensk massmedia på en gång, inga egna ideer, han blir massmedias lilla springpojke.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 14. Blir alldeles matt med anledning av vad vi nu skall bli påtryckta. Man vill helt klart göra europas folk till slavar, och vilket är värre, förbjuda / utplåna allt självständigt tänkande. Hitler lär ha sagt: Det är bra att folk inte tänker! Därefter fick vi ett världskrig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: