• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Genustok: film1


Mitt arbete med filmen ”Genustokerier” pågår sedan en vecka för fullt. Det ser ut att bli en film i tre delar:

1. Manshatet
2. Jämställdhet och genusforskning
3. Bra för vem – för kvinnor, för män eller för barn?

Den första delen är nu klar och kan ses här:

Filmen ger en del exempel på hur feministernas manshat har yttrat sig.

Den resonerar också kring förklaringar till denna fanatism.

Det förekommer ett omfattande våld mot kvinnor i Sverige, men det betyder inte att svenska män i allmänhet är vare sig våldtäktsmän eller kvinnomisshandlare.

Svenska massmedia och myndigheter är som bekant hemlighetsfulla kring etnicitet på brottslingar. Från BRÅ-rapporten 1996 har uppgifter släppts, men en motsvarande BRÅ-rapport från 2005 har mer aktuella uppgifter. Dessa görs inte tillgängliga för svensk allmänhet.

Bortsett från en detalj om italienare kan vi dock förutsätta att mönstret håller i sig beträffande våldtäkter:

•  Å ena sidan den enorma överrepresentationen för araber.

•  Å andra sidan den övertydligt låga andelen för svenska män, dvs etniska svenskar.


Paradoxalt blir det därför när feministerna helt riktar sin vrede mot svenska män. Deras politiska korrekthet gör det tabu för dem att fokusera på de egentligen problemen.

Samma pk-ism har så länge fått dem att blunda för våldet mot invandrarkvinnor, det som sker i hederns namn.

”Självfallet” är de även helt ointresserade av det våld som drabbar män.

Denna första genustok-film blev på ca 14 minuter.

PS

Länge har många hävdat att med en större andel kvinnor i maktpositioner får vi en fredligare värld. Detta motsägs dock av åtminstone fallet Hillary Clinton.

6 svar

 1. MAMMAROLLENS FÖRBANNELSE

  Intressant film. Jag ska med nöje ta del av kommande delar.

  Filmen talar på ett ställe om kvinnors olika roller, bl.a. ”mammarollen”. En tysk debattbok av journalisten Bascha Mika, ”Die Feigheit der Frauen”, riktar just nu feministisk verkanseld mot denna roll (samt husmorsrollen, ”hemmafrurollen”).

  Boken har också vållat en hel del debatt – i Tyskland. I Sverige däremot recenserades den i P1:s OBS 4/1 av radiojournalisten och feministen Gunilla Kracht i enbart okritiska och instämmande ordalag. Efter hennes inlägg har inga motargument eller invändningar förekommit.

  Några utdrag ur denna Sveriges radios politiskt korrekta recension:

  ”Tyska kvinnor är fega och bekväma, de gömmer sig hellre i hemmets lugna vrå än tar plats i yrkeslivet, de tar hellre på sig den traditionella hemmafrurollen än gör den karriär de har utbildning och kapacitet till.

  Författaren och journalisten Bascha Mika går hårt åt sina tyska medsystrar i boken ´Die Feigheit der Frauen´ (kvinnornas feghet) som väckt en intensiv och hetsig debatt i Tyskland. Bascha Mikas tes är, lite förenklat, att kvinnor fastnar i olika fällor som den patriarkala strukturen visserligen gillrat, men som de självmant sätter foten i mot bättre vetande, på grund av att de låter drömmen om den lyckliga kärleken och längtan efter den perfekta familjen styra deras liv.

  En av dessa fällor är kärlekslisten. Den snärjer kvinnor som egentligen har höga ambitioner i yrkeslivet och förvandlar dem till romantiker som drömmer om en man att falla för, som fångar dem, som låter dem vara svaga. Med förälskelsen som alibi underordnar de sig männens vilja och när de väl fastnat har de, enligt Bascha Mika frivilligt satt sig i underläge och kan inte ställa några krav. Den hon kallar för OMSORGSYNDROMET, yttrar sig så att många tyska kvinnor instinktivt tar på sig ansvaret för hemmet och barnen, som om det vore en medfödd uppgift och något helt naturligt. – – –

  HORMONKOMPLOTTEN är ytterligare en sådan fälla som består i att kvinnor på alla sätt och från alla håll intalas att den viktigaste livsuppgiften är moderskapet. Att stå emot det enorma tryck det innebär att välja bort barn eller att insistera på att dela föräldraskapet lika med mannen kräver både mod och en sällsynt förmåga att hantera skuld- och skamkänslor, enligt författaren. – – -.
  Men hennes poäng är att det handlar om att ta ansvar för den del av strukturen som kvinnorna kan påverka själva. Som att välja bort en man som inte vill dela föräldraskapet och ta lika mycket ansvar för relationen. Hon vill uppmuntra kvinnor att ta steget ut i karriären. Det är dags att vara obekväma, att vara aggressiva, att ta risker, att inte rädas konflikter, att ta adjö av komfortzonen, manar hon. – – –

  ´Die Feigheit der Frauen´ har helt och hållet ett tyskt perspektiv och ur svensk synvinkel kan det verka avlägset att tänka sig högutbildade hemmafruar. Faktum är att Bascha Mika framhåller Sverige som ett föregångsland med PIPPI LÅNGSTRUMP i spetsen. Ändå finns det många beröringspunkter och de fällor Bascha Mika beskriver känns obehagligt bekanta, inte minst hormonkomplotten. Att kvinnor utan barn också i Sverige ständigt får förklara varför de valt bort moderskapet vet jag av egen erfarenhet, medan det sällan eller aldrig är någon som frågar föräldrar varför de skaffat barn.

  Och jag tänker på en intervju med TIINA ROSENBERG jag läste nyligen, hon berättar att HON BET SIG I TUNGAN och tvingade fram ett stelt leende istället för att starta en diskussion och riskera att förstöra stämningen när en fru till en professor på en middag, glatt berättade om hur hon sköter markservicen åt sin man.”

 2. Att kön är en social konstruktion kan bekräftas av envar hundägare.
  Samtliga kan beskriva vilket jäkla schå det är att få hanhunden att stanna vid varenda stolpe, lyfta på benet så långt dom orkar samt därefter pinka så högt som möjligt. Givetvis skall man avhålla tiken från samma beteende.

 3. Svenska män är väluppfostrade, det är därför dom inte begår våldtäkter, medans araberna inte är det.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 4. Jan, har du sett Fria Tiders bevakning av fallet med de terrordömda svenska journalisterna? Här är den senaste artikeln:

  http://www.friatider.se/darfor-domdes-terrorjournalisterna

  Fria Tider förmedlar onekligen en något annan bild av det inträffade än den vi får oss till livs i mainstreammedia.

 5. […] lästa inlägg Inte bara en vissnad rosVälbetald feministNy Ungernrevolt?VäntatOm migGenustok: film1Tom stol eller tom tallrik?Rapport från ett dårhusJulia […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: