• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Greider och våldet


Göran Greider på Dala-Demokraten håller stilen. I samband med att vitboken kom ville vi få in en liten annons om denna i hans tidning (det hade gått bra i Falu-Kuriren). DD:s annonsavdelning sade nej.

Jag skrev då ett brev till redaktören Greider och fick svar:

”Er hemsida är bland det värre jag sett – obehaglig och full av förakt mot allt som ni inte betecknar som ‘svenskt’. Jag är mycket stolt över att vår annonsavdelning vägrat ta in annonsen. Härmed är dialogen avslutad.”

Göran Greider fann också att vitboken var ”obehaglig”. Där hade han kanske rätt.  Vitboken återger en viktig del av verkligheten i Sverige idag. Denna verklighet är klart obehaglig.

Som redaktör och journalist vill Göran Greider slippa att ta del av sådant som är obehagligt.

Då blir det senaste (?)  mångkulturella mordet i Sverige intressant. Det som begicks i Dalarna. Mördaren och hans kompisar är afrikaner – hur skulle Greider hantera detta?

Det blev först några dagars total tystnad, sedan en artikel illustrerad med en bild på en vit man.

Julia Caesar skriver:

”Den 22-årige kongolesen Erick Mushitu Mwinkeu och 18-årige somaliern Liban Isse Muse har begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för mord eller dråp. Ytterligare en man, Abdi Karim Ali Ise 28 år, sitter anhållen misstänkt för att ha deltagit i överfallet. Dödsmisshandeln var enligt polisen helt oprovocerad. Den ägde rum utanför Dala-Demokratens lokalredaktion i Ludvika – men det tog fyra dagar innan tidningens chefredaktör Göran Greider reagerade.Vilka de misstänkta gärningsmännen är får Dala-Demokratens läsare inte veta. Det skulle ju kunna innebära att läsarna drar slutsatser om bakomliggande orsaker till att en vanlig småbarnsfar blir slagen och sparkad till döds när han är på väg hem efter att ha ätit julbord med sina arbetskamrater. Det får inte ske.”

Göran Greider i sin DD-artikel:

”…ska det hållas en ljusmanifestation mot våldet. Det är vad som just nu kan göras. Polisutredning pågår.Men på nätets alla dånande folkdomstolar har domen redan fallit: Allt är invandringspolitikens fel. I halvt febrigt tillstånd tröskade jag mig igår genom litet av de värsta inläggen – och gick sedan och la mig bedrövad. Det finns människor som ur mord och våldsdåd hämtar energi till enbart hat, hat, hat – som om de ville hålla en våldsspiral vid liv så länge som möjligt.Samhället är inte ett bra samhälle. Överallt hög arbetslöshet, överallt otrygghet, … statusjakt, …”

I princip finns det två olika sätt att hedra offer i sådana här sammanhang.

1. Det ena är att sörja: lägga ned blommor, tända ett ljus och hålla varandras händer, kanske gråta en stund.

2. Den andra är att försöka motverka att liknande händelser upprepas, arbeta opinionsmässigt och politiskt i brottsförebyggande syfte.

En första fråga som anmäler sig – eftersom mördaren och hans kompisar kom från Afrika – blir hur de fått uppehållstillstånd i Sverige och hur länge de varit här.

Erick Mushitu Mwinkeu var inte mer än 22 år, men hade redan en brottsbelastning. Tidigare känd hos polisen för misshandel och våld mot tjänsteman.

Hade Erick Mushitu Mwinkeu kommit till Ludvika som ”ensamkommande flyktingbarn”? Åldern på sådana kan ju i praktiken vara både 22 år och mer.

I oktober i år blev en svensk rånad i Nybro, av afrikaner.

Mordet på Elin Krantz skedde också ganska nyligen. Mördare: en etiopier.

Den uppmärksammade misshandeln av två svenska flickor i Göteborg för några år sedan förövades av fyra somalier, varav en senare var igång igen, i Dalarna.

Media mörkade då om förövarnas etnicitet, gav ett falskt intryck av att de skulle vara svenskar. Precis som Göran Greider nu försöker göra kring Ludvikamordet.

En mobilkamera-dokumenterad misshandel av två svenskar på Norrmalmstorg i Stockholm visar hur några afrikaner använder deras huvuden som sparkbollar.

Har det betydelse att så många fall av grovt våld och svenskfientligt agerande har just afrikaner som förövare? Finns här ett mönster och ett samband?

Där skulle jag vilja se en redovisning av statistik!!!

VAD VI VET är det som BRÅ redovisat i sin rapport 2005.  Afrikaner ligger klart i topp.  Denna rapport – dvs den del som offentliggjordes – redovisade bara brott i allmänhet, men rapporten 1996 hade delat upp på både olika brottstyper och olika geografiska områden.

Beträffande misshandelsfall tydde resultatet på att araber och afrikaner låg i topp. (de geografiska indelningarna gjorde bilden onödigt oklar)


VAD VI VET är också att det finns engelsk och amerikansk statistik kring våldsbrottslighet, som visar på att det vid grova våldsbrott är väsentligt vanligare med svarta som förövare och vita som offer, än det omvända förhållandet.

VAD VI VET, slutligen, är också hur det gått i Sydafrika efter avskaffandet av apartheid och införandet av svart majoritetsstyre. Det pågår närmast ett folkmord på de vita.

Som jag ser saken blir det ett svek mot alla våldsoffer – de som redan blivit det och de som kommer att bli det – om man inte försöker motverka ytterligare brottslighet.

Det förutsätter att frågan politiseras, dvs att man klart ser verkligheten och försöker vidtaga de åtgärder som kan vara ändamålsenliga.

Helt konkret kan detta betyda:

1. Stopp för ytterligare invandring från Afrika och arabvärlden.

2. Konsekvent utvisning, på livstid, av dömda våldsbrottslingar från andra länder.

3. Fungerande gränskontroll.

4. Straff, ägnade att avskräcka från brott.

5. Effektivare polis- och rättsapparat.

PS

Segertecken?

”23-åring”

Dömd igen

17 svar

 1. Detta som händer i Dalarna nu är bara en försmak av vad som kommer att hända i framtiden.
  Frågan är NÄR ska de dumma såssarna vakna upp i Dalarna och stoppa invandringen.
  Mona Muslim Håkan Ljugholt Göran Greidner är mardröms såssar som vill sänka Sverige

 2. Greider oroar sig över – vad han kallar – hat, och gör sig samtidigt till en hatets apologet.

  Undrar just hur många av de politiskt korrekta som:

  a) är debila, som inte förmår

  b) känt skepsis, men som låtit sig översvämmas, som gett efter för flockmentaliteten

  c) förmår att se samband, men som iskallt vänder bort blicken

  Jag vill placera en person som Sahlin i kategori a), och Reinfeldt i kategori c). Lööf får en alldeles egen hörna: Den maskinella. När jag ser henne ser jag en robot, en programmerad sammansättning i total avsaknad av allt det som får människor att hamna i ovanstående kategorier. Bredvid henne framstår Arnolds Terminator som mångbottnad och sentimental.

  • Måste säga att indelningen i kategorier som ovan är synnerligen intressant.

   När jag läser Ullenhags svar i DN på kritiken från bla Andreas Heinö så undrar jag hur det är möjligt att man inom vissa områden får ge hur luddiga svar som helst.

   I min profession skulle det inte vara möjligt att göra dessa svar om och om igen.

   Jag tror att det finns en odefinierad målbild som är fullständigt upprymd av det goda och givet att du anspelar på denna vision så är du klar. Du avkrävs ingen som helst koppling mellan givna förutsättningar eller riktade åtgärder, det behövs inte.

   Om jag gör samma sak i mitt yrke och testar tesen..

   Lek med tanken att det bolag jag är verksam i med 10.000 tals anställda skulle uppleva problem av sorten.. obelagda anställda, suboptimerade anställningar eller än värre fri anställning utan krav på koppling till kundbehov samtidigt som en annan avdelning har fullt med obelagda resurser inom samma område.

   Behöver jag fortsätta, jag som företagsledare skulle inte bli långvarig.

   Skulle det fungera om jag la huvudet på sned och sa..” Vi skall vara stolta över vår tolerans mot de chefer som anställer folk som vi inte har nytta av. Vi anställer mkt fler människor vi inte har nytta av än vad våra konkurrenter gör och det är bra.

   I ”mitt” företag så är alla lika mkt värda för företaget oavsett vilken kompetens de har, . alla människor är unika och det finns ingen korrelation som är nödvändig mellan hur många vi anställer, deras förmåga och vårt kundbehov”.

   När jag hör sådana människor som Ullenhag tänker jag… vilka associationer gör andra företagsledare när de lyssnar till Ullenhag?
   För mig är det ingen tvekan om att om ämnet byttes ut till företagssamhet i ett större bolag och Ullenhag som HR chef skulle han bli totalt utskrattad..

   Det är ingen större skillnad.

   Inom det ena området krävs dock oftast stark koppling mellan de observationer/symptom som görs och dess kvalitetsbedömning och de prioriterade åtgärder som följaktligen alltid följer medans det andra området är näst intill utan denna spårbarhet..

   Ointelligent? Javisst, men hur är det möjligt?

  • Annie står i en klass för sig, som du säger. Det blir alltså med henne, som med många somalier, väldigt vanskligt att använda ordet ”människa”.
   ”Människa” måste rimligtvis betyda mer än ”född ur kvinnas sköte”.
   ”Värdegrunden” kan vara en hörnsten här (hon har ju en alldeles egen hörna, säger du).
   Självklart har Annie ingen värdegrund (Eller : självklart kan Annie med ”värdegrund” inte mena någonting som kommer i närheten av vad ”vi” menar med det).
   Men hon har förmågan att använda ordet ”värdegrund”, på ett någorlunda avancerat sätt. Hennes språkförmåga är visserligen såpass begränsad att det avslöjar hennes mekaniska ursprung, men ändå tillräcklig för att få henne att fungera i samhället.
   Osv.

 3. Så här låter det på kulturmarxistiska DalaDemokraten
  ”Tänd ett ljus och låt det brinna”
  http://dalademokraten.se/Ludvika/Tand-ett-ljus-och-lat-det-brinna/

  ”– Mörk hudfärg betyder inte att man är mördare. Lika lite som alla norrmän är terrorister för att Anders Behring Breivik är det.”

  Trodde alla SD var som Breivik, det är ju det media sagt.

  Är inte alla mörkhyade mördare? Va? Det trodde jag så tack för denna upplysning och förklaring.

  Fan vad jag blir förbannad.

  • De försöker blanda bort korten, genom att inte ge plats för nyanser.

   Självklart tror inte vi invandringskritiker att alla svarta är mördare eller våldtäktsmän. Inte ens de flesta av dem är det.

   Vad det handlar om är en överrepresentation – tillräckligt markant för att ge negativa effekter i vår verklighet.

 4. Greider är köpt av pk-maffian, nu lallar även Sossaerna samma tugg som Moderaterna, någon förvånad att Sossarna sjunker som en sten ?
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 5. Alla rökare drabbas inte av cancer och alla som får cancer avlider inte. Ändå har vi varningsetiketter på tobaksvaror som varnar oss eftersom man löper en ökad risk att drabbas. Statistiken visar att det är lämpligare att inte använda tobak.

  Det finns flera jämförelser som kan göras. Alla ska ha säkerhetsbältet på, även om alla inte krockar och de som krockar inte alltid avlider eller skadas svårt. Baserat på ren statistik borde svenska myndigheter varna allmänheten för sidoeffekterna av det mångkulturella experimentet. Göran Greider borde varna sina läsare lika mycket som han varnar dem för farliga väger under jultrafiken eller problemet med att inte släcka levande ljus.

 6. Axpixlat publicerade just detta julrim om Dala-Demokraten:

  Ja, mera “vidsynthet” borde Åkesson ha

  förstår han inte att massinvandring är bra?

  Så välkomna hit alla världens analfabeter

  Lämna kvar passen, vi struntar i vad ni heter

  “Gör inget att många är kvinnohatande islamister”
  
säger Sveriges resignerade feminister

  Sundberg/Greider ignorerar mordet i Ludvika

  fortsätter istället att gnälla på de rika

  Mordet skedde utanför Dalademokratens lokalredaktion

  men föranleder ingen socialdemokratisk reaktion

  Så, på med skygglapparna, huvudet i sanden
“
  Åsikter från läsarna ger vi kalla handen”

  “Att stänga ner kommentarsfält tycker vi är kul

  och önskar er alla en mångkulturell jul”

 7. När blir Göran Greider och liksinade nöjda med sin ”mångkultur”?

  Fakta massinvandringen 2011

  http://22misslyckande.wordpress.com

  Hur kan någon vara nöjd och stolt med detta? När blir ni nöjda och stolta??

  Hur många ska falla offer oavsett svenskar eller invandrare för det ni kallar ”mångkultur”?

  Vad måste genomföras? Eftersom ni förtränger förnekar alla problemen med er extrema massinvandring?

  Vad är det för agendor dagordningar ideologier och visioner ni går efter?

 8. Göran Greider en skam för oss alla arbetare som betalar skatt! En man som ska representera det goda i samhället och säga ifrån när nånting håller på att gå snett i samhället och beskriva det på ett bra sätt med fakta.

  Kanske är det så här att Göran Greider mfl har målat in sig i ett hörn,
  och att förklara sanningen eller att ta itu med problemen är som att stöta på gamla stasi vakter med elbatong?

  Tack Jan och God Jul.

 9. Greider är känd för att vara en dåre i mina trakter. Det är ingen i byn som gillar DD. De flesta här läser FK eller DT på nätet.

  Men det här (Göran Greider) är bara ytterliggare en anledning till att Dalarna har växande problem med massinvandring och mångkultur.

  Tack för en bra artikel Janne!

 10. http://galaxybloggen.blogspot.com/2011/12/muhammed-ali-om-vikten-av-att-behalla.html

  God fortsättning på er. Jag bjuder dig och läsarna på en video med en mycket intelligent man (innan han blev punch drunk). Se den, läs vad jag skrev och kommentera gärna. Kalla mig eller Muhammed Ali för Rasist och Nazi. Det är valfritt, eller oss båda kanske? för jag håller med om vartenda ord han säger i intervjun.

  Mats

 11. […] Göran Greider uttrycker en förhoppning  att dådet ska: ”…riva sönder den lilla legitimitet som […]

 12. […] Greider och våldet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: