• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Till kamp mot myter


Det ligger i sakens natur att det inom invandringpolitiken – som inom andra politikområden – finns olika åsikter. En viss åsiktsinriktning står inte med automatik i ett närmare förbund med sanning, hög moral och korrekta fakta än en annan åsiktsriktning.

Om regimen med sitt initiativ vill medverka till att göra relevanta fakta tillgängliga för alla så är detta vällovligt.
Dessvärre vittnar materialet inte om en sådan ambition.

Den nya regeringssidan på webben aktualiserar ministrarnas förhållande till medborgarna. Vad är det för en människo- och demokratisyn som de bär på?

Det är inte första gången som folkpartister i regeringsställning tar sig för något liknande, dvs användning av skattemedel för opinionsbildning och försök till ”social ingenjörskonst”. Under regeringen Bildt 1991-94, med Birgit Friggebo som invandringsminister, gav man ut denna propagandaskrift. ”Om flyktingar”  hette den.


Den trycktes upp i miljonupplaga och distribuerades till samtliga hushåll i Sverige, till en kostnad av 5 miljoner kronor. I skriften framställdes invandringskostnaderna som en obetydlig ”tårtbit” – bara 12 miljarder i statens hela budget på 555 miljarder kronor.

Nu startar BGF en ny avdelning, för att granska regimens myt-bekämpning. En början finns redan utlagd här:

http://www.bgf.nu/myt

Under de närmaste dagarna kommer där att fyllas på med mer material. Detta ger  utrymme för mångas medverkan! Kom gärna med tips på länkar, faktauppgifter eller citat, som kan stoppas in under någon av de 13 avdelningarna:

info@bgf.nu

PS

En film, värd att ses igen – Ullenhag-Åkesson i TV8 våren 2007:

17 svar

 1. Såg nyss Achmed the dead terrorist på Every Kinda People. Killing people is easy. Being politically correct is a pain in the ass!

 2. Jag vill att någon reder ut regeringens syn på svenskhet åt mig. Under Myt 1 står det:

  ”I grunden bygger myten på att personer med utländsk bakgrund aldrig blir svenskar och att det skulle vara ett problem om människor har en bakgrund i ett annat land. Det är också värt att notera att den enskilt största gruppen invandrare 2010 var hemvändande svenskar, som stod för en femtedel av invandringen.”

  Om alla som bor i Sverige är svenskar, vilket Ullenhags resonemang förutsätter, vilka är det då som ligger bakom alla invandrarorganisationer? Det finns ju Somaliska Riksförbundet och så vidare.

  Och blir alla som flyttar in i en sameby automatiskt samer? En somalier i en sameby är en same, eller svensk, eller somalier?

  Och de ”hemvändande svenskarna”, vilka är dom? Reinfeldt har ju sagt att det kan vara svårt att definiera vilka som är svenskar, så vilka är hemvändarna?
  Om en svensk bor i Japan så är det väl enligt gängse logik en japan eftersom alla som bor i Japan är japaner? I så fall är det ju inte en svensk som återvänder hem, utan en japan.

  • Kan försöka reda ut ur ett Ullenhagperspektiv:
   Nej samer finns inte. Inte om de är födda i Sverige. Då är de svenskar. Samma gäller t ex romer. Diskrimineringslagar skall självklart gälla vissa svenskar ändå. Man kan ju ”känna” sig romsk.
   En hemvändande svensk är en person med svenskt medborgarskap (det är det som definierar svenskhet) som återvänder till Sverige. T ex efter att ha besökt sin (ännu ej svenska, i formell mening för alla är ju egentligen svenskar, släkt) i Irak eller Afghanistan medan man lyft bidrag. Det där med japanen är nonsens. Japan kan man ju inte bli hur som helst. Japaner är ju ett folk. Etniskt och kulturellt definierat. Skall det vara så svårt att förstå att svensk kan alla bli därför att svenskarna egentligen inte finns som annat än medborgare på en inom EU administrativ yta?! All kultur kommer utifrån. Det vet alla.
   Somaliska riksförbundet drivs självklart av svenskar. Svenskar engagerade för andra svenskars (alla är ju svenskar, att vara ”somalie” är ett ställningstagande) rättigheter i ett kallt Sverige där rasismen mellan olika grupper (olika svenskar då alltså) växer.

   • Det var väldigt förvirrande, men är helt i linje med den gängse uppfattning som råder i vårt samhälle. Ena stunden finns inga svenskar, nästa stund så är alla svenskar. Svenskar är onda, elaka och dumma men alla är svenskar – och ingen.

    Man blir svensk om man flyttar hit men man blir hyllad om man vördar sin kultur under förutsättning att den ”kommer utifrån”. Man får bidrag om man kämpar för sitt folks existens, men inte om man är svensk – som ju alla och inga är. Vi har etniska minoriteter som är svenskar men som inte är svenskar…på något vis.

    Alla andra folk existerar och de har fantastiska egenskaper och en kultur värd att hylla. Svenskar, som en stunden finns och nästa inte, ska få utstå alla möjliga och omöjliga angrepp. Det är förakt. Svenskförakt.

    Att lyssna på PK-människor är som att se en daggmask på asfalten en solig dag. Rörelsemönstret är detsamma.

  • Tack för en träffsäker kommentar!

   Lade just in den på BGF-avdelningen, under ”Myt 1″.

 3. Myten att politikerna arbetar av och för folket och inte emot detsamma. Den myten är svår att knäcka.

 4. Jan Milld, du borde skriva på Twitter, med ”taggen” #svpol, så att fler nås av dina kloka tankar.

  • Jo, jag vet.
   Min begränsning är tid.
   Har en meterhög trave framför mig av böcker som jag inte hunnit läsa än.

   Skulle kanske behöva ett ombud/en bulvan på twitter…

 5. Tack för en bra film.

  Filmen avslutas med frågan: ”Varför fortsätter folkpartiet att driva en politik som inte får granskas?”

  Ja, i ”demokratiska val”, så har ju Alliansen fått majoritet…..och därmed ”ett demokratiskt underlag” att driva sin politiska linje……..och också ”demokratiskt” verbalt, med ”fula ordknep och ordknåp” försöka både stämpla, förlöjliga, förolämpa, undergräva, kritisera, anmärka på och skambelägga de ÅSIKTER eller viljor, inklusive personer, som går emot deras egna åsikter och viljor, och lyckas uppenbarligen ganska så väl med den saken, (eftersom så pass många röstar som de röstar….).

  Men det är klart. De har många ”vallhundar”, (dvs. avlönade journalister, tankesmedjor och politiker), samt också en manipulerande massmedia med liknande ”vallhundar”, ( som tv-serieförfattare, programmakare, dramatiker, reklammakare och filmproducenter et cetera), till sin ”hjälp” att ”forma och dana människors ”tänkanden, tyckanden och preferenser”, och därmed riktigt ”valla hjorden” efter ”ägarnas önskemål”…

  Vilka är det då som ”äger hjorden”? Vilkas viljor är det som har makt att påverka så pass mycket som de har?

  Ja, det är väl den internationaliserade bankindustrin, det multinationella näringslivet samt också de internationaliserade och globaliserade rationalisterna, både kapitalisterna och kommunisterna,som kanske tänker sig en ”enad globaliserad värld” som slutmål? Då förutsätter det kanske att ”de forna nationalstaterna”, (och särskilt i Europa), faktiskt ”ges hjälp till att monteras ned” på olika sätt?

  Ett effektivt sätt är då ”massinvandringen”, som naturligtvis splittrar nationalstaterna. Denna splittring, och de krockar och konfrontationer, med inte sällan dödlig utgång, som blir en oundviklig del av att alltför hastigt och alltför stor och alltför kostsam invandringspolitik, med alltför olika folk, är vad ”man” förstår, inser och vet, blir konsekvenserna.

  Dessa konsekvenser av ”kaos” och alltmer sönderfallande civila strukturer och samhällelig sammanhållning, är då önskvärda som bas för nästa steg av ”råttfällans utlösande”.

  Det nästa steget är alltså att ”marknadskrafterna” kan flytta fram sina positioner än mer för att slutligen nå en fullt ut diktatorisk, brutal och obarmhärtig ”konkurrens- nivå”, som nationalstaterna inte kommer att kunna sätta någonting emot. Det kommer att medföra höjda hyror, lägre löner och allt mindre samhälleligt och socialt skyddsnät, samt betydligt strängare straff för olika brott. Allt för ”främjande av konkurrensen”, samt också ”för att kunna konkurrera” på en ”globaliserad marknad”,

  Allt kommer väl att framröstat av en relativt välfungerande, frisk, arbetsför och konsumtionsstark medelklass, som inte längre bryr sig om varken historiska, etniska/språkliga eller kulturella rötter i sina självuppfattningar och identiteter, och ej heller bevarandet av framtida sådana. De lever mest i nuet, eller efter egoismens, egennyttans och njutningens principer som ideal. Alltså ett totalt hedniskt ideal. Ett än mer hårt och brutaliserat samhälle kommer förmodligen att växa fram, vilket då har ”bäddats för”, under flera, flera decennier.

  Kanske t.o.m. mer utpräglade, (och inte indirekta), ”människo-offers”-riter, (som i den gamla babyloniska kulturen, som också förekommit även inom den gamla judendomen, och andra kulturer, inka, t ex.), kommer eventuellt att kunna återinföras, tillsammans med utökade dödsstraff?……

  Vem vet….

 6. Farliga tankar: Exakt, den bristande koherensen blir man aldrig klok på.

  Bra inlägg och rolig bild!

 7. Givet det breda motståndet (långt utöver SD) mot Ullenhag så vore kanon att ha ha ett par tusen tabloider att dela ut igen.

  Känner att motståndsrörelsen skulle ha mkt stöd i stugorna nu

  • En ytterligare tabloid siktar jag på – börjar skissa på innehåll efter nyår.

   Så får vi hoppas att både finansiering och distribution kommer att lyckas även denna gång.

 8. Sancho Panza är ju faktiskt en ärlig figur. Stämmer väl inte riktigt med Freddan? Det flegmatiska karaktärsdraget delar de dock.
  Ullenhag saknar den finess Don Quijote visar i sin sinnesrubbning men även han är en man som tror att han är godhetens apostel samtidigt som han fullständigt saknar verklighetsuppfattning.
  Bilden, speciellt Reinfeldt som Panza, var bland de roligaste du publicerat Jan.

 9. […] ”myten” Ullenhag intervjuades igen i radion i morse. Vad han att komma med, annat än en upprepning av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: