• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Två filmer

Uppdrag Gransknings senaste program drev ju tesen – genom en kedja av guilt-by-association –  att Sverigedemokraterna bär ett ansvar för Anders Breiviks massmördande på Utöya.

Riktigare blir, tycker jag – om någon utöver Breivik själv alls ska göras ansvarig – att lägga ett medansvar på västmedia och politiskt korrekta journalister.

Det här utvecklar jag nu i denna Millt-sagt-film, på 15 minuter. En granskning av Uppdrag granskning, kanske man kan säga, med reflexioner åt olika håll.

Som konsekvens av UG-programmet togs ämnet upp i SVT:s nöjesprogram ”Debatt”, lett av Belinda Olsson.

Den utpekade Kent Ekeroth fick medverka där, även om han inte lyckades foga ihop många meningar i följd utan att bli avbruten av programledaren.

Även detta har resulterat i en film, på 4 minuter:

Tidigare bloggtext om Utöya-dådet:
https://janmilld.wordpress.com/2011/08/01/oslo

14 svar

 1. Även om man vet att sådana som du faktiskt finns, är det högst beklagansvärt. Bättre är det inte ställt med bildningen, moralen och anständigheten i riket. Men, demokrati förutsätter ju yttrandefrihet,
  Det är ju rörande hur du försöker få bort sd:s skuld, eller snarare inflytande i saker som sker. Jag menar, ord har väl aldrig skadat eller givit upphov till våldshandlingar genom historien…

  • ” Jag menar, ord har väl aldrig skadat eller givit upphov till våldshandlingar genom historien ”
   Skojar du ?
   Och varför skriker i så fall terroristerna ” Allah Ahkbar ” innan de spränger sig själv i luften…ord har väl aldrig skadat…o sv

  • Kan du förtydliga, vad det är som du försöker få sagt?

 2. Tack Jan. Instämmer till 100% med den filmen.

 3. Om man läser Amy Chuas Day of Impire så är det lätt att utbrista the glue has ended.
  Med andra ord,även om det känns pessimistiskt,samhällskittet i västvärlden har krackelerat.

 4. Ja journalisterna som har förvrängt sanningen ska ställas till svars, Jan Helin en av dom ?
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 5. ”Forskare” med tvivelaktiga titlar ska alltid dra historiska paraleller med faschism, nazism, 30-tal etc. Men om det är hållbart med historiska paraleller kan man hitta otaliga exempel på samhällsförfall iom invandring! Vad hände med rom? och så vidare, och de är till skillnad från 30-tals argumenten hållbara. Sinnesrubbat! Journalisterna ställer noll kritiska frågor. Det är ytterligare ett tecken på styrt medieklimat som faktiskt har en dold agenda.

  • ”Vad hände med rom?”
   —————————–
   Romarna släppte in Goterna på romerskt område på Balkan och så småningom tog Goterna över i det Västromerska riket.

 6. Problemet är att det inte sker en total genomlysning av Counter Jihad rörelsen. Man varken vill eller klarar av att lyfta fram de prosionistiska och proisraeliska krafter som finns inom CJ

  Helgalen eller smågalen, vem inspirerade Breivik att skjuta sina egna landsmän? Den frågan är högst rimlig.

  Varken Expo, MSM eller SD kommer att stå för de skarpaste analyserna i denna fråga.

  Rekommenderar denna Fb-tråd för folk som vill ha fler problem att fundera över:

  https://www.flashback.org/t1742140

 7. Jag skulle vilja komma med lite konstruktiv kritik. Jag tycker det är oklokt att blanda in WTC-dådet i den här filmen. Man bör nog försöka hålla sig till ett budskap i en film om det av sammanhanget inte är nödvändigt att ta upp ett annat. ”Konspirationsteorier” går trots allt inte hem hos alla och om man vill påverka så kan jag tänka mig att budskapet i det som filmen handlade om inte tas till om sedan WTC helt plötsligt dyker upp.

  Om man sedan vid ett annat tillfälle tar upp WTC-dåden så bör man nog heller inte blanda in massinvandring eller islamisering om det av sammanhanget inte är nödvändigt, just därför att andra inte kan ta till sig det och därmed når man fram sämre med det man vill säga vid det tillfället. Trots allt kanske det är en del som vill visa filmerna för bekanta men undviker att göra det just därför att det fliks in något som man vet den personen tycker är helt uppåt väggarna och så förstörs alltihop.

  För de som följer bloggen regelbundet så har det knappast kunnat undgås att du har dessa uppfattningar vad det gäller WTC-dåden men om man även vill nå ut med sina tankar till andra som kanske inte gör det så är det nog bäst om olika ämnen hålls separat i olika filmer.

  Jag tycker inte att det i sammanhanget är relevant att ta med WTC-dådet heller. Oavsett vilka som begick det så var det trots allt många muslimer som sympatiserade med dådet. Dessutom så har terrordåd begåtts senare i London och Madrid som åtminstone inte jag hört ska ha begåtts av några andra än vad som är den officiella versionen. Vilket trots allt tyder på att det finns muslimer som inte drar sig för sådana aktioner. Vill man i sammanhanget ta upp att även regeringar i väst kan bete sig grisigt så kan man ju ta upp exempelvis Libyenkriget.

  • Jag vill passa på att slå ett slag för mina två filmer om WTC-dådet, särskilt del 2:

   • Jag vet inte om det missuppfattades men min kritik handlade inte om att du har fel när det gäller WTC-dådet. Jag tycker också att den officiella versionen har stora brister och många frågetecken även om jag inte kan lägga upp en egen teori om vad som hände.

    Min kritik handlade om att inte nämna en sådan känslig sak i en film som inte handlade om det eftersom det kan stöta bort en del människor. Om man tycker att filmen är bra och skulle vilja visa den för de man känner om hur de använder sig av guilt-by-association när de klumpar ihop SD med Breivik så tror jag att en viss effekt försvinner om alternativa teorier helt plötsligt kommer upp angående WTC-dådet.

    Alternativt om någon som håller på och söker runt på youtube kommer över filmen. Om sedan denna person vill kolla upp din blogg så är ju det ännu bättre. Då kan ju denna person också få tillgång till dina filmer där du förklarar dig om varför du tror som du gör angående WTC-dådet. Något som förmodligen är bättre än att bara höra din åsikt i förbifarten utan någon som helst motivering och därmed lätt kan avfärda det hela som konspirationsteoretiskt svammel.

   • Mina WTC-filmer hade anmärkningsvärt låga tittarsiffror, fastän de – som jag själv ser saken – är de kanske viktigaste som jag har gjort.

    Jag ville, och vill, dra uppmärksamhet till dem.

 8. […] morden på Utöya i juli 2011. Förövaren var Anders Behring Breivik, en norsk högerextremist. Bl.a. SVT-programmet ”Uppdrag Granskning” har där försökt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: