• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Liberala överbud


Konkurrensen är hård bland godisterna.

I början av 90-talet kunde märkas att Socialdemokraterna, och Moderaterna och Centern var de partier som i någon mån höll igen beträffande invandringen, medan Vänsterpartiet, Folkpartiet och Miljöpartiet mer profilerade sig som ekonomiskt och socialt ansvarslösa.

Miljöpartiet knaprade efterhand åt sig en till synes ointaglig tätposition: ”allt åt alla – genast!”

Under ledarskap av Lennart Daléus och Maud Olofsson gick Centern samtidigt över till den sorglöst goda sidan. Med Annie Lööf tävlar man rentav med Miljöpartiet om en tätposition.

En förskjutning inträffade även med Socialdemokraterna under Mona Sahlin och med Moderaterna under Fredrik Reinfeldt.

Samtidigt visade Folkpartiet ett tag tecken på tillnyktring, genom sitt tal om ”språktest” för dem som vill få svenska medborgarskap. Fp lyfte också fram konsekvenser av den förda invandringspolitiken (”utanförskapsområden”). Mycket av detta berodde på insatser från Mauricio Rojas.


Mauricio Rojas har nu drivits i exil – en andra sådan (den första från militärjuntans Chile).  Med Rojas i Spanien tycks Folkpartiet åter ha ”blivit sig självt”.

Jag skrev nyligen om riksdagen som ett ”dårhus”. Denna text ska handla om ett annat dårhus: Landstingshuset i Stockholm.

Närmare bestämt syftar jag på Folkpartiets företrädare i Stockholms Läns Landsting.

Genom Merit Wagers blogg blev jag uppmärksam på ett upprop som fp-politikerna Birgitta Rydberg, sjukvårdslandstingsråd, och Anna Starbrink, kulturlandstingsråd, skrivit under. Det är initierat av Röda Korset och handlar om fri sjukvård till utlänningar som illegalt uppehåller sig i Sverige.

Så här skriver folkpartisterna:

”I maj presenterades den statliga utredningen om vård för papperslösa. Utredningen föreslog att landstingen ska erbjuda papperslösa vård, på samma villkor som andra. Ännu har regeringen inte skickat utredningen på remiss. Folkpartiets landstingsledamöter i Stockholms län skriver nu på uppropet för att ge alla, även papperslösa, rätt till vård.

– Vi står självklart upp för alla människors rätt till vård. Vi i vårt landsting har gjort allt vi själva kan för att lösa situationen men en långsiktig lösning kräver en nationell reglering. Den regleringen finns nu förberedd genom utredningen – som dock ännu inte ens skickats på lagrådsremiss, säger landstingsrådet Anna Starbrink (FP).

– Att ge alla människor vård är ingenting annat än grundläggande medicinsk etik. Det är anmärkningsvärt att regeringen efter att ha fått ett utredningsförslag låter frågan vila i byrålådan. De papperslösa som behöver vård kan inte vänta, säger landstingsrådet Birgitta Rydberg (FP). 

De papperslösa är ingen röststark grupp och hamnar lätt utanför dagordningen, i det glömda Sverige. För oss som socialt ansvarstagande liberaler är det självklart att driva deras rättigheter – för oss är patienten, oavsett vem det är, alltid viktigast. Att nekas vård, eller själv avstå vård och äventyra sin hälsa av rädsla för att rapporteras och riskera utvisning, är omänskligt. Det valet ska inte människor, eller vårdpersonal, behöva göra.

Vården behöver bli en frizon, säger Anna Starbrink (FP) och Birgitta Rydberg (FP), för Folkpartiets landstingsgrupp i Stockholms län.”

Rätt har fp-politikerna förvisso i konstaterandet att ”de papperslösa är ingen röststark grupp”…

Bara vårt lands egna medborgare har ju rösträtt i Sverige. Det är en ordning som råder i de flesta av världens demokratier. I de flesta länder gäller dessutom att statens och kommunernas ekonomiska åtaganden omfattar bara de i landet fast boende, med uppehållstillstånd.

I Sverige ska tydligen en annan ordning råda.  Av Folkpartiets 14 ordinarie ledamöter i SLL har 12 sällat sig till Rydberg/Starbrink, och undertecknat.

Merit Wager:

”Om det vore allmänt okunniga, godhjärtade människor utan något som helst ansvar för skattemedel eller annat, som framförde sådana här åsikter, skulle man kunna förstå det. De behöver inte tänka igenom ordentligt vad de säger, de behöver inte göra konsekvensanalyser eller ta ett faktiskt ansvar för andra människors – skattebetalares – pengar.

Men här handlar det om välavlönade karriärpolitiker som uttrycker sig på ett sätt som gör att man baxnar.”

Resurserna är begränsade.  Prioriteringar måste göras och målkonflikter hanteras. Det är politikens  själva kärna. Politiskt förtroendevalda som inte begripit detta blir direkt livsfarliga.

Vi har redan sjukvårdsköer och väntetider, överbeläggningar och personal som ”går på knäna”.   Ökade åtaganden kommer att öka dessa problem, några drabbas, några tvingas betala.

• På en webbsida såg jag bilder på sjukvårdselever som manifesterade för vård att ”papperslösa”.

• På en annan webbsida fann jag bild på en gammal kvinna som svultit ihjäl – hon hade som yrkesaktiv själv varit sjuksköterska.

Bakom all den förmenta godheten grinar alltså något helt annat.

USA har sitt militär-industriella komplex. Sverige har ett motsvarande gigantiskt maktkomplex av särintressen – det invandringspolitiska. Många är de, som nu tjänar grova pengar på all ”godhet”.

Och många är de, som lyckats intala sig själva att tro på galenskaperna – alla ”nyttiga idioter”.

21 svar

 1. PAPPERSLÖSA GENERERAR ALLMÄNNA FOTOFÖRBUD

  De svenska luciatraditionerna har utökats betydligt under senare år. Framförallt med tre nya traditioner:

  1) Vissa saker skall numera vara FÖRBJUDNA.

  2) Det bör markeras, att såväl Lucias som tärnors och stjärngossars kön bara är sociala konstruktioner och att ingen roll därför skall anses vara mer passande för ett visst kön än ett annat. En skäggig Lucia med basröst är dock alltid att föredra.

  3) Välkänt är, att olika etniciteter i allmänhet inte existerar, i varje fall inte bland dem som någon gång sätter sin fot på svensk jord. Den som visar sig där är automatiskt svensk, vare sig han vill eller inte. (Trots att det är bevisat, bl.a. av Reinfeldt, att det inte finns några etniska svenskar, så är ändå svenskar finare än alla andra; vilka senare alltså inte får förmenas denna finhet, som inte existerar.)

  Men undantag finns. Bl.a. just under luciafirandet. Då är det nämligen viktigt, att luciatågen avspeglar landets demografiska sammansättning. Eftersom världen befolkas av flera afrikaner och asiater än svenskar, är det önskvärt, att den Lucia som utses kommer från t.ex. Somalia, Nigeria, Elfenbenskusten eller möjligen Östasien.

  – – – – – – – – – – – – –

  • EXEMPEL punkt 1:

  ”FÖRÄLDRAR FÅR INTE FOTA LUCIA
  De små luciatågen på Linköpings förskolor kommer inte att förevigas för eftervärlden. Anledningen är kommunens fotoförbud på förskolor, som infördes i somras för att skydda barn till asylsökande som lever gömda och som har skyddad identitet, rapporterar Östgöta Correspondenten.” (Sv.D. 2/12 2011.)

  Bakom förbudet står bl.a. förskolechefen ZOIA FABRES (en svenska från Ryssland eller möjligen Ukraina). – I Dalarna likadant:

  http://www.dt.se/nyheter/falun/1.4188941-inga-bilder-pa-luciataget-pa-forskolan

  Översättning: Med ”barn som lever gömda” menas barn till utländska föräldrar, som efter långa och kostsamma utredningar befunnits sakna asylskäl och därför inte erhållit PUT och garanterad, livstids gratisförsörjning på skälig svensk levnadsnivå. Flertalet har då ”gömt” sig, varefter de olagligt i egenskap av ”papperslösa” har rätt att starta företag, har rätt till fri tandvård, fri akutsjukvård, fri förskola för barnen, på vissa håll fria aborter m.m. (Normalpriset för en abort är ca 20.000 kronor.) Antalet utländska lycksökare, som år efter år skenanonymt uppehåller sig i Sverige (eller inte ”kan” avvisas) uppgår f.n. till minst 18.000 personer.

  • EXEMPEL punkt 2:

  ”Loke Båtshake i klass 5A på Flygelskolan tycker att skolan könsdiskriminerar för att han inte får bli Lucia.”

  http://www.sydsvenskan.se/lund/article1588695/Luciatraditionen-diskriminerar.html

  http://www.alltforforaldrar.se/ladydahmer/2010/november/utkast-nov-25-2010.html

  • EXEMPEL punkt 3:

  http://norran.se/2009/12/idagihistorien/forstafargadelucianece372052/

  Två flugor i en smäll:

  ”Årets Lucia på Östratornskolan i Lund heter SEPEHR GHARANFOLI. Ingen konstigt med det – om det inte vore för att han är kille.”

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/ifragasatt-for-sitt-kon–men-far-bli-lucia

 2. Gammalt (stads)djungelordspråk: Man kan aldrig ta svennen ur svensken.

  (jag tror du förstår vad som menas).

  Emigrera eller våndas!

 3. Ja, dessa döskallar som styr nu lever sannerligen i en bubbla. De uppbär löner på mellan 30 000 – 60 000 kronor efter skatt. Det är likt romarrikets sista dagar. Med extrem frenesi skänker de bort det svenska folkets tillgångar utan någon som helst eftertanke. Dårar och landsförrädare sitter vid maktens köttgrytor och beter sig på det mest vidriga sätt med allmänhetens tillgångar. Företrädarna för riksdags-7-partiets sju fraktioner kan liknas vid tävlande i en ” äta mest ” tävling. Den som äter ihjäl sig snabbast , läs slösar bort pengarna snabbast vinner. Och får sin extra guldstjärna av Allah när de träffar denne figur i det helvete som jag hoppas ödet har i beredskap åt dem.

 4. Hur vore det med kryssalternativ på deklarationsblanketten, så man själv fick bestämma vad ens skattepengar skall gå till? Då kunde man kryssa för vård, skola osv; och hoppa över byråkrati och invandring!

 5. En viktig del i vändningen för Sverige är att folk reagerar mot åtminstone ngn del mot det mångkulturella fiaskot.

  Igår kväll såg jag en mkt bra diskussion på Axess TV. Föredragen är sammanlagt ca 1.30h. Men ska Ni se ngt som sticker ut så ber jag er att kika från det att Bahareh Andersson kommer upp på scen.

  Hon fullkomligt slaktar den mångkulturalistiska fegheten genom att exemplifiera alla de offer som ingen bryr sig om. Väldigt starkt avsnitt.

  Roland Poirer Martinsson (Timbro) gör också processen kort med såväl feminism och den vänstervridna median. Slutligen i sammanfattningen från ca 1.20h tar en kvinna i publiken micken och håller ett sällsynt eldigt tal om hur illa den politiska korrektheten slår i ett samhälle lamslaget av feghet.

  Mångkultur & avigsidor som hedersvåld, feghet, feminism och medeltidsprofeter i Sverige. Bör ses och spridas: http://www.axess.se/Tv/webbtv.aspx?id=2698

  • Du har helt rätt!
   Den filmen var en RYKARE!
   Bör ses av varje sverigevän!

   Bahareh Andersson exponerar med eftertryck fegheten hos vårt politiska etablissemang, med Fredrik Reinfeldt, Birgitta Olsson och Håkan Juholt i spetsen.

   Kom just på att min film ”Är Gudrun Schyman feminist?” här kan passa in:

 6. Den passar givetvis in till 100%!

  Jag tror det är viktigt att notera de sk borgerliga debattörer (i ärlighetens namn är det mest borgerliga) som tar strid mot de rådande absurditeter som befästs som korrekta utgångspunkter.

  Genom ”ingångar” som dessa kan en större del av folket bildas och engageras för att därefter se de stora likheterna mellan förbjudna områden såsom feminism, mångkultur, invandring, solidaritet, gemenskap, historia etc.

  Yttermera exemplifierar kvinnans skörhet i debatten mot etnicitet/kultur, där det senare har frikort. Bahareh kan lära oss ngt om hur det i grunden handlar om solidaritet med de utsatta.
  Den utsattes position tas alltid av försvararna av nuvarande ordning istället för som i fallet Bahareh.
  Människor med rätt alibi spelar här en roll för att bryta de bojor som finns i Sverige.

  Hon beskriver hur man rent bildligt ”matar sparkar mot liggande” för att det känns politiskt korrekt. När hon påtalar detta möts hon av tystnad..

  Låt oss hjälpa henne!

  Jag har i alla fall helt frontat mig med namn och allt till henne för att hjälpa henne. Både för hennes och de invandrade tjejernas skull
  Hon är modig.

  De problem som då uppdagas är de då de enda problemen som denna kulturrelativism för med sig? Knappast! Det blir nästa steg!

  Häng på!

 7. Jag skickade till: bahare.mohammadi-andersson@horby.se
  Då hon åtminstone tidigare arbetade som kvinnofridssamordnare där.

  Bekräftar om det stämmer, gör det Ni andra oxå

  mvh C

 8. Det verkar som ovan stämmer. Jag har dock inte fått svar från henne och hoppas att hon uppskattar stöd även från en som lämnat politisk korrekthet bakom sig.

  Vi får se, om inte annat kanske hon ser att alla inte är konstiga människor i Sverige, bland oss som vill värna vårt sätt att leva.

 9. Oansvarig politik, straffar sig alltid i slutändan. Maud Olofsson var en som bedrev en sån politik.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 10. […] Ska man döma av uttalanden och ställningstaganden från olika fp-företrädare, så är denna botaniska föreställning utbredd inom Folkpartiet. […]

 11. […] Merit Wager är en annan skribent som verkat uthålligt och föredömligt på webben, med sin rapportering kring Migverket. Föga förvånande speglar hennes blogginlägg samtidigt en stigande uppgivenhet, särskilt för henne som kan bevittna kontrasten mot hur det fungerar i Finland. Också Merit Wager har uppmärksammat galenskaperna inom Folkpartiet. […]

 12. […] vi sedan till 7-klövern på kommunal nivå blir bilden inte […]

 13. […] Liberala överbud   […]

 14. […] också två landstingsråd (fp) i Stockholm: Birgitta Rydberg och Anna Starbrink. De fungerade som plog, när det begav sig, för full vård åt illegala invandrare (”papperslösa”) i […]

 15. […] också två landstingsråd (fp) i Stockholm: Birgitta Rydberg och Anna Starbrink. De fungerade som plogar, när det begav sig, för full gratis vård åt illegala invandrare (”papperslösa”) i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: