• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Otillåten manifestation


Under lördagen hölls en otillåten demonstration i Stockholm. Mitt i centrum, på Mynttorget. Just under julhandeln, dessutom i samband med Nobelfestligheterna.

Polisen tvingades göra stora avspärrningar. Många julklappshandlare och andra konsumenter tvingades till olägenheter, det kunde bli fråga om stora omvägar.

Det säger sig självt, att den omfattande polisinsatsen dessutom kostar svenska skattebetalare stora summor.

Det var alltså både fel plats och fel tid för en demonstration.

Framförallt var det fel människor som demonstrerade.

Det handlade om HÖGEREXTREMISTER, varav samtliga hade brotts- och våldsanknytning.  Antingen hade de någon gång tidigare i sitt liv begått något brott eller så skulle de kunna komma att göra det i framtiden.

Mycket riktigt genererade demonstrationen våldshandlingar. Det kastades flaskor och andra föremål mot människor. Möjligen blev någon därvid skadad, i varje fall måste polisen omhänderta några personer.

Hur utmanande demonstrationen var framgick också genom den upprördhet som den framkallade hos ett antal antirasister på plats.


Allt det här avslöjades genom en föredömlig journalistisk insats från en ung reporter på SVT:s Rapport:

Som framgår av filmklippet delger SVT-reportern polisen beskedet om olämpligheten av denna extrema manifestation.

Polisbefäl på platsen verkade dock inte benägen att ställa sig till efterrättelse, utan framhärdade i en olämplig åsikt, helt på tvärs mot den som företräds av vår public-service-TV.

Kan detta vara något för den pågående Westerbergutredningen om  främlingsfientlighet att titta närmare på?

Det inträffade kan möjligen betraktas även ur ett annat perspektiv, som här på Blågula frågors webbsida:

Se även: Merit Wager om Expos Daniel Poohl – Finland är inte Sverige…

PS – demonstrationer för och nu:

19 svar

 1. Det bisarra är att din mycket underhållande och träffsäkra satir inte hade varit satir om den publicerats i DN. Då hade det varit ”sanningen”.
  På Sveriges Radios hemsida läste jag en artikel som kallade de svenskvänliga för ”demonstranter” och de anti-vita för ”motdemonstranter” i artikelns ingress. Senare i artikeln kallade man de vänstergrupper som slängde bengaler för ”demonstranter”. Det är obehagligt ohederligt. Utan alternativ media hade säkert även jag trott att ”demonstranter” åsyftade de svenskvänliga.
  Sverige är Sovjet fast uppdaterat. Sovjet 2.0.

 2. Beklämmande träffsäker satir.

 3. Det lustigaste med mediebevakningen var att man aldrig nämnde vad demonstrationen handlade om. Fördrev eftermiddagen igår med att gå igenom rapporteringen och varken Aftonbladet, Expressen, DN, SvD eller SVT nämnde mig veterligen att det handlade om en demonstration emot svenskfientligheten.

  Är inte direkt förvånad då svensk media är som den är men blev ändå lite störd. Enbart fokus på de aktionbetonade delarna där inte heller så värst mycket information förmedlades. Vem attackerade vem lämnades i oklarhet.

 4. Nån mer som noterat att samtlig slaskmedia kallade organisatörerna och de fredliga som gick i tåget, för högerextrema – medan de våldsamma ”vänsterextrema” ej kallades för ”vänsterextrema” – utan fick det neutrala epitetet motdemonstranter.
  Högerextrema och motdemonstranter. Talande bild hur svensk propagandamedia sprider hjärntvättsbeskrivningar om vad som försigår. Gärna med förkärlek att klumpa ihop alla demonstranter som nazister och rasister.

  Killen som mördades i Salem vara bara 17 år. Mamman kallade honom för en sökare. Jag är övertygad om att det fanns fler sökande i demonstrationståget i Stockholm – som undrar vad som händer med Sverige. Och för detta, beskylls de för att vara främlingsfientliga och nazister, onda människor. Vad är det för fel på svensk media och journalister som stämplar unga människor som ej delar deras egna värdegrund?

  Avslutar med en dyster framtidsscenario och som även togs upp under ett tal på Mynttorget:
  http://www.activistpost.com/2011/12/g-edward-griffin-pessimistic-scenario.html

 5. Janne, tycker du borde presentera Susan Lindauer för dina läsare och gärna ta med nedanstående artikel, för den belyser vad många ej insett vad som pågår i USA.
  Keep up the good work!

  http://www.activistpost.com/2011/12/dangerous-woman-indefinite-detention-at.html

 6. Just det Fredrik. Den unga reportern är så dåligt på läst att hon inte ens visste att demonstrationen högtidlighöll en dödsdag. Annars hade hon inte frågat varför den hölls just den dagen.
  Hon hade större anledning att fråga polisen varför en motdemonstration fick hållas just på Nobeldagen. Och för den delen så nära att nationalister skadades av kastade föremål. Motdemonstrationen kunde ha hållits före, efter, en annan dag eller på en annan plats. Speciellt borde tillståndsmyndigheten beakta att det uttalade inofficiella syftet var att stoppa Sverige-manifestationen.

 7. Henrik Hanell. Sverige är Sovjet på steroider.

  • ”Sovjet på steroider”.

   Bra formulering, ska komma ihåg den!

  • Så sjukt är det. Den största skillnaden är nog att svenskarna inte inser att det bedrivs en folkmordspolitik på värsta diktaturmanér för de får ju minsann lägga en lapp i en låda vart fjärde år.
   Dalai Lama och hans kamp för tibetanernas rätt till ett eget land där deras etniska och kulturella särart skyddas hyllas i massmedia som stor kärlek. När samma önskan uttrycks av svenskar kallas den för ”hat”.
   Media och skurkregimen (stjäl man skattepengar som pytsas ut till globala vårdföretag är man en skurk, likaså om man bedriver lågintesivt folkmord) gör allt för att dehumanisera kritiker. Vi är inga människor. Vi är irrationella ”hatare” och ”rasister”. ”Kontrarevolutionärer” hade vi nog kallats i Sovjet.
   Sverige är Sovjet på steroider. Bra sammanfattat.

 8. Alla ni som är här inne kan protestera genom att INTE betala teve licensen !!!!

  • Har du alternativ till Stasi-TV:n?
   Själv kollar jag på RT, AlJazeera och Euronews på nätet. De är gratiskanaler men också de är vinklade.RT är Putins propaganda. Al Jazeera är ägd av araber men producerad av judar. Euronews är ägd av judar och strikt sionistisk. Genom att lyssna kritiskt till dessa får man trots allt något mycket bättre än SVT:s PK-sandlåda
   Finns det någon mer oberoende gratis-TV?
   Fö har jag gett upp feminist-P1 också.

 9. Hej Jan. Det står en intressant artikel om Israel på Incogman.net idag. Läsvärd.

 10. […] om svenskfientligheten Av Pettersson  Jan Milld har gjort en tänkvärd film om extremist, fri television och demokrati […]

 11. Det händer saker i USA nu med FEMA camps som är koncentrationsläger för människor.

  En ung amerikansk soldat berättar om uppvaknandet, att makteliten är emot folket och mycket av deras kontroll bygger på lögner.

 12. Man undrar har vi demokrati i sverige ?
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: