• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Muslimskt land?

TRNC är visserligen muslimskt, men sekulariserat. Precis som Turkiet, efter Kemal Ataturks insatser. På norra Cypern finns ingen religiös fundamentalism.

 

Jag skrev tidigare om den där tältdamen i Sverige, Alia Khalifa, som vägrade visa sitt ansikte och därigenom hamnade i mediafokus.

(Senaste nytt på tältfronten: det kan bli så att burka inte räcker, om kvinnans ögon är alltför sexiga)

Andra exempel är muslimer som vägrat hälsa på normalt sätt. Alen Malik Crnalic vägrade år 2006 skaka hand med en kvinnlig VD och blev därfigenom utan en praktikplats. Han DO-anmälde detta och DO Katri Linna gav honom rätt.  Varpå följde en inkomst på 60.000 kronor i form av skadestånd.

Ytterligare ett exempel är SVT:s ”Halal-TV” från 2008, med tre unga sköjdamer. När de skulle intervjua författaren Carl Hamilton vägrade de att ta honom i hand, vilket gjorde honom förnärmad.

Vilket resulterade i en grov kölhalning av Hamilton i SVT:s ”Debatt”:

Som framgår är ljudet från programmet ersatt med text. Detta framtvingades efter att SVT ingrep och förmådde Youtube att ta bort filmerna i sin ursprungliga version – med hänvisning till ”upphovsrätt”. I svepet följde ytterligare ett 20-tal av mina SVT-granskande filmer med.

Läs mer om den saken här och här.

Nu har dock någon lagt ut filmen i sin ursprungliga version, med rösterna, på Daily Motion (där de två delarna ovan slagits samman till en):

http://www.dailymotion.com/video/xb5df0_omskolning_news

(Nog påminner detta ”Debatt”-program om hur ”Kalla Fakta” tog sig an Egon Frid!)

Inga sådana galenskaper skulle kunna förekomma på norra Cypern.

Där hälsar människor på varandra på ett normalt sätt. Män har inga problem med att ta kvinnor i hand, som bevisas av denna bild.

 Det är ägaren till restaurangen ”Silver Rocks”,  Ana Sayfa, som hälsar på Karin Svensson, aktiv i Sverigedemokraternas Orsaförening.

Frågan blir bara: kommer nu sionistiska fundamentalister inom SD att börja grymta om ”muslim-kramerska”? Ska det bli ett nytt uteslutningsärende för partistyrelsen?

Det tror jag inte, men helt säker kan man inte vara. Karin Svensson har tidigare varit ett uteslutningsärende i SD:s partistyrelse, även om hon klarade sig den gången.

Problemet då bestod i att hon köpt/läst en olämplig bok, av en olämplig författare.

Den olämplige författaren var Henrik Johansson och den olämpliga boken var ”Sista steget”. Den kan nu köpas i Sverigebutiken för bara 83 kr.

HJ har också skrivit ”Vattnet under broarna”, som kan köpas även hos AdLibris (233 kr).

Dessutom höll Henrik Johansson år 2007 ett tal, som alltjämt är värt att lyssna på:

http://www.youtube.com/watch?v=8bfElV-RCps

Åter till Cypern.

Jag vet inte hur det ser ut på södra Cypern, eftersom tiden inte medgav ett besök där. Jag skulle gärna vilja veta om där fanns några moskéer före 1963/74 och om några av dessa ännu står kvar.

Säkert är att på norra Cypern står det kristna kyrkor kvar, sida vid sida med moskéerna. Åtminstone en av dem – ute på Karpashalvön – var tillräckligt underhållen för att där skulle brinna ljus vid vårt besök.

På norra Cypern finns en sund tolerans.

Parallellt med en sund intolerans, mot brottslighet.

PK-galenskaper finns inte ens på kartan.

Se även i reserapporten på min hemsida.

17 svar

 1. Mycket lärorik serie om Cyper, en sak har du inte förklarat och det är varför uppstod kriget, var kom allt detta fruktansvärda hat från? Det måste finnas någon förklaring till varför människor börjar att döda varandra så hänsynslöst när man tidigare levde under fredliga och fridfulla former?

  • I botten låg ett projekt: ”Enosis”. När våldet väl börjat skedde en stegvis upptrappning, där det ena gav det andra. En negativ spiral av hat och våldsdåd på båda sidor, som blir självgenererande.

   På båda sidor i sådana konflikter blir det nog lättare att notera vad man själv drabbas av, än vad den egna sidan tillfogar andra människor av lidande.

 2. Muslimer är ju ett folk från U-länder, fattiga dom ända som har pengar och makt, är ledarna. Alltså lite som ett land som styrs av diktatorer. Varför skulle länder anpassa sig efter deras krav. Det är ju som att gå tillbaks 100 år i tiden.
  Läs den här om den Svenska vintern, så du vet vad som väntar
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2011/11/19/ack-den-vintertid-som-nu-kommer/

 3. Helt riktigt, våld föder våld och det kan eskalera om det finns en allvarlig underliggande orsak. Som ett exempel så börjar inte folk i Skåne att skjuta på danskar eller svenskar helt plötsligt, oavsett om Skåne blev invaderade av Sverige på 1600-talet. Jag gjorde en djupdykning i Cyperns historia och fann en orsak till varför kriget startade och det var att samhället segregerades kraftigt och blev uppdelat i många små delar.Kartan http://www.kypros-cyprus.com/maps/1960.jpg visar hur indelat ön blev innan massakerna utbröt. Grekcyprioterna förskansade sig i sina områden och turkcyprioterna förskansade sig i sina. En sådan omflyttning kan inte ha skett över en natt utan den måste ha pågått i många år. Varför ville man inte då bo ihop? Varför ville man segregera sig så från varandra? Frågorna är många om varför man hatade varandra så kraftigt så att man skrämde varandra till denna horribla segregation innan kriget utbröt 1960?

 4. Hmmm, sionister. Vilka är det nu igen som brukar använda det uttrycket??

  • Svaret ligger väl i din fråga: bara onda människor.

   Förbjud användning av ord, och du kan kontrollera människors tankar.

   • Folk kan ta illa upp om de förbjuds att använda vissa ord. Bättre då att kontrollera vad de får veta.Den som bestämmer vad som går in i hjärnan,bestämmer också vad individen tänker och tycker. Demokrati blir då en chimär och folken leds av sina herdar likt fårahjordar.
    Svensken upplever sig ha en fri vilja och att att kunna fatta egna oberoende beslut och det är ju i och för sig trevligt att ha den känslan, men hur ändamålsenlig är demokratin när makten har informationsmonopol? Om folket hade haft kunskap hade vi inte stoppat kärnkraftsutvecklingen 1980 och sydsvenskarna hade sluppit den senaste elprishöjningen t ex.
    Fler exempel på vad propaganda kan uträtta: Amerikanerna tror att de är under en muslimsk attack.Vitryssarna tror att engelska MI5 spränger bomber i Minsk. Många svenskar tror uppriktigt att vi behöver invandring. Folken i väst är oroliga för ett iransk kärnvapananfall.

   • ”Folken i väst är oroliga för ett iransk kärnvapenanfall.”

    Vilka ”folk i väst”, är oroliga för ett Iranskt kärnvapenanfall”?

    Tror nog att det främst och egentligen endast är Israel som (kanske stressar upp sig själva?), till att ”tro” det?

    Några ”bevis” för att det verkligen är så, finns nog inte.

    Det är nog mer Israels vilja till försöka ”förekomma”, något slags ”självförsvar genom attack”, (”attack är bästa försvar”?), mot något som kanske endast är uppskrämda fantasier och alltmer accelererande inbillningar, än ”verklighet och sanning”?

    Att Iran vill skaffa sig kärnkraft, för EL- förbrukning, måste de väl kanske ändå ha rätt till, precis som alla andra länder som i ökande utsträckning använder sig av kärnkrafts-EL i sina industrier?

    Det vore fullständigt förödande om Israel, i någon slags hysterisk ”självförsvarsvilja” vill anfalla Iran, för några påstådda, kanske helt inbillade, ”kärnvapenindustrier”, när Iran endast bygger vanliga kärnkraftsanläggningar för EL?

    Dessutom förnekar ju Iran att de över huvud taget ”tror” på kärnvapen, och att de också tydligen anser att de är alldeles för dyra att försöka framställa.

    Så Israel är nog det enda landet i regionen som har kärnvapen.

    Så folken i väst behöver nog inte vara oroliga för något kärnvapenanfall från Irans sida i alla fall.

   • Nu hade du nog lite för bråttom. Vem har talat om att förbjuda ordet sionist? Inte jag, tvärtom. Det är ett utmärkt lackmuspapper att använda för att testa vilka åsikter om Israel (mer öppet) och/eller judar (mycket mer i det fördolda) som representeras. Ungefär som ordet ‘främlingsfientlig’. När det används så vet man men rimligt stor säkerhet vilka åsikter om Sverigedemokraterna som ligger bakom.

   • Och nu har jag använt detta ord, ”sionistisk”.

    Så vilka är mina åsikter i frågan, öppet respektive fördolt?

 5. Intressant tanke om att det är fråga om onda människor, då är frågan vilka var det som var onda? Letade vidare i historieboken Internet och analyserade kartan vidare, bilden klarnade och det verkar som turkcyprioterna sökte sig till städerna för att mobilisera och bli starkare medan grekcyprioterna var mindre rörliga i befolkningsomflyttningen. Ett faktum som också visar vem som var rädd för vem var att i folkomröstningen så röstade turkcyprioterna för en återförening medan grekcyprioterna röstade kraftigt mot en återförening. Den enda förklaring till segregeringen måste vara att turkcyprioterna uppfattades som ett hot av grekcyprioterna och att den drivande faktorn var starka kulturella och religiösa skillnader mellan folkgrupperna, någon annan förklaring verkar svår att hitta och att då enligt din tanke skull vara någon form av kollektiv ondska.

  • I botten låg, som jag just skrev, ett Projekt.

   • Att grekcyprioterna hade all anledning att frukta turkarna besannades definitivt några år senare då Turkiet invaderade ön. Turkarna har idag fullständigt militariserat den norra delen av ön och är tillsammans med turkcyprioterna (minst 65 000 man 295 stridsvagnar) militärt starkt överlägsna grekcyprioterna (12000 man 180 stridsvagnar), som jag förstår det så är norra delen av Cypern en av världens mest militariserade zoner. När det gäller hatet så räcker det i och för sig med religiösa ursäkter från islams sida att börja strida om självständighet och delning men hatet väcktes också som jag förstår det bland grekcyprioterna av att man i konstitutionen från 1960 gav turkcyprioterna orättmäktiga fördelar och ett delat presidentskap (turkcyprioterna utgjorde endast en liten 18 %-ig andel av befolkningen). Kraven från de religiösa turkcypriotiska ledarna uppfattades också som starkt orättfärdiga då man byggde upp ett parallellsamhälle med olika telefonbolag etc. Kvoteringar av turkcyprioter till armen med 40 %, parlamentet 30 %, många jobb besattes p.g.a. denna kvotering av turkcyprioter som hade sämre meriter än de andra jobbsökande grekcyprioter vilket väckte ont blod och förstärkte hatspiralen.
    Är Cyperns öde något vi skall lära oss av? Kan samma sak hända här? Kommer de religiösa kravmaskinerna i Sverige att slå sönder vårt eget samhälle?

    Projektet Taksim, en delning av Cypern, ogillades som jag uppfattar det av grekcyprioterna som då istället kontrade med att försöka återförena Cypern med Grekland (projekt Enosis), vilket i sin tur ogillades av islamisterna i Turkiets parlament och militär. Det verkar som det ena ledde till det andra, en delning av Cypern var de religiösa muslimernas förhoppning och för de f.d. Ottomanska imperialisterna i Ankara, denna strävan efter en delning verkar vara ett genomgående tema i islams historia, delningen av Indien är ett paradexempel på vad dessa krafter vill åstadkomma när de börjar få ett reellt inflytande i ett land (i Indiens fall var det när andelen muslimer uppgick till ca 15 %, i Cyperns fall var det 18 %). När kommer delningskravet att framföras i Sverige? 10 %? Med tanke på hur svagt rustat Sverige är så kommer detta att ske enligt min uppfattning inom en mycket snar framtid, mycket tidigare än vad de flesta föreställer sig eftersom man glömmer att de står inte ensamma här i Sverige utan de drar med sig kommunister, miljöpartister och en del socialdemokrater i fallet. Detta är vad historien kan lära oss svenskar om vi vill öppna våra ögon och vårt sinne.

  • Läs gärna tidigare texter i ämnet:
   https://janmilld.wordpress.com/2011/11/17/cypernhistoria/

   Projektet om förening med Grekland – Enosis – var väckt redan 1950.

   • När TMT bildades -57 så hade striden om delning pågått sedan flera år tillbaka. Som jag uppfattade det så började det efter krigsslutet -45.

 6. Förvisso är det så Josefina Bergfast, men du läste bara min sista rad. Läs också de andra 13 som föregick den sista.

 7. Var inte fallet med Malik så att han gick till DO varpå dem sa 60 000 eller domstol? Dvs dem gav sig utan strid.

  Om det är så så bevisar det verkligen att antirasism är som en religion i detta land och rasisterna är vårt tids häxor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: