• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

På jugarbänken

Socialdemokraterna kommer säkert att  hitta en efterträdare till Håkan Juholt, men kommer vederbörande att ha en annan inställning till skattebetalarnas pengar?

För mig kom fallet Juholt inte helt överraskande. Redan vid hans tillträde ingav vissa uppgifter onda aningar,  om hans sambo/kulbo: Åsa Lindgren. Hon var dömd för bedrägeri år 2007, under en anställning på Fritidsresor.

Ur Aftonbladet den 28 mars 2001

”Sammanlagt tjänade hon 45 908 kronor på bedrägeriet, enligt domen, och hon hade även försökt att tillförskaffa sig ytterligare 10 372 kronor.Lindgren jobbade då på reklamationsavdelningen och ansvarade för att skicka ut ersättning till kunder för att täcka för brister och fel, som till exempel borttappat bagage.

Vid flera tillfällen skrev hon fiktiva brev om ersättning, godkände dem och betalade sedan ut pengarna på sitt eget privata konto i Nordbanken. Bland annat upprättade hon två falska handlingar gällande ersättning för kunder som ‘förlorat sitt bagage’. Pengarna tog hon själv.”

”I polisförhör sa Åsa Lindgren att hon inte kunde förklara varför hon gjort det hon gjort. …Hennes ekonomi var stabil vid tillfället och hon hade inga speciella utgifter.”

Stabil bör också Håkan Juholts ekonomi vara idag, med en månadslön på 144.000 kr. Ändå fifflar han för att tillskansa sig skattemedel därutöver.

Inte bara står han skriven i Oskarshamn, fastän han bor i Stockholm, och får sin hyra betald.

Dessutom begär han skattemedel också för Åsa Lindgrens del av lägenheten.

Juholt säger sig inte ha förstått eller känt till gällande regler.

Så illa tror jag inte att det är, att han är så okunnig och/eller korkad.

Jag tror att det är värre. Jag tror att det handlar om samma syndrom som finansspelarna på Wall Street har manifesterat. Girighet.

Mycket vill ha mer.  Vissa får aldrig nog.

Det här är Juholt på intet sätt ensam om. Här verkar vi kunna tala om en sossesjuka eller politikersjuka. Man kan få ut väl tilltagna pensioner redan efter några få år som politiker, sedan fixar man till inkomster ovanpå detta. Som nu senast Annika Billström – tidigare borgarråd (s) i Stockholm. Bara för att ta ett exempel i mängden.

Sverige verkar här ha drabbats av en formlig epidemi. Juholt är bara toppen på ett isberg.

Frågan blir: vad beror detta på? Varför denna sjukliga snikenhet?

Jag tror det sammanhänger med hela vårt politiska klimat, av toppstyrning, följsamhet och förljugenhet.

Tag bara Centerpartiet. När man skulle välja en efterträdare till pratubblan Maud Olofsson gick ordförandeklubban vidare till en än värre pratbubbla.

Jag har inget enkelt recept för hur det ska gå till, men klart är Sverige behöver ett samhällsklimat av mer uppriktighet, där en spade kan kallas för en spade.

Blir det mindre utrymme för hyckleri och falskhet, då tror jag att vi kan få fram politiker som i högre utsträckning arbetar för folkets bästa.

11 svar

 1. Vill flagga för denne sköne amerikan som kör sitt race mot Wall Street girigheten och efter att ha bett oss anhängare om stöd lyckades han få framträda på RT.

  Väl värd att stötta med hemsidebesök och spridande!

 2. Intressant video, Russia Today är faktiskt den mest öppna kanalen just nu

 3. Bästa jag läst om juholtskandalen. Vi har ett samhällsklimat som uppmuntrar hyckleri på alla nivåer. Jag skulle faktiskt vilja ge dig rådet att expandera den här bloggposten till en debattartikel på Newsmill.

 4. Skyll nu inte bara på Wall Street, de utnyttjar bara det system som politikerna har beslutat om. Nej, de största bovarna är politikerna och FED, som hållit nere räntorna artificiellt och som skapat inflation genom att ständigt trycka mer sedlar. Men det ingår väl i planen att utrota medelklassen. Ungefär det som Reinfeldt & Co sysslar med i Sverige.

 5. Det här är den representativa, parlamentariska demokratin i ett nötskal. Ett sjukt system som gynnar giriga pratmakare och hänsynslösa karriärister. De som styr skall vara de bästa. De skall besitta en mycket hög moral och ett starkt ansvarstagande. De skall prioritera svenska folkets väl och inte globala bankirers profiter.
  De som sitter i Riksdagen idag är, kort och gott, avskum och förrädare.
  Hur kan man tro att gemene man skall vara en ärlig, hårt arbetande medborgare när svinen på Helgeandsholmen lagstiftar om sina egna löner och förmåner? De är vidriga parasiter hela bunten.
  Om 20 år kanske Sverige är normalt igen. Så gott som etniskt homogent och självförsörjande inom så många områden som möjligt. Då hoppas jag att Reinfeldt, Juholt, Lööf och de andra har det bra i den gruva de tilldömts straffarbete i.

 6. Och frågan är, vem vill bli ny partieledare. med Sossarnas rykte nu.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 7. Johanna Graf, socialdemokratisk oppositionspolitiker i Solna, hade en bra artikel i Aftonbladet:
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article13767572.ab

  ”…man identi­fierar sig med sitt uppdrag, ett förtroende till låns som man borde vårda med stor ödmjukhet­, men som man växer ihop med och ser som sin rättighet efter­ långvarigt innehav?”

  ”…för att motverka de krafterna­ som jag förra hösten bestämde mig för att flytta­ ut från mitt kontor i stadshuset och varje fredag tillbringa arbetsdagen­ på ett kafé och prata med folk. Det slog väl ut, medborgare av alla partisympatier kom och uttryckte sin uppskattning för att det fanns en politiker som lyssnade. Men den största nyttan­ var nog att jag själv lärde mig så oerhört mycket av samtalen, oändligt mycket mer än alla­ år inne i stadshuset tio meter därifrån. Konfronteras­ man dagligen med väljarnas direkta­ reaktioner är det svårare att tappa omdömet.

  Utanförskap är ett populärt politikerord, men det som verkligen behöver brytas är innanförskapet bland oss politiker. Det är tyvärr inte ovanligt att de som sysslar med politik på heltid gjort det i större delen av sitt yrkes­verksamma liv, vilket i sin tur lett till att dem de umgås med på fritiden mest består av de egna partivännerna. Då blir omvärldsbilden lätt skev.”

  ”Precis som herrarna ovan riskerar­ jag att hamna i innanförskap om jag inte söker mig ut i arbetslivet­ med jämna mellanrum. Själv har jag satt upp regeln ‘Var tredje mandatperiod utanför politiken’ och jag tänker leva­ som jag lär. Mina två mandatperioder har snart gått, så nu får någon­ annan­ ta vid ett tag…”

 8. Angående Juholts och hans frus mygel. Så är det ju att folk förändras när dom stiger i graderna oavsett i vilket yrke ex jobbar jag åt rädda barnen förväntas jag inneha en hög moral i alla avseenden tillskansar jag mig div förmåner som anses tvivelaktiga och pengar tas från givarna så följer jag inte uppdraget då bör jag avgå och bli ersättningsskyldig tom straffas med lagen. Är man höjdare så har man tillgång till div kort och förmåner det är nog frestande att skita att betala tillbaks bensin pengar om man tagit det på kortet ex. Dom är vana att ge direktiv till omgivningen dom styr och ställer är inte vana att själva vara undergivna och serviceinriktade gentemot sin omgivning. Eller som Eva Bergqvist sa en invandringskritisk läkare Att hon har aldrig stött på någon som har en högposition som inte är maktlysten som gärna vill nyttja makt mot andra.

 9. […] lästa inlägg Medialt nyspråkOstyrePå jugarbänkenÄldreförsörjningsstödetOm migPartiledardebattenJulia CaesarEtt ägg om dagen!Art-istTumme […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: