• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Partiledardebatten

SD-ordförande Jimmie Åkesson gjorde bra ifrån sig under söndagens partiledardebatt, tycker jag.

Den film jag lade ut timmarna efteråt har jag nu putsat vidare på:

Är det inte anmärkningsvärt, hur de som annars vill gälla för att vara mot fördomar och som gärna varnar för att generalisera, själva så konsekvent talar om invandrare som en enhetlig grupp?

För mig är det självklart att göra en skillnad på invandring som genererar problem och invandring som inte gör det. Att skilja på probleminvandring och icke-probleminvandring.

Erfarenhetsmässigt har det ju visat sig att just den fjärrinvandring – från Afrika och Asien – vilken helt dominerat den invandring vi haft till Sverige under det senaste decenniet, som medför problem av ett slag som en invandring av norrmän, holländare eller tyskar inte gör. I form av större försörjningsbörda, ökad brottslighet, farligare vägtrafik och mer behov av särskilda stödinsatser inom skolundervisningen.

Den nya centerledaren,  Annie Lööf, talade om att ”inte bland ihop äpplen och päron”, men är inte det just vad hon själv gör?

Vad är det för invandrare hon förväntar sig ska komma som ”nybyggare” och ge Sverige denna undergörande injektion av kunskaper och företagaranda?

PROBLEMET – som Jimmie Åkesson så riktigt påpekade, är inte att Sverige i största allmänhet har en brist på arbetskraft.

Problemet är det rakt motsatta: vi har hög arbetslöshet och massor av både svenskar och invandrare i Sverige som inte kunnat få ett arbete.

Logiken i regeringens politik är att vilja driva fram en lönedumpning.

PS

I filmen redovisar jag hur asyl- respektive anhöriginvandringen till Sverige fördelar sig på Afrika, Asien och Europa.

Någon motvarande fördelning beträffande arbetskraftsinvandringen har jag inte gjort – varför?

Svar:  jag har skrivit till Migrationsverket (mer än en gång), för att få uppgifter kring detta. Men där svarar man inte på mejl.

8 svar

 1. Jaaa det är ju som vanligt med att SD får debattera mot en hög med päron och äpplen 🙂
  suuper bra & väl gjort arbete som du har gjort Jan !!

 2. Så är det Milld. Människor är inte likadant funtade eller har samma ”människovärde” oavsett vad vissa än vill påstå. Prislapparna, d.v.s. värdet på oss är olika beroende på om vi anses vara närande eller tärande. Det är skillnad på invandrare och ”invandrare”. Finnar / finlandssvenskar har man erfarenhet av i Sverige som arbetskraft, men också som krigare sedan medeltid. Tyskar bidrog med kunskap.

  Zigenare, oavsett vilka stammar det rör sig om, har aldrig ”fungerat” i något Europeiskt land. Vore intressant att veta om det finns någon forskning om varför de reste ifrån sina hemtrakter i Norra Indien för tusen år sedan, som ju vi den tiden styrdes av Muslimska härskare. Blev de fördrivna för att de stal riset för dem som arbetat ihop den? I dag har Europa problem också med andra ”invandrade” folkslag / kulturer. Orsakerna känner vi till.

 3. Man tar sig för pannan, Miljöpartiet måste vara det farligaste partiet i riksdagen.

 4. Tillägg: miljöpartiets framtidsvision

 5. Det är inte av illvilja mot enskiljda invandrare som invandringen, JA all obalanserad invandring, även från Polen, måste stoppas, men för att rädda Sverige undan de problem som skapats genom religion, extrem tillväxt som uttömt resurserna och överbefolkning är de saker som förstör vår planet.

  Det handlar inte om att någon speciell ras ska stanna i Sverige, men om antalet individer.

  ALLA svenska medborgare, invandrade och infödda måste slå back och fokusera på Sveriges väl nu! Det handlar om allas våra plånböcker, om freden mellan oss och om att överleva den nedväxt vi nu ser i spåren av kortsiktig kapitalism.

  Det handlar om kvaliteten på ditt eget liv och dina barns liv när resurserna börjar ta slut.

  Sverige får inte bli ett land med flerbarnstillägg, en avelstation för överbefolkning! Det håller inte, vare sig med Somalier eler kristna hycklare vid rodret som äter pilsnerkorv och sjunger ”Oh store Gud!”! Vakna!


 6. Tack Jan Milld för ett läsvärt inlägg.

 7. Det är nog den sämsta förklaring till en WO jag har hört, vi gillar dom inte *S*
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 8. Jag håller med om att Jimmie Åkesson skötte sig bra i debatten. Han höll sig väl inom ramarna för en civiliserad debatt. Önskar alla inom SD var lika förnuftiga och vältaliga som han.Tror dessutom att en majoritet av svenska folket tycker det var dumt och barnsligt av vänsterpartiet och socialdemokraterna att bojkotta debatten.

  När det gäller diskussionen om invandringens nytta vs kostnad för Sverige tycker jag det är viktigt att man ser frågan på individnivå. Jimmie var inne på detta. Invandrare med intelligens, initiativkraft och god utbildning är bra för Sverige och kan skapa nya jobb. Entreprenören och styrelseproffset Akbar Seddigh är ett utmärkt exempel. Det är ju helt galet om en individs egenskaper och kunskaper vid gränsen ska bedömas utifrån etnicitet, hudfärg eller religion. Därför är det väldigt enfaldigt att kräva ett generellt stopp för invandrare från t.ex. Asien eller Afrika.

  Om man jobbar på universitet och med forskning inser man snart att det finns mycket kompetenta och driftiga människor bland våra utomeuropeiska invandrare. Det märks att utbildning prioteras speciellt högt bland vissa kulturer. Iranier samt kineser är överrepresenterade på våra högre utbildningar och är oftast mycket ambitiösa. Men individer bryter även här det allmänna mönstret och en av de bästa studenterna jag stött på var faktiskt från Somalia. Tyvärr har svenska studenter blivit alltmer underrepresenterade inom särskilt de naturvetenskapliga grenarna på våra högskolor och universitet. Det bristande intresset har dessutom gjort att intagningsbetygen sjunkit de senaste decennierna vilket gör att många som kommer in på utbildningarna saknar tillräckliga förutsättningar och grundkunskaper för att klara utbildningen. Detta är ett slöseri med både elevernas och lärarnas tid. Förhoppningsvis lyckas man vända denna trend genom en återgång till en svensk grund- och gymnasieskola som är mer individanpassad, ställer tydliga krav och sätter riktiga betyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: