• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Avpolitiserad politik


Under min tid inom socialdemokraterna reagerade jag på hur det lät vid valberedningars föredragningar utifrån inkomna nomineringar.  Vad som konsekvent betonades var vederbörandes geografiska förankring, yrke, kön och ålder. Allt utom politiska åsikter.

Av samma skäl reagerade jag på SSU:s slogan ”Bryt gubbväldet inom politiken!” Det var Ingvar Carlsson som då var SSU-ordförande.

Som statsminister fick Carlsson chansen att göra något åt ”gubbväldet”, och det gjorde han. I regeringen blev hälften kvinnor och medelåldern sänktes.

Sverige fick Mona Sahlin som minister, sedan även partiledarkandidat.

Nu ska Vänsterpartiet välja ny partiledare. En av fyra kandidater är Rosanna Dinamarca. Hon får bra draghjälp av massmedia i sitt kampanjande.

Hennes främsta argument för att bli vald istället för den meriterade Jonas Sjöstedt är att denne har vit hudfärg och snopp. Dessutom är han mer än 50 år gammal.

Rosanna Dinamarca betecknar sig med självklarhet som ”antirasist”, men jag undrar om hon någonsin ägnat en djupare tanke åt innebörden av rasism.

Denna film tillägnar jag Rosanna Dinamarca och alla andra vänsterpartister:

Se gärna även denna film, om du inte redan hunnit göra det:

http://www.youtube.com/watch?v=u3qroSoj_Lc

10 svar

 1. Jag undrar om inte denna invandrarjänta manar till rasism, hon tycks själv ha en fallenhet åt det hållet.

  Så se upp alla vänsterpartister så att ni inte får in en katt bland hermelinerna!

 2. Grymt bra sa grisen. Milld gör politiken roligare, grymt mkt roligare.

 3. Exakt, vad menar hon och vart tog journalisten vägen??

  Fortsätt diskutera ekonomin, många svar att finna!

 4. Rapport ser det som självklart att vänsterledaren får göra dessa utalanden som inte ifrågasetts av repportern. Om liknande sagts av en nationell företrädare fast denne använt etniskthomogent i sin retorik så skulle det vålla ett jävla ifrågasättande på ensidigt sätt och givitsvis så skulle inte den nationella få möjlighet att debatera sitt påstående utan massmedian skulle löpa fritt för och skuldbelägga och skandalisera göra det till ett riktigt lågvattenmärke så folk blir riktigt skrämda.

 5. Ve och fasa, en vit svensk man över 50 som ev. tar över partiledarrollen. Det verkar vara invandrarbrudens främsta argument för att få invandrarna att rösta på henne. Problemet som hon inte begriper, är ju att hon gör exakt det som ingen svensk får göra. Trojanbruden ställer ju (utan att förstå det själv) grupper mot grupper. Eller också förstår hon att det får endast priviligierade invandrare göra….

 6. En söndagskrönika på DN, av Peter Wolodarskk (judisk krönika, pro invandring, anti SD) som genom lömsk syfte vill få läsaren att tro att kritiker till den negativa invandringen, tänker vi och dom, blir hotfull och ond. Man måste gå ur sitt stamtänkande påsår han.
  Men själv skriver han för sin stam på Judisk krönika. Och varför projiserar han just mot invandringskritiker i sin text och ensamvargen Breivik?
  Stamtänkandet, vi och dom kan ju lika vara PK-elitens, Wall Street folket, Södermalmsjournalisterna.

  Så här kära vänner, ser hjärntvätt och manipulation ut på en av Sveriges tyngsta ledarsidor, av en gosse med tydlig agenda att med förrädisk retorik få dig att tycka som han vill, tro som han vill, känna som han vill – det är primitivt och farligt att kritisera andra som är olik dig själv.
  bit.ly/pn0T6s

 7. antirasism mot islamerna då också eller ?
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 8. Dinamarca är på många sätt mer rabiat än Ohly. Lyckoscenariot blir att hon likt Annie Lööf kan ge dödsstöten åt sitt parti vid nästa val. Risken är annars att de blir kvar och då kommer det politiska våldet att eskalera då hon kommer att radikalisera sina små rödgardister ännu mer (om det går).

 9. […] lästa inlägg Partiet som missade tåget"Näthatet" – vad göra?Cuba Avpolitiserad politikBok: Reinventing CollapseOm mig"Elit" med tjänstehjonWhistleblowersGilla läget!Rätt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: