• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

”Elit” med tjänstehjon


Det är varken folken eller valda politiker som styr i olika västländer. Det blir alltmer uppenbart att ovanför politikerna finns en annan nivå – de verkligt styrande.

En icke offentlig och ganska informellt sammansatt grupp. En maktelit.

Huruvida man generellt kan beteckna den som en ”elit” blir mindre självklart. Jag är inte säker på att den företräder ett särskilt mått av vare sig intelligens eller kunskap.

Säkert är att den inte arbetar för folkens bästa. Den har sin egen agenda, av ständigt mer toppstyrning och centralisering, av förmögenhetsöverföringar till ett redan rikt fåtal.

Till sitt förfogande har den en kader av villiga tjänstehjon. Till dessa lydiga hör politiker, men även andra illusionister:
– journalister och redaktörer
– experter
– kulturarbetare
– organisationsföreträdare
– myndighetspersoner.

Personer som arbetar heltid på att filtrera och förvanska verkligheten, som säljer sina hjärnor och håller sig med den moral som ger bäst personlig utdelning, för stunden.

Låt mig citera Sven Delblanc i ”Morialand”:

”Då vidtog den utsugning av arbetande och skapande människor, som nu har antagit groteska proportioner, nu, då den härskande klassen som en metallisk rovstekel suger liv ur det maktlösa folket. Den tidens byråkrati och nomenklatura var ännu liten och förmodligen driven av de ädlaste motiv.

Härskarna trodde på sin godhet och välvilja. De skulle ha protesterat med vrede och sorg, om jag då hade talat om utsugning, ty sådant kunde man bara förknippa med ett övervunnet ekonomiskt system.

Denna överklass utsög folket för folkets eget bästa. Som varje ny överklass genom tiderna såg de sitt samhälle som historiens slutmål. Och som varje överklass i historien byggde de sig en vacker ideologi och hyrde professorer att försvara den och poeter att besjunga den.

Och dessa lysande diktare och tänkare bespottade ett samhälle som inte längre fanns, för att därmed känna sig tappra. Och de beskyllde det nya samhället för att alltför långsamt hasta mot ett fulländat system av förtryck, och de kände sig därmed tappra.

Och de blev rikt belönade.”

Denna ”elit” må genom sina hantlangare tala mycket om mänskliga rättigheter och tro sig själva  företräda en särskilt hög moral. I själva verket företräder den ett människoförakt, där inget våld blir för grovt om något står på spel – som bomberna över bl.a. Libyen har visat. Vanliga människors tillvaro bryr de sig inte om.

Däremot tar de hand om sina egna. Erik Åsbrink fick som bekant en guldklocka av Goldman Sachs. Maud Olofsson belönas nu med en anställning för Vita Huset i Washington.  Vad har meriterat henne för en sådan?

För människor i Sverige har hon varit en katastrof. Efter fem år med henne som näringsminister är elpriserna högre än någonsin. Med henne som ansvarig regeringsledamot har  Vattenfall satsat på kärnkraft och brunkol i Tyskland och går nu med förlust. Notan sänds till svenska konsumenter och skattebetalare.

Som John Perkins skriver om i sin bok är det i USA svängdörrar mellan politik och näringsliv. Samma sak gäller nu både i Sverige och globalt.

Som Benjamin Netanyahus tal inför USA-kongressen påminde om är USA idag ett kapat land. Politikerna är bokstavligen köpta – det är så gott som omöjligt att bli vald och återvald till kongressen utan finansiell uppbackning.

Genom sin kontroll över ekonomiska resurser kan de stora företagen i USA även styra domstolsbeslut. Det krävs mycket pengar för att kunna anlita skickliga advokater, utan vars hjälp det blir svårt att navigera i lagdjungeln.

Ett hårresande exempel är hur storföretaget Monsanto vann i en rättegång mot lantbrukaren Percy Schmeiser i Kanada.

http://www.youtube.com/watch?v=7ii9ARL4EGg

Han dömdes för att ha använt genmanipulerad säd från Monsanto, fastän han aldrig haft med Monsanto att göra, hans egen säd blev bara kontaminerad.

Logiken i den domen blir en totalt rättslöshet för lantbrukare, runtom i Nordamerika, Det räcker med att några sädeskorn blåst in på deras fält, så kan de bli betalningsskyldiga till detta jätteföretag.

Även bortsett från detta moment är många lantbrukare i USA hårt skuldtyngda, trots hårt dagligt arbete år efter år. Hur har detta blivit möjligt – om inte genom rådande penning- och räntesystem?

Guldman i badet

Vilket i andra änden gör att bankfolk kan bada i bonusar, utan något motsvarande hårt arbete.

Ur ”The End of Growth” av Richard Heinberg:

”… the Reagan administration, which reduced taxes on the wealthiest Americans. In 1970 the top CEOs earned about 45 dollars for every dollar earned by the average worker: by 2008 the ratio was over 1.000 to one.”

(Klyftan mellan toppdirektörers och arbetares löner i USA har sedan 1970 ökat från 1-45 till 1-1.000)

Skuldsystemet drabbar arbetande människor runtom i världen – i USA såväl som Ecuador, i Libyen såväl som  Argentina, i Island såväl som Sverige.  Vi har gemensamma intressen.

Och en gemensam fiende.

17 svar

 1. Det finns en andlig sida av det hela. Bibeln, som alla sanna kristna betraktar som Guds eget ord till oss, ger oss en vink om vilka ”de verkligt styrande” i världen är, nämligen djävulsdyrkare. Saxat från berättelsen om hur Jesus frestades i öknen. Till skillnad från Jesus har många av ”denna världens mäktiga” låtit sig bedragas:

  ”Därefter tog djävulen honom upp på ett mycket högt berg och visade honom alla riken i världen och deras härlighet. Och han sade: ”Allt detta vill jag ge dig, om du faller ner och tillber mig.” Då sade Jesus till honom: ”Gå bort, Satan! Ty det står skrivet: Herren, din Gud, skall du tillbe, och endast honom skall du tjäna.” Matteus 4: 8-10

  • I Bohemian Grove i norra Kalifornien träffas världens eliter (bara för män) ett par veckor varje sommar. Där dyrkar dom demonen Molok som också finns omnämnd i Bibeln om jag inte minns fel där man berättar om hur det offrades barn i mängder till honom under antiken. Många i vår sekulära tid är ateister och tror inte på sånt här och viftar därför bort det. Men en sak är säker, den här världens rikaste och mäktigaste män är övertygade ockultister och satanister även om dom inte visar det utåt. Därför alla dessa olika grenar av frimurar-organisationer. Man borde därför granska grupperingar som Bilderberggruppen, CFR, Trilaterala och Club of Rome och liknande sammansättningar. Där dväljs den verkliga makten.

 2. Så rätt, så rätt av er tre, Jan, Lennart och Robin.

  Fortsätt Jan, din mission ger fler och fler proselyter till det du predikar.

  Denna blogg har hamnat näst högst upp på min lista. Lenas ligger före. Klipsk kvinna. Viktig budbärare.

  Anders

 3. Hasse Aro ljuger medvetet för att dölja invandrarbakgrund hos brottsling

 4. Det ser vi på Reinfeldt han tar ju avstånd från vanliga Svenskar , han är något finare än vad vi andra är tror han,den höga invandringen bedriver han för att han tror att EU ska ge han beröm för den, men i slutändan kommer han nog få kritik för den istället.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 5. Intressant som vanligt, tack Jan.

 6. Det måste finnas nåt sätt vi kan leva på utan att gynna makteliten, tex. Skapa egna sammhällen i utflyttnings-byar med egna marknader för byteshandel mm. Jobba svart, byta tjänster.

  Nån mer som har nåt bra förslag?

  • Med gengasdrivna bilar och traktorer, egenproduktion av basvaror. Kollektiva satsningar på solceller eller andra alternativ miljövänlig energiproduktion . Kanske

 7. Bra artikel Jan 🙂

  Här har du nåt att göra film om bit.ly/nUg8ii
  Sofftyckare som följer den judiska agendan som moraliserar över Kamprad och Wolodarski som önskar ett folkvalt parti ur riksdan.
  Alla instämmer, alla tycker lika – detta är åsiktsupofostran

 8. Jan och Lena H har absolut och tveklöst saker och ting oerhört klart för sig. De kan konsten att delge sin information till läsare på ett mycket sakligt och väl balanserat sätt. Skarpa geniknölar när de är som allra skarpast är min åsikt.
  Mycket bra, fortsätt i samma anda båda två. Ni behövs verkligen i tider som dessa då delar av författarkåren verkar sova skaföttes med Törnrosa. Och vissa inom jornalistkåren sitter med var sin napp i munnen och pimplar på i sina kokonger.
  Stora Norrland

 9. Det finns en mycket stark koppling som nu råder mellan det svenska establissemanget och de svenska säkerhets/underrättelsetjänsterna MUST (KSI) / SÄPO (SSG).
  Det är detta som utgör själva GRUNDBULTEN i PK bedrägeriet!
  Det handlar om tjänster och väntjänster samt om makt i det fördålda.

  Samma slags förhållande dvs KSI/SSG/Establissemanget som gäller för STASI-listan gäller också helt eller delvis även för alla andra händelser så som DC-3:an,ubåtsincidenterna,Estonia och tsunamibanden etc.Gällande Estonia där MUST/KSI smugglande vapen från forna öst (Sovjet) i bilar ägda av Ericsson Radio AB och där Måna vart fram skickat som nyttig idiot. Så kan bara säjas att den valsen finns det nog ingen som gått på.

  Nu tror jag ni kan förstå bakgrunden till varför de massiva kampanjer mot den svenska folkviljan kan pågå år efter år.

  • Som jag nämt förr så bor den större delen av Sveriges så kallade elit (det är egentligen ingen elit pga för mycket inavel) och överklass i Stockholmsområdet.Eliten proteströstar så som många andra ekonomiskt privilegierade svenskar under mandatperioderna med fötterna och plånboken i stället för med valsedeln på valdagen. De själva lever och verkar alltså på behörigt avstånd från det mångkulturella samhällets verklighet och konsekvenser. Ganska komiskt att moderata väljare nu röstar med fötterna då jag kommer att tänka på att det var just vad Hans Werthen sa om sosse väljarna en gång i tiden.Men som sagt så är ju det svenska establissemanget uppbackat av MUST (KSI) / SÄPO (SSG) i det som utgör själva GRUNDBULTEN i PK bedrägeriet!

 10. Mycket bra blogginlägg Jan! Just maktelit är det som pågår inom EU nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: