• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

London brinner…


Nu brinner London, men…
vad var det han sa på 1960-talet?

Enoch Powell.

Så här inledde han sitt uppmärksammade tal ”Rivers of Blood” 1968:

”Den främsta uppgiften för statsmannaskap är att förhindra sådant ont som går att förhindra. I försöken att göra så stöter man på hinder som är djupt rotade i den mänskliga naturen. Det onda märks inte förrän det har visat sig, och i varje dess steg finns rum för dispyter huruvida det är verkligt eller imaginärt.

De dagsaktuella problemen tar uppmärksamheten; frestelsen inom politiken är stor för att bekymra sig för det omedelbara, på bekostnad av det framtida.”

.

Vad Enoch Powell här sade, 4.50 in i filmen är:

”Vi måste vara galna, bokstavligen galna, som en nation, att tillåta ett inflöde av så mycket som 50.000 invandrare varje år.”

För Sveriges del ligger siffran under regeringen Reinfeldt på uppåt 100.000 per år.  Dvs det dubbla mot vad Enoch Powell redan för 40 år sedan fann ligga på kamikaze-nivå för Storbritannien, med över 50 miljoner invånare.

PS

En bild från Fria Tider.

Den ene unge mannen är vit, den andre är svart.

Den ene är offer, den andre är förövare.

Finns här ett mönster som går igen?

5 svar

 1. Jag minns hur MSM utmålade Powell som endera nazist, nazi-anstruken eller höger-extrem när jag växte upp. Tyvärr visste jag inte bättre och gick på propagandan.

  • Alla som ifrågasätter invandringen gör det med all rätt och då duger det inte att kritisera kritikern, endast i slutna samhällen gäller tesen att akta sig för att kritisera regimen som kan medföra fängelse och tortyr!
   Vi får hoppas att vårt land aldrig blir en diktaturstat även om Reinfeldt gör sitt bästa, men den Göken lär inte överleva denna mandatperiod, mycket talar för att ett misstroendevotum mot honom kommer till stånd snarare än vi tror.

   • Jag hoppas på nyval snarast möjligt. Vet inte om jag står ut med honom ända till 2014. Tre år kan vara en lång tid, särskilt om man har det för jäkligt och mår dåligt större delen av tiden.

 2. Fotot visar en svart som troligtvis är rasist, sånt vågar aldrig någon prata om, varför ?
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 3. […] lästa inlägg London brinner…Sju krigKlyftor som växerOm migVIT SKULDBok: HitmanWolodarskiOsloRussia […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: