• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Rätt retorik

Vem bär ansvaret för de extrema våldsdåden i Norge.  Är det Anders Breivik eller är det Jimmie Åkesson?

Ska man tro svenska massmedia så är det i första hand Sverigedemokraterna och dess ordförande som borde häktas, åtalas och dömas.

Bara för att ta ett exempel ur mängden:  Ann Heberlein, expert på godhet.

Hon finns med i en av mina filmer från 2010, 4.40 in i filmen:

Den 28/7 2011 hade Ann Heberlein en artikel i Sydsvenskan.  Rubriken var ”Ryslig retorik”  och ingressen löd:

”Uppdelningen av människor i ‘vi och dom’ breder ut sig i Europas politiska retorik och sprids av såväl etablerade partier som mer ljusskygga element. Ann Heberlein varnar för en värld som inte ger plats åt alla.”

I Norge intog man ju från början en annan hållning. Statsminister Jens Stoltenberg förklarade uttryckligen att även invandringspolitiken måste kunna diskuteras och det måste vara tillåtet att där föra fram olika uppfattningar.

Men om man vänder på frågan kring retorik.  Vad vore i den pågående mediakampanjen rätt retorik från SD:s sida?

Jag skulle kunna föreslå ungefär detta:

”Vi sverigedemokrater hävdar att individer måste hållas fullt ut ansvariga för sina egna handlingar – samtidigt som man ska vara försiktig med generaliseringar.

När exempelvis en självmordsbombaren Taimour Abdulwahab slog till i centrala Stockholm i december 2010 ska inte muslimer i allmänhet hållas ansvariga för detta, på grundval av att han var muslim.

När enskilda invandrare begår grova våldsbrott i Sverige, då får inte invandrare i allmänhet skuldbeläggas för detta.

Å ANDRA SIDAN är det vår skyldighet som politiker och ansvarstagande samhällsmedborgare att se mönster och orsakssamband, där sådana föreligger.

Beträffande Abdulwahab kan enskilda grupper av muslimer hållas medansvariga för dådet, nämligen de som bejakar sådana våldsdåd. Inte muslimer som tar avstånd från dådet!

Beträffande våldsbrottsligheten i Sverige är det ett faktum att det finns en kraftig överrepresentation av män från afrikanska och arabiska länder. Det gör en politik av minskad invandring från dessa områden ändamålsenlig, om man vill motverka våldsbrott i vårt land.

Vad gäller politiskt våld är Sverigedemokraternas linje glasklar. Partiet tar kategoriskt avstånd från våld som politisk arbetsmetod.

Medan olika sverigedemokrater i flera sammanhang blivit föremål för våld har partiets egna företrädare själva konsekvent avstått från sådant agerande. I en demokrati ska staten ha våldsmonopol.

Vad gäller de fruktansvärda våldsdåden i Norge sommaren 2011 ligger det fulla ansvaret på den eller dem som utförde dåden – Anders Breivik med eventuella medhjälpare.

En form av medansvar kan möjligen läggas på dem som applåderar detta dåd, eller som i ett tidigare skede kan ha uppmuntrat gärningsmannen/gärningsmännen till det.

Däremot kan inget medansvar läggas på dem som på ett saklig sätt diskuterat invandringspolitiken, genom att föra fram fakta och argument. I en demokrati måste det finns plats för olika åsikter och för öppna meningsbrytningar.

Som medborgare har vi en skyldighet att inte bara sätta oss in i samhällsfrågor – vi måste också klara av att höra andras uppfattningar, kunna ta del av kritik.

Om någon hävdar att jorden är platt eller att vi svenskar inte existerar – då finner vi sverigedemokrater visserligen dessa uppfattningar felaktiga, men vi kräver inga rättsliga åtgärder mot dem som för fram dem.

På motsvarande sätt måste det finnas utrymme för att hävda att jorden är rund eller att vi svenskar existerar.”

Läs även:

http://beskt.wordpress.com/2011/07/27/dn-nihilism-och-blodbadet-i-norge

http://robsten.blogspot.com/2011/07/expo-nars-av-ett-sjukligt-sd-hat.html

http://www.newsmill.se/artikel/2011/07/28/alla-som-kritiserar-m-ngkulturen-r-inte-h-gerextremister

http://politisktinkorrekt.info/2011/07/29/akesson-sd-ohederligt-att-koppla-oss-till-terroristen

7 svar

 1. PK-median är vidrig!! De kan ju inte skilja på fakta och trams. För det är just trams hela vänsterpressen pysslar med!! SD är ett BRA parti!! Att skylla morden och terrorn i Norge på SD och Åkesson – då måste man vara bra korkad – rent ut sagt, plus lika fanatisk som Breivik. Tragiskt skulle jag sammanfatta det. Alla vi som röstar på SD. är medlemmar – är vi då också terrorister? Nej, PK-median är inte klok!

 2. Det är en mycket märklig värld vi lever i. Journalister och politiker lägger pussel med pusselbitar som inte finns. Tror de fått en klar och komplett bild med icke existerande pusselbitar.

  Måste vara riktigt skönt att sova vetandes att man gjort något gott, även om detta gott inneburit man ljugit för andra och ljugit för sig själv, likt dessa människor gör. Inte minst ”Ann Heberlein, expert på godhet.”

 3. Hu så mycket det står i tidningarna just nu.
  Ena dagen värre än den andra.Bara massa strunt om SD
  Därför var det extra skönt att läsa din sida idag.
  Tack för alla dina artiklar.
  Kristina

 4. Ann Heberlein, ännu en judisk krönikör?

  Gå in och läs på GP Debatt, hur Expo menar att ett konstlat homogent samhälle skapar tragedier.
  GP.se nyheter debatt eftertanke och tvivel

  Men var inte Sovjet en konstlad åsiktshomogen skapelse av vänstern? Är det så vi vill ha det i Sverige, olika hudfärger men alla ska ha samma åsikter, ursäkta, de rätta åsikterna.

  Läste att Robert Aschberg som grundade Expo, hade en morfar, Olaf Aschberg som var judisk bankir.
  Han finansierade den ryska revolutionen så judebolsjevikerna kunde ta makten, råna adeln, riva de kristna kyrkorna, stjäla dess värdeföremål.
  Stöldgodset skickade till Europa och häleriverksamheten stod Robert Aschbergs morfar för, tillsammans med fler judiska bankirer.
  Bara att google, Nordiska Museet ska ha stöldgods som gåva från frikostige Olaf . . .

 5. Nu vill även Stoltenberg släcka diskussionen kring invandringsfrågan i Norge.

  http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2086144,00.html

 6. Det är dom som man kallar rida på vågens skallar! Man hittar penga givande inkomster när man väl fått in foten. sen utvinner man skratt å förtroende i sin omgivning. Sen så blandar dom i sig i den politiska fären bara för att käna grova pengar! Och sen sitter dom långt ifrån verkligheten å sörplar i sina fina drinkar hur bra dom är! Man glömmer bort sin identitet. Man blir köpt…Därför är Per Albins motto min ledstjärna.

 7. […] kan här känna ansvar för att s.a.s. dra sitt strå till stacken. Helt lysande finner jag Ann Herberlein, som öppet står för att representera godheten mot […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: