• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Rosenlund

Här kommer ett stycke svensk nutidshistoria.

Det gäller Andreas Rosenlund, tillsammans med Tobias Hübinette grundare av tidskriften Expo 1995.

Rosenlund har mig veterligen aldrig manifesterat någon annan våldsamhet än en verbal sådan. Med Tobias Hübinette ställer det sig annorlunda.

Redan 1996 kunde Blågula frågor konstatera att det rörde sig om en dokumenterad återfallsförbrytare. I maj 1992 dömdes Hübinette till en månad fängelse för skadegörelse, sabotage och uppvigling.

Tre år senare – i oktober 1995 – dömdes Hübinette än en gång. Nu för ofredande och förtal.

Däremellan hade han figurerat i samband med en våldsattack mot SD:s riksårsmöte i Norrköping 1995.

Efter 1995 har Hübinette fortsatt på sin brottsliga bana, varvat med uppdrag för TV4.

Ur Aftonbladet den 22/6 -06:

”En känd debattör anhölls i går som misstänkt för mordbrand.  Han tände eld på sin förra sambos lägenhet. Sedan försökte han anlägga en mordbrand – hos hennes nye man.”

”Det finns ett mönster hos honom sedan många år att förtala och skandalisera andra.”

Tidningen uppgav inte debattörens namn, men det var Expo-grundaren.

Tidigt visade Expo intresse för inte bara nazister utan lika mycket – eller än mer – för demokratiska invandringskritiker som Blågula frågor, Fri Information och nätverket kring Ingrid Björkman.

Kritiken i Expo föranledde mig att sända ett genmäle till Expo nr 3/96. Det var inte särskilt långt, men Andreas Rosenlund – som då var Expo-redaktör – vägrade ändå att ta in genmälet i tidningen.

Om genmälet på Expo 2/96 hade tagits in skulle det – som snart visade sig – ha nått en miljonpublik.

Våren 1996 inträffade nämligen skadegörelse mot det tryckeri som tryckte Expo och mot försäljningsställen för Expo. Stora massmedia var genast överens om att bakom detta låg motståndare till Expo, och tonläget blev uppskruvat. För att verkligen slå ett slag för yttrandefriheten och sätta ”det öppna samhällets fiender” på plats beslöt Aftonbladet och Expressen att låta Expo nr 3/96 gå med som gratisbilaga den 10 juni 1996.

Blågula frågor räknades uppenbarligen till denna kategori av fiender. Konstateras kan i varje fall att man lyckades skada vårt anseende. Expo nr 3/96 – så lägligt – innehöll nämligen en stort uppslagen artikel mot BGF, ”Blågult rättshaveri”.

Där blev det en bonuseffekt för Expo. Förutom att till en stor läsekrets nu ut med sitt angrepp på BGF, utan att vi där kunde förvara oss, ingavs många läsare ett intryck att det kunde varit BGF som försökt hindra Expo att komma ut.

Det blev aldrig klarlagt vilka som legat bakom ”attentaten” mot Expo, men klart var vilka som tjänat på det hela. Det var Expo.

Klart stod  också att i Expos egen inre krets fanns åtminstone en person som hade nära till sabotage och skadegörelse.

Andreas Rosenlunds våldsamhet var bara verbal, men det kan vara nog så verksamt när det gäller förtal.  Trots att han fått ett genmäle som han inte tagit in gick han i massmedia ut med anklagelser mot ”rasisterna” för att vara ”ljusskygga mörkerkrafter”, som han drog frami ljuset”.

I Dagens Nyheter formulerade han sig så här:

”Exponering av de här ljusskygga organisationerna gör dem omöjliga. Deras argument tål inte ljuset.”

I Aftonbladet den 7/6 -96 – under rubriken ”VI DRAR UPP RASISTERNA I STRÅLKASTARLJUSET” – förkunnade Rosenlund även:

”Istället för att försöka föra ett demokratiskt samtal ägnar sig dessa människor åt gangstermetoder”.


Redaktörerna för Expressen och Aftonbladet – Christina Jutterström och Thorbjörn Larsson – förklarade i en ruta på framsidan av sin Expobilaga:

”Det onda fungerar bäst i mörker och tystnad. Ljus, ljud och upplysning har alltid och kommer alltid att hota mörkrets makter… ser vi inte stillatigande på när de onda krafterna försöker hindra utgivningen av Expo.”

Något genmäle på Expo 3/96 fick vi inte in i vare sig Aftonbladet eller Expressen, bara i nästkommande nummer av Expo (upplaga 3.000 exemplar).

Någon intervju för Blågula frågor ställde Andreas Rosenlund aldrig upp på.

Rosenlund hade försökt framställa sig själv som en slags fristående och objektiv granskare av oss invandringskritiker. I själva verket hade han själv åsikter i sakfrågan, om invandringspolitiken – både bestämda och extrema sådana.

SAMMANFATTNINGSVIS:

  År 1995 blev Tobias Hübinette dömd för förtal.

• Året därpå kunde han återigen göra sig skyldig till förtal – nu tillsammans med Andreas Rosenlund och i väsentligt större skala. Denna gång undgick han dock åtal.

14 svar

 1. Hämtat från: http://sv.metapedia.org/w/Tobias_H%C3%BCbinette

  Hübinette blev sommaren 1995 på nytt dömd till en lång rad brott med koppling till hans politiska aktivism. Bland annat hade han mordhotat ledande sverigedemokrater samt även arbetsgivare och föräldrar till dessa. Bedömdes av rätten som psykiskt instabil och dömdes till böter.
  I tidningen Svartvitt Med Expo berättade han 2000 att han att han brukat våld mot både barn och pensionärer av ideologiska skäl.
  År 2007 var det dags igen, denna gång åtalad att för ha hotat en jurist, hällt lacknafta genom hans brevinkast och krossat fönster – hos fel person. Han dömdes för dessa brott. År 2008 blev han åtalad för olaga hot och genomgick ytterliggare en rättspsykiatrisk undersökning då han uppgivit att han smetat ketchup på sina skinkor och ochfotograferat detta för att lura ett kriminellt mc-gäng.

  Mordet på Anders Gustafsson:
  Tobias Hübinette har av utredande poliser hörts om det olösta mordet på 16-årige Anders Gustafsson, det så kallade fryshusmordet nyårsnatten 1995. Bevisen har dock inte räckt för ett frihetsberövande. År 2008 i samband med åtalet för olaga hot framkom det att Tobias Hübinette skickat hotfulla mail till personer med anknytning till en fakultet vid Stockholms universitet. I mailet beskriver Tobias Hübinette mordet på Anders Gustafsson.

  Utdrag ur artikel av Bojerud
  Stellan Bojerud tar ånyo upp Hübinettes forskningar i oktober/november i en artikel på Internet med rubriken: Var den svenska samhällseliten under krigsåren nazister? Bojerud skriver:

  Sålunda utpekar Hübinette kronprins Gustaf Adolf – sedermera konung Gustaf VI Adolf – som nazist fastän det är väl känt att denne var ledare för den pro-brittiska falangen inom konungahuset. Även den anglofile prins Bertil finns med på listan fastän han vid den tiden var biträdande marinattaché vid svenska ambassaden i London.

  Vid min genomgång av Hübinettes listor har jag funnit hundratals personer, som Hübinette fullständigt grundlöst utpekat som nazister eller sympatisörer. Jag skall emellertid nöja mig med att lyfta fram ytterligare ett namn, nämligen den socialdemokratiske finansministern Ernst Wigforss, som under krigsåren var den kanske mest uttalade anti-nazisten i svenska regeringen, men som av Hübinette ändå stämplas som nazist.

  • Det är tragiskt om än typiskt för det svenska rättssystemet att man inte lyckats fälla Hubinette för mordet på Gustafsson. Det är ytterst stötande att så pass våldsam störd individ som honom har tillåtits gå fri på våra gator i hela 16 långa år.

   • Ja det är mycket tragiskt att man inte lyckats fälla Hubinette för mordet på Gustafsson.Känns som hela mordutredningen sjabblats bort. Det var väl inte PK att fälla honom.

   • Stort tack för den faktakompletterande kommentaren!

    Det politiska priset för etablissemanget skulle nog bli för högt om Tobias Hübinette, med sin knytning till Expo, skulle bli dömd även för mord.

    Jag föreställer mig att om offret varit sen papperslös nigerian och man gripit en svensk som misstänkt, då skulle motsvarande bevisläge kunna räcka för en fällande dom. Eller man skulle anstränga sig mer för att få fram bevis.

 2. Ja hur blir man en sån människa, fattas det något i ens barndom. Vart kommer allt våld ifrån, som triggar han så. Meningslöst hat, han borde göra något vettigt av sitt liv istället.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 3. Hej Jan!

  Jag vill att du ger mig en kommentar eller om du gör ett blogginlägg om det som händer i Grekland, är det en ”novemberrevolution” vi ser där?

  Förefaller ju självklart att det inte skulle hålla med de statliga ersättningar som betalades ut.

 4. Expo är en samlingsplats för psykopater.

  Psykopaten kan vara mycket trevlig och tillmötesgående men de har en mörk baksida som gör dem till små monster lätt överdrivet.

  Många stora företagsledare är oftast psykopater kunde man läsa sig till för ex antal år sedan och genomgående är psykopater samvetslösa individer som anser sig att ha rätten att göra det som faller dem in.

  Psykopaten har inte ett spår av empati och total avsaknad av social intelligens!

 5. […] ger mig associationer till både WTC-attentatet i New York 2001 och de påstådda attentaten mot Expo 1996.  I sådana situationer bör man alltid fråga […]

 6. […] Varigenom dessa mörkrets krafter kan dras fram i ljuset. […]

 7. […] vi på kort tid svartmålats på samma sätt  (först utestängning från deltagande i debatten, sedan “troll” som drogs fram i […]

 8. […] med många andra har jag blivit angripen och svartlistad för min invandringskritik. Där har vi Expo 1996 och World Antisemitism Report […]

 9. […] med många andra har jag blivit angripen och svartlistad för min invandringskritik. Där har vi Expo 1996 och World Antisemitism Report […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: