• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Vem är terrorist?


Mujahid Taimour Abdulwahab, självmordsbombaren från julhandeln i Stockholm 2010, kan tveklöst betecknas som en terrorist. Även om han bara lyckades ta livet av sig själv så var ju hans syfte helt klart: att ta med sig så många andra som möjligt.

Annorlunda förhåller det sig med dem som smäller bomber från luften, utan att offra sina egna liv. Med högteknologi till sitt förfogande och makt bakom ryggen slipper de att betecknas som terrorister.

Låt oss göra ett tankeexperiment:

Antag att en gruppering terrorister av bombbältesmodell plötsligt fick tillgång till en armada av droner – fjärrstyrda obemannade bombplan. Som de kunde skicka iväg storskaligt på bombuppdrag mot Paris, London och New York.  Och kunde så hålla på dag efter dag med sina bombningar, utan att hejdas.


Skulle det förändra synen på deras verksamhet?

Skulle de då uppfattas som något annat än terrorister?

Kanske inte. Det handlar också om kontroll av massmedia och hur det hela presenteras. Med kontroll även av nyhetsförmedlingen i världen skulle de som skickade iväg bombarmadorna kunna styra hur verksamheten uppfattades. Allmänheten skulle få veta att bakom den låg goda avsikter och höga moraliska principer.

Nu var alltså detta bara ett tankeexperiment.

Som vi vet har inte Abdulwahab-grupperingar dessa möjligheter. Alltså kan vi även fortsättningsvis betrakta dem som terrorister.

13 svar

 1. Att i krig angripa civila utan direkt koppling till militära mål är av hävd ansett som en terrorhandling oavsett vem som utför dådet. Å andra sidan om i krig civila våldför sig på uniformerad militär personal betraktas dessa civila som terrorister enligt krigslagarna. Under andra världskriget begick de allierade långt fler terrorhandlingar och krigsförbrytelser än axelmakterna. Exempelvis atombomberna över Hiroshima och Nagasaki och terrorbombningarna av tyska städer, där offren främst utgjordes av kvinnor, barn och åldringar. Ett medvetet planerat genocid. Churhill uppmuntrade också motståndsrörelserna i de av Tyskland ockuperade länderna, vilket var ett direkt stöd åt terrorhandlingar. För att inte tala om Röda arméns bestialiska illdåd mot civila, exempelvis massvåldtäkterna på tyska kvinnor, deportationer och likvideringar av tysk över- och medelklass i den sovjetiska zonen. Västmakterna hyste som synes inga betänkligheter mot att alliera sig med en terrorstat för att krossa Tyskland.

  EFTER kapitulationen dödade de allierade ytterligare ca 12 miljoner tyskar bland annat genom framkallad svält åren 1945-50.

  http://www.eaec.org/svenska/Adelskogh/Vae-Victis-Om-Forintelsen-Av-Tyskland.htm

 2. USA / Israel / CIA / Mossad är de stora terroristerna, tillsammans med de bankgangsters som driver sina marionetter framför sig. Dels vad gäller ständig krigföring (på falska grunder, som i Irak, Afghanistan och nu i Libyen), dels för de uttalade terrordåd som de utfört under falsk flagg, s k ”false-flag-operations”. Sprängningen av WTC 2001 och Londonbombningarna 2005 är ett par exempel. Hela det nuvarande ”kriget mot terrorismen” är i princip en gigantisk false-flag-operation.

  Mycket av världshistorien de senaste 250 åren kan i grunden sammanfattas av Mayer Amschel Rothschilds uttalande år 1791:
  ”Permit me to issue and control the money of a nation, and I do not care who makes its laws”.

  Vad gäller Abdulwahab så finns det anledning att misstänka att även detta var en false-flag-operation. Var det bara en ensam islamist? Kanske var det något större än så. Vad skulle det finnas för syfte med det? En liten indikation:

  ”… in politics nothing is accidental. If something happens, be assured it was planned this way.” – Franklin D Roosevelt

 3. Om dessa droneflygande terrorister inriktar sig på att bomba ultrareligiösa folk i Sverige som skär halsen av kvinnor som jobbar och idioter som spränger hundratals på civila marknader så hade jag faktiskt stött dom.

  Milld, du börjar att låta mer och mer som Mankell.
  Jag förväntar mig denna idioti från vänstern inte dig.

 4. Det är tydligt, att du vänder dig mot judarna, som du säger kontrollerar hela världens massmedia och banker mm.
  Eftersom jag alltid stödjer Israel, så vill jag inte längre läsa dessa påståenden.
  Som signaturen ovan säger: du börjar likan den gamle antisemiten Mankell eller har du fått en släng av tokvänstern.
  Hur som helst !
  Tack för mig !

  • Du och signaturen ”toksverige” är beviset på att nykonservatismen som sprids främst från PI och till viss mån från Axess har förgiftat stora delar av de svenska invandringskritikerna. Mycket sorgligt.

   Men visst, låt oss bomba fram ”demokrati” så att även Kabul får njuta av bögparader. Låt Bagdad svämmas över av tonårsflickor som lyssnar på Lady Gaga och tror att den största friheten ligger i sexuellt degenererat leverne och aborter. Må Tripoli bli genusdagisens förlovade land! Låt oss sprida budskapet om ”frihet och demokrati” genom att skjuta barn på Gazaremsan!

  • Man behöver inte vara vänster eller stödja islam för att kritisera Israel och de zionister som ställer till med så mycket elände.

  • Hej Kalle!

   Låt oss alltid hålla oss till sanningen.
   Låt inte den lögn som finns på ALLA sidor bedra oss.

 5. ”Eftersom jag alltid stödjer Israel, så vill jag inte längre läsa dessa påståenden.”
  Varför skulle någon ”alltid stöda Israel” till den grad, att kritik anses stötande, rentav kränkande? Mycket besynnerligt. Varför skulle någon ”alltid stöda” ett främmande land och folk? Vad har vi med israel att göra.. egentligen? Hur kan man stöda något till den grad att man blundar för allt fruktansvärt som görs i dess namn? Varför är israel så överexponderad när det finns massor av andra konflikter i världen som västvärlden skiter blankt i?

 6. Du som ”alltid stödjer Israel”, ska veta att Israel ALDRIG stöder sådana som dig. Israel stöder bara Israels intressen i världen, inte andra nationers intressen. Om du ”alltid stödjer Israel” kanske du kunde ta efter deras etnocentriska politik och ALLTID stödja svenskarnas intressen istället för att ge stöd åt nationer som inte vill dig väl.

 7. Sverige är landet där alla invandrare får snylta av , medans Svensken får det sämre, hur kan ett folk vilja ha det så ?
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 8. Bra skrivet och intressanta reflektioner! Hur massmedia beskriver en intervention får väldigt stor konsekvens för om insatsen anses vara berättigad eller ej..

  Nu slängs journalisterna ut från område efter område av islamisterna i Libyen samtidigt som Nato bombar diktatur regimens styrkor.

  http://www.bloomberg.com/news/2011-06-22/rebel-leaders-in-libya-s-misrata-curb-press-freedoms-as-casualties-mount.html

  Från en diktator till flera nya.. I Sverige stödjer alla partier utom ett bombningarna. Kommer man att stödja Islamisternas terrorvälde i fortsättningen också.. eller ska man rikta siktet mot dem snart också?

 9. […] Se även: ”Vem är terrorist?” […]

 10. […] Vad är överhuvudtaget ”terrorism”, vem är ”terrorist”? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: