• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Intervju med Marine Le Pen


TV-kanalen Russia Today intervjuade nyligen Marine Le Pen, nytillträdd ledare för Front National (FN) i Frankrike. Delar av denna RT-intervju kommer här, med textning till svenska.

FN bildades 1972 och har som mest fått 17% av rösterna, i presidentvalet år 2002. Sedan dess har partiet tappat röster, men med sin nya partiledare ser det ut att återigen kunna öka. Enligt färska opinionsmätningar kan Marine Le Pen komma att slå ut Nikolas Sarkozy i nästa presidentval.

Hennes populäritet är inte svår att förstå.

• Å ena sidan har Frankrike allvarliga problem och en president som gjort bort sig grundligt genom kriget i Libyen.

• Å andra sidan talar Marine Le Pen om väsentligheter, på ett både begripligt och sympatiskt sätt. En frisk vind inom politiken!

11 svar

 1. jag ble skremt av de siste ord om vennskap med rysland eller var det meste bra.

  • Rysslands politik av idag är väsentligt fredligare än USA:s – med alla dess angreppskrig, i Europa, Asien och Afrika. Värre vore om Marine Le Pen talat om vänskap med USA…

 2. Tack för den intervjun Jan! Det var ord och inga visor. Inga PK omskrivningar hos den damen!

 3. Kloka ord av Le Pen mitt i allt vansinne!

  150 miljoner invandrare på 30 år!? EU har ca 500 miljoner invånare, det skulle alltså motsvara ett ytterligare tillskott på 30% invandrare i genomsnitt över hela EU….

  Då kan man också relatera det till vad Barbara Spectre säger, när hon pratar om en stor omvandling av Europa, som ännu inte lärt sig bli mångkulturellt…

 4. Bakom draperiet i Frankrike är det frimurarna som styr och så är det i EU. Varför dom vill att Frankrike och EU ska begå självmord har jag aldrig förstått.
  Jag tror att om 20 år så har de stora länderna med Kina i spetsen tagit över världsekonomin och gamla Europa är en rykande sophög

 5. Cette femme…je l’adore! Vältalig, intelligent och med en ytterst sympatisk framtoning.
  Vive le front national!

  Nästa val blir mycket intressant att se. Tyvärr är de övriga, etablerade, partierna tämligen enade i sin strategi att stänga ut partiet. Trots att Marine Le Pen i absoluta siffror skulle vinna ett presidentval över le petit juif Sarko’ så är front national förvisade till marginalerna.

  Jag önskar henne all lycka. Tänk om denna kvinna skulle axla presidentposten i Frankrike…

 6. Bra intervju, önskar vi hade en liknande lady inom svensk politik.

  Vad jag tycker är mest glädjande med Front National( och brittiska BNP för den delen) är att man inte låtit sig tämjas av etablissemanget och tona ner sin belysningen av den kanske viktigaste aspekten av mångkulturen, nämligen det pågående folkutbytet.

  Sverigedemokraterna tex har ju anammat den bekväma inställningen att etnicitet inte spelar någon roll, att sålänge invandrar blir svenskar i kulturell bemärkelse är det fritt fram. Ett Sverige bestående av en majoritet araber som firar midsommar och dansar små grodorna är helt ok i deras värld, allt handlar endast om kultur. Det är en inställning som för mig är totalt vidrig. Alla folk har självklart en rätt att få existera, även vi svenskar. Ligger inget ”nazistiskt” i att konstatera att en urbefolkning inte ska tvingas bli etniskt utbytta.

  Får tacka för övrigt för att du fått mig att uppmärksamma RussiaToday. Hittade väldigt många intressanta reportage i deras youtube kanal.

 7. Le front national liknar ju mkt SD. Om fronten kommer upp till 17 % bör SD lyckas med samma 2014.
  Om muslimerna i Sverige bara ägnar sig ät att dansa ”små grodorna” tycker jag det är ett steg i rätt riktning !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: