• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Komplexet

Sedan president Eisenhower 1960 höll sitt mot det ”militärindustriella-komplexet” har det hänt mycket.

Inte bara har vi fått en serie amerikanska angreppskrig, som mot Vietnam 1964,  Irak 1991, Serbien 1999,  Afghanistan 2001 och Irak 2003.

Det har också skett en utveckling inom massmedia. Något som Eisenhower inte riktigt fick med i sitt perspektiv. Riktigare blir således att tala om ett ”militär-medialt-industriellt komplex”.


Här finns flera moment i samverkan:

•  TV-mediet i sig, med sitt starka genomslag genom ljud och rörliga bilder i kombination. TV-apparten intar också en central plats i de flesta amerikanska hem. De flesta amerikaner ägnar mycket tid åt TV-tittande.

• Ägarkocentrationen och enkelriktning. Det finns olika TV-bolag och olika kanaler, men ändå en ägarkoncentration. Klart är enkelriktningen: i huvudsak samma budskap basuneras ut genom alla stora media. ”Mainstream media”, som det heter i USA.

•  Skrupelfriheten i att manipulera och presentera lögner. Huvuddelen av det amerikanska folket förefaller lättlurat. I TV-studion kan man ta ut svängarna, då man uppenbarligen inte behöver riskera att något ifrågasättande når ut till en bred allmänhet.

Ett mycket grovt exempel som tydliggör detta är en studiointervju med Donald Rumsfeld (då försvarsminister), där han fabulerar fritt om de sofistikerat utrustade grottor i Afghanistan, där Al Qaida håller till:

Ett alternativ finns nu bland TV-kanaler, en kanal som sticker ut genom sin balans, saklighet och fokusering på väsentligheter: RT – Russia Today.

Dock skulle jag inte tro att många amerikaner har tillgång till RT.  Här i Sverige kan man få den endast genom egen parabol – inget betalt-tv-företag har med RT.

Flera webbsidor finns dock att tillgå, där motbilder ges. Dit hör Alex Jones´ Prisonplanet.

Jones har gjort en film som iofs är lång, men informativ och klart sevärd. Man behöver ju inte ”köpa” allt han hävdar för att kunna få en del impulser.

Jag har tidigare nämnt några ”false-flag-operationer”. Jones tar upp många fler i sin film. Bl.a.  Riksdagshusbranden i Berlin 1933 och kuppen i Iran 1953, mot den demokratiskt valde Mossadeq.

I sin film tar Jones även upp WTC 2001.

Till det ska jag återkomma, så snart jag läst Jesse Venturas nya bok.

7 svar

 1. ”Här i Sverige kan man få den endast genom egen parabol – inget betalt-tv-företag har med RT”

  Endast om man måste se den på TV:n ja, positivt är att den kan streamas på datorn här:

  http://rt.com/on-air/

 2. Eisenhower, som har sagts vara av svensk-J börd, var under kriget femstjärnig general som hatade tyskar till den grad att han lät upp till en och en halv miljon kapitulerade tyska soldater svälta ihjäl bakom taggtråd i det fria, tätt sammanpackade vid Rhens stränder 1945-46. Boken ”Other Losses” berättar om denna enorma krigsförbrytelse.

 3. Hyperavancerade grottor i Afghanistan minns jag från tiden kväljstidningarna frivilligt fortfarande togs in i hushållet. Aftonbladet & C/O sålde mycket lösnummer med Al Qaida Al Qaida Al Qaida Al Qaida varje dag. Den där skäggmannen Bin Laden blev hela världens boogieman och släppte nya videoband med hot varje vecka. Videoband skrev jag. Såklart. Mediatricket med usel videokvalité. Inte har väl någon terrorist med hyperavancerade grottor kunnat skaffa sig en liten nätt digitalkamera, bättre att springa runt i bergen med sämsta tänkbara otympliga videoutrustning…. USA jagade så många specifika araber ett tag att de bland sina soldater spred en kortlek där varje kort hade ett eftersökt ansikte, mycket effektivt inpräntande kan man tro. Att det kunde beskrivas som ett avrättande av hela högsta hönset av ett lands ledning tänkte vi vanliga dödliga får mindre på. Antingen är ni med eller emot oss, frälsare eller terrorist. VHS-mannen låg bakom nio/elva!

  De här hyperavancerade grottorna minns jag från tidningarna. Artiklarna var kompletterade med fin genomskuren grafik precis som i inslaget länkat ovan. Man tänker sig att i alla fall en endaste hyperavancerad grotta borde jenkarna kunnat erövra och kablat ut till nyfikna ögon hela världen över. Eller har jag missat sådant tv-inslag? Förmodligen existerar inte några hyperavancerade grottor. Saddam hittades väl i en handgrävd grop övertäkt med frigolit, skäggig som få och med två hanfull buntar amerikanska dollars. Som en jämförelse, alltså.

  Ur led är tiden.

 4. […] har ju sitt militärindustriella komplex: grupper med a) makt b) […]

 5. […] något ger mig associationer till både WTC-attentatet i New York 2001 och de påstådda attentaten mot Expo 1996.  I sådana situationer bör man alltid […]

 6. […] läsning på detta tema här, här, här och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: