• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Frågor kring Libyen

Här kommer en ny film: ”Libyen, NATO och Sverige”

Kolla även denna artikel om oljetillgångar:

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=23605 

Vad gäller Sveriges mer än villiga anslutning till NATO-krigandet i Nordafrika skriver Claes Lönegård i Fokus den 8-14 april 2011:

”REKORDKORTA BESLUTSVÄGAR

Det tog tre dagar för riksdagen att besluta om svenskt deltagande i flygoperationen över Libyen. Någon som undrat hur det kunde gå så fort?

Ett inbördeskrig bryter ut i ett instabilt land i Mellanöstern med en hårdför militärdiktator och träningsläger för terrorister. I centrum för konflikten står landets väldiga olje- och gasfyndigheter. FN:s säkerhetsråd godkänner en resolution om militärt ingripande, och ett tiotal Nato-länder och nära allierade – däribland Sverige – skickar snabbt dit stridsflygplan för att slå ut strategiska mål och stoppa regimens framryckningar.

Nej, det är inte Libyen i mars 2011. Det är Norrland i juni 2009. Eller Lapistan som det kallas under Nato-flygövningen Loyal Arrow – den största någonsin i Sverige.

Hade Libyeninsatsen inte varit så välregisserad och färdigrepeterad hade det historiska beslutet att skicka Jas-plan förmodligen inte gått att slänga ihop på några timmar. För det var faktiskt så det gick till, om man får tro de officiella dokumenten.

Den 23 mars uppmanade försvarsdepartementet Försvarsmakten att föreslå hur ett svenskt militärt deltagande skulle utformas. Svaret – som sekretessbelades – inkom samma dag.

Den 29 mars fick Sverige förfrågan från Nato om att delta. Regeringens proposition lades fram samma dag.

Tre dagar senare – och då ska man veta att motionstiden normalt är ett par månader – röstades beslutet igenom i riksdagen. Processen gick i sådan hastighet att den knappt lämnade några spår efter sig, bortsett från några rader på försvarsminister Sten Tolgfors blogg: ‘En insats skall aldrig inledas utan utförlig beredning.’

12 svar

 1. Tack MILLD för bra information.
  Mysteriet med Libyen förklarar ALEX JONES så enkelt på 2 olika videos

 2. Detta tycker jag är ett intressant komplement till Libyen.
  Notera det läsvärda under videon.

  http://www.brasschecktv.com/page/1074.html

 3. Björn Söder – Sverige befinner sig i krig

  Här kan vi nu få höra ”Försvarsministern” och hur man resonerar kring svenska krigsföringen i Libyen.

 4. Det här kan med stor sannolikhet ha med banksystemet att göra. Nyckeln är här: vem kontrollerar centralbanken?

  Här är en intressant artikel från Puppetworld:
  http://www.puppet99.com/?p=218

  Lägg märke till de uppställda tabellerna.

 5. […] förväg noga utarbetad plan. En NATO-plan där Sverige var involverat. Vilket förklarar det blixtsnabba beskedet från svensk sida om att sända JAS-plan för att deltaga i […]

 6. […] post, apotek) – pensionsmedel ut på börsen – minerallagen – EU-anslutningen – grundlagsändringar – svensk anslutning till NATO – svenskt deltagandet i […]

 7. […] har Jan Milld kampanjat för Muammar Khadaffi och beskrivit de som störtade honom – onda USA och NATO – som den stora skurken, kör konspirationsteorier även om (jämte judar) NWO och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: